Hava Durumu

Yıldırım ilçeye yeni bir merkez

Yazının Giriş Tarihi: 24.11.2015 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.11.2015 07:00
Büyükşehir’e ait Setbaşı’ndaki merkez kütüphaneyi saymazsak Yıldırım ilçesinde bir tek kütüphane yok. Şimdi bu önemli eksiklik gideriliyor. Konuya duyarlı Yıldırımlı hemşerilerim bu eksiği tarafıma iletiyorlardı. 
Bir gün Mahfel’de otururken Yıldırımlı bir vatandaş “ İlçemizde bir kütüphane yok, bunu Başkan’a iletseniz” deyince, hemen telefonla Başkan İsmail Hakkı Edebali’yi aradım talebi ilettim.  Başkan  o gün bana,” projemiz var yer arıyoruz” demişti.
Geçenlerde bu konuyu görüşmek üzere Başkan’dan randevu istedim beraber oturduk kütüphane konusunu görüşeceğiz. İlk sözü ben alarak Başkan’a Molla Yegan’ın kütüphane için çok uygun olduğunu söyleyince Başkan,” biz orayı projelendiriyoruz” deyince beni bir heyecan aldı.
Başkan Edebali Molla Yegan’ı içine alacak kültür merkezi düşünüyor. İlk çalışmalar yapılmış bile. Molla Yegan Kültür Merkezi adını alacak olan bu kompleks ilçe için bulunmaz bir değer olacak. Kültür merkezinin içinde bin kişilik bir sinema salonu,müze, sosyal tesisler, sanat sokağı bulunacak. 
Molla Yegan da kütüphane olacak. Çocuk bölümü, yetişkin bölümü ve ihtisas bölümlerinden oluşan bir kütüphane. Böyle bir kompleks Yıldırım ilçesine farklı bir hüviyet kazandırır. Ama daha önemlisi insanlarımızın yetişmesinde önemli bir rol oynar.
Bursa’nın merkez ilçeleri yoğun bir nüfusa sahip. Türkiye olarak hala genç nüfusa sahibiz ki bu genç insanlar okullu. Dünya yarışında iddialı olacaksak, güçlü bir Türkiye’yi inşa edeceksek bunun yolu bilgiden geçer. O halde nesillerimizi bilgiyle donatmalıyız. Okul, kitap, kütüphane bilginin elde edildiği merkezlerdir.
Kütüphanecilikte yerel yönetimlere önemli görevler düşüyor. Bursa’da eskiye nazaran bu anlamda ciddi gelişmeler yaşandı. Belediyeler önemli merkezler kurdu ama yetmiyor. Biraz daha gayretli biraz daha disiplinli, biraz daha fedakar, biraz daha bilinçli olmak gerekiyor.
Kütüphane açığını giderecek ikinci bir alan da belediyelerin yaptığı mahalle konaklarıdır. Mahalle konakları planlanırken muhakkak kütüphane salonu olmalıdır. Böylece her mahallenin bir kütüphanesi olur. Ama denetim şart. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.