Hava Durumu

12 yıl sonra yapılan buluşma örgüt içinde heyecan uyandırdı

Yazının Giriş Tarihi: 05.03.2013 08:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.03.2013 08:24

Siyasi partiler;
Zaman zaman kendi içlerinde geniş katılımlı buluşmalar gerçekleştiriyorlar ki, bu buluşmalarda yönetimler bir nevi hesap veriyor, hedef gösteriyor, teşkilat ya da örgütler de kurmay kadronun neler yaptığını öğreniyorlar bire bir.
AK Parti'deki bu buluşmalar "danışma meclisi" adı altında gerçekleştiriliyor.
Ancak bu buluşmalara sadece üst kademeler katılıyor, üye bazında gerçekleştirilmiyor.
İşte bu nedenle;
Pazar günü CHP'nin Merinos AKKM'de gerçekleştirdiği genişletilmiş örgüt toplantısı bir hayli önemliydi Bursalı CHP'liler için.
Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ın başkanlığında yapılan bu buluşma, üyelerin de katılımıyla bini aşkın bir kalabalıkla sonlandı ki, bu tablo Metin Çelik başkanlığındaki il yöneticilerini fazlasıyla sevindirdi.
CHP içindeki bu mutluluğun 3 nedeni var.
İlki;
Üye katılımlı böylesine geniş bir buluşmanın Bursa'da en son 2001 yılında yapılmış olması ki, 12 yıl sonra Metin Çelik ve ekibinin gerçekleştirdiği bu buluşma, Bursalı CHP'liler için hayli önemliydi.
İkincisi;
Genel Başan Yardımcısı'ndan milletvekillerine, il ve ilçe başkanlarından yöneticilere, belediye başkanlarından il genel ve meclis üyelerine, delegelere ve üyelere değin yapılan buluşmada, hedef, yerel seçim başarısı olarak belirlendi ve bu yönde inanç birliği sağlandı.
Üçüncüsü de;
İl yönetiminin siyasi risk alarak gerçekleştirdiği bu geniş çaplı buluşmada, yönetime dair eleştirilerin gelmemesi, Bursa'da demokratik bir yönetim tarzı olduğunu gösterdiği gibi bu tablonun Umut Oran'ın gözlerinin önünde yaşanması da, Bursa yönetiminin özgüvenini gösterdi.

Komşu'nun milli günü kutlandı

3 Mart, Bulgaristan'ın milli günü.
Daha doğrusu;
Osmanlı Devleti ile Rusya arasında 1878 yılında imzalanan Ayastefanos Anlaşması'yla, Bulgaristan'ın özerkliğini ilan ettiği tarihin yıldönümü.
Doğal olarak her yıl Bulgaristan'da 3 Mart, milli bayram olarak kutlanıyor.
3 Mart'ın hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle, Bulgaristan'ın Bursa'daki konsolosluğu da pazar günü özel bir davet verdi Bursa protokolüne. Kutlama, Müsteşar-Elçi Dimitar Hadjev'in ev sahipliğinde Asya Spor Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

2013'ün hedefini paylaşacaklar

Doğrusunu söylemek gerekirse, özelleştirme sonrasında BOTAŞ'ın Bursa işlerini alan Bursagaz, sürecin en başından beri yönetim, yatırım ve hizmet kalitesinden ödün vermedi.
Zaten bu nedenle; TEDAŞ'ın işlerini yürüten UEDAŞ adlı firmanın sıkıntıları konuşulduğunda, "UEDAŞ da keşke Bursagaz gibi olabilse" deniyor zaman zaman.
Bursagaz yönetimi, kamuoyunu da zaman zaman bilgilendiriyor.
Bunlardan biri de yarın olacak ve firma yönetimi, 2012 yılını değerlendirip, 2013'ün plan, proje ve hedeflerini de paylaşacak.

DSP'de kongre süreci bitiyor

Bir süredir kongre sürecinde olan Demokratik Sol Parti'nin Bursa teşkilatları, ilçe kongrelerini  Gürsu haricinde tamamladı.
Buna göre; DSP'nin Karacabey yönetimi Nuri Uzel, Yenişehir yönetimi Recep Yorulmaz, Nilüfer yönetimi Abdülkadir Uslu, Mudanya yönetimi Sadullah Algan, Yıldırım yönetimi Cihat Tipioğlu, Osmangazi yönetimi de Nihat Yükselen başkanlığında yeniden oluştu. Bu hafta sonu yapılması planlanan Gürsu ilçe kongresi ile Bursa'da DSP, ilçe kongrelerini tamamlamış olacak.

Görev ve yönetimler kongrede değişiyor

Hafta sonunda;
Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ı konuk eden DOSAB ve DOSABSİAD'da seçim rüzgarları esiyor.
Kısa adı;
Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi İşadamları Derneği olan DOSABSİAD'ın 2 yıldır başkanlığını yürüten ve görevi Ceyhun Özüm'den devralan Selim Yedikardeş, 9 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilecek kongre ile başkanlık görevine nokta koyacak.
Orhan Tezyaparlar'ın tek aday olması beklenen kongrenin iki hafta sonrasında ise DOSAB'ın kongresi yapılacak.
Mevcut başkan Ferudun Kahraman'ın bir dönem daha devam edeceği kongrede yönetim kurulunun değişmesi beklenirken, DOSABSİAD'ı bırakacak olan Selim Yedikardeş'in de DOSAB'ın yönetimine girmesi bekleniyor.

Altepe'ye ortak fikiri hatırlattı

Konu;
Daha önce de çeşitli kişilerce pek çok kez dile getirilmişti.
Dün de;
Aynı teklifi CHP'nin eski yöneticilerinden Ali Küçüksarı farklı bir şekilde dile getirdi.
Kent Meydanı ile Fomara Meydanı arasındaki Fevzi Çakmak Caddesi'nin refüjünün ambulanslar için düzenlenmesini isteyen Küçüksarı, pek çok hastanın hayatını kurtarabilecek bu ayrıcalıklı yolun, kent içinde devam eden T1 tramvay hattı inşaatı içinde yapılabileceği kanaatinde.
Bu önerinin hayata geçirilmesinde hiçbir dezavantaj olmayacağı gibi kısmi rahatlama da sağlanacağını anlatan Küçaksarı, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye de seslenerek, metropol kentlerde uygulanan bu sistemin küçük bir örneğinin Bursa'da da uygulanmasının, başkana puan kazandıracağını da söylüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.