Hava Durumu

12. Cumhurbaşkanı’nın, kimden ziyade nasıl olması görüşülüyor

Yazının Giriş Tarihi: 16.05.2014 07:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.05.2014 07:51

Bursa’nın;Toplumsal duyarlılığa ve reflekse sahip isimlerinden oluşan bir grup, kısa bir süre önce, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için bir komite kurdular.
Grup üyeleri 3 temel amaç edindi.
İlki;
Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı’nın hangi özellikleri taşıması gerektiğine dair bir tartışma açılması.
İkincisi;
Bu yönde bilimsel görüşlerden de faydalanılarak bir toplumsal refleks gösterilmesinin sağlanması.
Üçünçüsü de;
Hazırlanacak deklarasyonun Bursa halkı başta olmak üzere Ankara’da bazı kurumlar ile siyasi partilere gönderilmesinin sağlanması.
Bu yönde önce bir yürütme kurulu oluşturuldu.
Adına da;
“Cumhurbaşkanlığı Seçimleri Bursa Cumhur Girişimi” denildi.
Kurul üyeleri de;
Yahya Şimşek, Tahir Baştaymaz, Şahin Gencal, Sabri Özdemir, Selçuk Türkoğlu, Necati Şahin, Nezahat Akişli, Can Ulusoy, Mehmet Alanbel ve Ali Küçüksarı’dan oluşturuldu.
Sözcülüğünü;
Prof. Dr. Tahir Baştaymaz’ın yaptığı yürütme kurulu ilk toplantısının ardından ikinci buluşmasını da dün akşam BAOB Yerleşkesi’nde gerçekleştirdi.
“Nasıl bir Cumhurbaşkanı istiyoruz” başlığının tartışıldığı bu ikinci oturumda, toplanan görüş ve düşünceler sekreterya aracılığıyla derlendi.
Son buluşmanın sonrasında da  ilgili kurum ve kuruşlara iletilmesiyle kamuoyunun paylaşımına sunulması kararlaştırıldı.
Grup adına yönetim oluşturan söz konusu yürütme kurulu, herhangi bir bağlayıcılığı olmayan bu deklarasyon ile, ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde seçmenleri aydınlatmayı amaçlıyor.

BU KEZ SİYASİ MİLADI UNUTTULAR

14 Mayıs 1950;
Celal Bayar ve Adnan Menderes liderliğindeki Demokrat Parti’nin iktidara geldiği günün yanı sıra, çok partili demokratik hayatın da başlangıcı.
Keza;
Demokrat Parti, 27 yıllık tek parti (CHP) dönemini sona erdiren, Türkiye Cumhuriyeti’nde ilk defa serbest seçimle iktidarı kazanan parti sıfatını da taşıyor.
Dikkatimizi çekti.
Her yıl Bursa’da gelenek olduğu üzere Heykel’de Atatürk Anıtı’nda tören düzenleyen ve partilerinin iktidara gelişinin yıldönümünü kutlayan Bursalı DYP/DP’liler, ilk kez böylesine önemli bir günü unuttular!
Ve;
Partilerinin köklerinin geleneğinin yaşatılmasına da sekte vurdular.
İşin ilginci;
Geçen yıl DP Genel Merkezi’nce TBMM Dilekçe Komisyonu’na 14 Mayıs’ın “demokrasi bayramı” olarak kutlanması için teklif bile verilmişti.
Hatırlanacaktır;
Her yıl düzenli olarak kabri başında anılmasına rağmen DYP Bursa eski Milletvekili Abdülkadir’in Cenkçiler’in 8 Nisan’daki 17. ölüm yıldönümü de, Bursalı partililerince bu yıl unutulmuştu.

ORTAK ADAY İÇİN GÖRÜŞ ALINACAK!

AK Parti;
Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde, adayı için hayli yol aladursun...
CHP yönetimince bu yönde henüz atılmış bir adım görünmüyor, en azından bilinmiyor.
Bu yönde;
MHP yönetimi ise bugün çok önemli bir adım atacak ve eski cumhurbaşkanlarının görüşlerini alacak.
MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ilk görüşmesi bugün 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile Güniz Sokak’taki evinde olacak.
Yine;
Bahçeli’nin ikinci görüşmesi ise 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile önümüzdeki hafta olacak.
Aktarılanlar, bu görüşmelerde birtakım isimlerin değerlendirileceği ve CHP ile çıkarılması muhtemel ortak aday üzerinde bir zemin hazırlanmasının sağlanacağı yönünde.
AK Parti’nin hemen hemen belirlenen olası adayı sonrasında, muhalefetin adayı konusunda izlenecek stratejiye dair ipuçları vermesi beklenen bu dikkat çekici ziyaretler fazlasıyla önemli.

KAĞITTAN KAYIK YAPIP, ATTILAR

Soma’da;
Yaşanan faciadan hükümeti sorumlu tutan kalabalık bir grup, önceki akşam Mudanya’da farklı bir protesto gösterisi yaptı.
Aralarında;
Mudanya’nın CHP’li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın da bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşları yöneticileri ve mensupları iskelede toplanarak önce hayatını kaybeden maden işçileri için saygı duruşunda bulundular.
Sonra da;
Ölen işçileri simgeleyen 300’e yakın kağıttan kayık yapılarak içlerine birer mum yerleştirildi ve hatıraları için Marmara Denizi’ne salındı.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.