Hava Durumu

2. adamın ilişkileri, Bursa ile Ankara'yı adeta bağlıyor

Yazının Giriş Tarihi: 08.06.2012 03:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.06.2012 03:13
Bülent Arınç her yönüyle farklı bir isim.
Onu farklı kılan sadece yılların siyasi deneyimi değil, farklı davranış tarzı da.
Galiba bu özelliklerinden ötürü, Bursalılar, kendisini daha yakından tanımaya başladığı 12 Haziran 2011 seçimlerinden bu yana daha bir sevmeye başladılar.
Seçim bölgesi Bursa'ya epeyce sık gelen Arınç, zaman zaman program gereği, bazı ağır açılış veya çeşitli törenlerde bile o ağır havayı dağıtmayı, kendisini izleyenleri tebessüm ettirmeyi gayet iyi biliyor.
Buna benzer etkinliklerden biri de dün yaşandı.
Dün;
Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün 92. kuruluş yıldönümüydü. Kendisine bağlı bir kuruluş olan bu BYEGM'in bir yeni İl Müdürlüğü de dün Arınç'ın bizzat isteği ve talimatıyla Bursa'da kuruldu ve açıldı.
Böylece;
Yıllardır "Türkiye'nin en güçlü yerel basınına" sahip olan Bursa'da çok önemli bir eksiklik ve belki de bir ayıp, Arınç'ın sayesinde giderilmiş oldu.
Dün aynı zamanda;
Merinos'ta AKKM'de Anadolu Basınını Özendirme Yarışması'nın ödül töreni vardı.
BYEGM'in bu töreni de, genelde her yıl Ankara'da yapılırken ilk kez Bursa'da yapıldı.
Böylece, yurdun dört bir yanından meslektaşlarımız ve cemiyet başkanları da Bursa'ya geldi.
Bu amaçla dün töreni izlemek üzere Merinos'taydık.
Sunucu, törene başlamıştı ki Arınç bir anda yerinden fırlayıp, salonun dışına çıktı. Kimse ne olduğunu anlayamazken yaklaşık 5 dakika sonra Arınç yerine geldi, bir süre sonra da tören ve konuşması için kürsüye çıktı.
Salonun 1 numaralı isminin aniden salondan çıkmasının merak uyandıracağını biliyor ki önce bu konuda açıklama yaptı.
Önce;
Başbakan Tayyip Erdoğan'la bir görüşme yaptığını anlattı ardından da Gazi Üniversitesi'nde 46 gündür tedavi gören şair ve yazar Abdürrahim Karakoç'un vefat haberini verdi salona.
Yazdığı şiirlerinden bazıları bestelenerek birçok sanatçı tarafından seslendirilen Karakoç'un bestelenen eserlerinden birinin de "Mihriban" olduğunu anımsatan Arınç, bundan sonra bu şarkıyı dinlerken Karakoç'u anacağını da ifade etti.
Törende çok sayıda ödül veren ve yerel basını güçlendirme çalışmalarının süreceğini anlatan Arınç, zaman zaman da BYEGM'nin Erzurum, Trabzon, Antalya, İzmir ve Diyarbakır İl Müdürleri ile telekonferans aracılığıyla iletişim kurdu.
Hatta;
Diyarbakır İl Müdürü ile görüşürken Kürtçe bir ifadeyle "keyfette hoşe" diyerek selam gönderdi.
Salondan da alkış alan bu sözler sonrasında Arınç, TRT Şeş olarak bilinen TRT 6'nın, 13 Haziran'da "sorani" dilinde yayına başlayacağını, bu yönde Barzani ile yapacakları görüşmenin de bu kanaldan yayınlanacağı bilgisini açıkladı.
Bursa merkezden sadece Bursa Hakimiyet Gazetesi'nin ödül aldığı tören çıkışında da Arınç'a yönelik sevgi gösterileri ve anı fotoğraf istekleri vardı ki, bu tablo da hayli ilginçti ki.

Gözler, bugün bu açıklamada

Geceyi Bursa'da geçiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç için bugün de önemli.
Zira;
Bugün belki bir müjde verecek, belki de ayların, yılların sorununa çözüm olacak.
Bunu bugün göreceğiz.
Arınç, bu sabah partisi AK Parti'nin Bursa İl Başkanlığı binasında biz gazetecilerle bir araya gelecek ve TOKİ Doğanbey Konutları'yla ilgili bir basın toplantısı düzenleyecek. Buradaki sorun malum. Bursa'yı aştı Ankara'ya değin gitti.
Sorunun nasıl çözümleneceği yönünde hak sahiplerinin aylardır süren meraklı bir bekleyişi vardı ki, bakalım belki Arınç bu sabah bir imza atacak!

Mudanya'nın yeni hastanesine temel
Nihayetinde;
Mudanya'nın yeni Devlet Hastanesi'nin temeli bugün atılıyor.
Bursa'nın geçen dönem milletvekillerinin çaba ve katkılarıyla Mudanya'ya kazandırılmak istenen hastane için ilk harcı bugün Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç atacak.
Aydınpınar mevkiinde yapılacak hastanenin ileride devreye girmesiyle birlikte halen kent içined olan hastane binası da farklı bir amaçla kullanılacak.


Nilüfer'e yeni başkan Psav
CHP'nin;
Bursa'da halen süren kadın kolu kongrelerinde bir durak da Nilüfer ile geçildi.
İlçe kadın kolu başkanlığını 8 yıldır yürüten Yasemin Tursun'un yeniden aday olmadığı kongrede seçimlere Nilgün Psav'ın listesiyle gidildi.
İlçe başkanı Özgür Şahin'in de katıldığı kongrede Psav'ın yönetimi, Gülnür Alçiçek, Figen Bozdağlı, Keriman Çelik, Sevil Kurgun, Pınar Ökmen, Seher Marangoz, Recebiye Tekin ve Nezihe Yıldırım'dan oluştu.


Adaylar kantara çıkmaya başlıyor
Bugün itibariyle;
Bursa il kongresi öncesinde CHP'nin ilk resmi başkan adayı ortaya çıkıyor.
Bu yönde çalışmalarını sürdüren Bülent Aslanhan, bu sabah Kültürpark ÇGD lokalinde 17 Haziran'daki kongreye yönelik adaylığını açıklayacak.
Yanı sıra;
İsmi adaylık için geçenlerden Mustafa Şenyurt'un yarın açıklaması beklenirken, bir başka isim Metin Çelik'in de pazartesi günü il binasında adaylık açıklayacağı duyuruldu.
Bu arada;
İl Başkanı
Gürhan Akdoğan'ın aday olmama kararı sonrasında adı bir anda adaylık için
anılan Yahya Şimşek de resmi adaylığını pazar günü parti binasında açıklayacak.


TARİHTE BUGÜN
Devlet Bakanı Tansu Çiller görevinden istifa etti ve DYP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı.
(8 Haziran 1993)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.