Hava Durumu

2009’da rekor kıran Altepe 30 Mart’a özgüvenle giriyor

Yazının Giriş Tarihi: 26.03.2014 07:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.03.2014 07:55

Bursa’nın; Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti’nin ikinci kez aday gösterdiği Büyükşehir Belediye başkan adayı Recep Altepe ile dün sabah Hünkar Köşkü’nde, aralarında bizlerin de bulunduğu bazı meslektaşlarımızla dar kapsamlı bir kahvaltıda bir araya geldik.
Kameraların ve fotoğraf makinelerinin bulunmadığı bir buluşmaydı.
Bu nedenle de buluşma, sohbet havasında geçti.
Yeni döneme;
Yani, 2014-2019 seçim dönemine ait projelerini tek tek sıralayıp anlatmadı ama kısa pasajlar sundu, biraz da rakiplerinin vaatlerine eleştiriler getirdi.
Hatta;
Rakiplerinin vaatlerinin gerçekçi olmadığını söyledi ki, net ifadeler kullandı.
Bu buluşmada;
Meslektaşlarımızın da dikkatini çekti, Başkan Altepe’nin rahat görüntüsü.
Kendinden hayli emindi, 30 Mart seçimlerine dair.
Altepe;
2009’da, son yapılan yerel seçimde de, rakiplerine fark atmıştı.
Kendisi;
Yüzde 47.3 oy alarak Büyükşehir Belediye Başkanı seçilirken, CHP adayı Sena Kaleli yüzde 27.0, MHP adayı Mehmet Gazioğlu da yüzde 12.5 oy almıştı.
Altepe, şimdi bu oy oranını çok daha yukarılara çıkarmayı hedeflemiş.
Bu;
Hedefini de kentli seçmenin yanı sıra, kırsal kesimden gelecek oyların katkısıyla yapmayı öngörüyor.
Yeni dönemde;
1176 muhtarlıklı ve 17 merkez ilçeli Bursa’nın tümüne hizmet vermek istemesinin heyecanını yaşayan Altepe, Büyükşehir Yasası çıkmadan önce, sorumluluk bölgesi dışındaki yerlere hizmet götürmenin avantajını da yaşıyor.
Kendisine ısrarla da soruldu dün sabah.
Hatta;
Eline ulaşan son bir anket olup olmadığı da soruldu.
“Hiçbirine” dedi “Bakmıyorum, benim için en iyi anket, Bursalı hemşehrilerimin 30 Mart’ta sandıkta kullanacağı oylardır”
Bir de şunu gözlemledik dün.
Altepe’nin yeni döneme dair heyecanı ve özgüveni hayli yüksek.
Seçime büyük bir moralle ve istekle giriyor.
Bu duyguları taşımakta haksız da sayılmaz.
Çünkü;
5 yıl belediye meclis üyeliği, 5 yıl Osmangazi Belediye Başkanlığı ve de 5 yıl Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın ardından idari, mali ve yönetimsel konularda taşıdığı önemli bir kent yöneticiliği tecrübesi var.

FOMARA MEYDANI'NDA LOKMA DAĞITACAKLAR

Bursalı;
Demokrat Partililer, yerel seçime ağız tadıyla girilmesi temennisiyle bugün Fomara Meydanı’nda halka lokma dağıtacaklar. Demokrat Parti İl Başkanı Üstün Tunalıgil ve Büyükşehir Belediye başkan adayı Erhan Keleşoğlu ile merkez ilçe belediye başkan adaylarının da katılımıyla 15.00-18.00 saatleri arasında lokma tatlısı ikramında bulunacak olan Demokrat Partililer, etkinliklerine katılanlara seçim mesajı da verecekler.

BU SU VAADİ ÇOK TARTIŞMA GÖTÜRÜR

 Seçime;
Az bir süre kala, Bursa’da su üzerinden yürütülen vaatlere dün de bir yenisi eklendi.
CHP’nin;
Büyükşehir adayı Necati Şahin’in, seçimi kazanması halinde su fiyatlarını yarı yarıya azaltacağını vaat ederken, MHP’nin Büyükşehir adayı Kadir Koçdemir de dün ilginç bir çıkış yaparak, kaçak yapılara abonelik müjdesi verdi.
Yapı kullanım belgesi olmadığı için BUSKİ aboneliği yapılmayan 70 bin konut sahibine 1 Nisan’dan itibaren abonelik vereceğini vaat eden Koçdemir, bu vaadinde kararlı.
Ne var ki;
Bu vaadi doğrusu pek anlayamadık.
Çünkü, söz konusu belgesi olmayan ve kaçak konumunda olan yapılara elektrik ve su aboneliği, tüm Türkiye genelinde yasa gereğince yapılamıyor!
Bu nedenle; Bu yasaya rağmen MHP’li Koçdemir’in, bu yasayı nasıl elemine edeceğini/edebileceğini merak ettik.

SARIGÜL'ÜN SÖZLERİ CHP'LİLERİ ÜZMÜŞ!

Dün sabah;
Güne, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül’den gelen telefonla başladık.
Anladığımız kadarıyla;
Sarıgül’ün, bir televizyon kanalında, AK Parti’nin Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Recep Altepe’ye yönelik övgü dolu sözlerine, bazı Bursalı CHP’liler sitem etmiş.
Deneyimli başkan Sarıgül;
Dün de bu sütunlardan aktardığımız üzere çıktığı yayında Altepe’yi kastederek “Kendisini kıskanıyorum, çok güzel çalışmalar yaptı, kendisini tebrik ediyorum” demişti.
Devamında da;
“Hiçbir parti ayrımı yapmıyorum, Bursa Belediye Başkanı AK Partili bir arkadaş ama çalışmalarını takdir ediyorum, inşallah o çalışmaları birlikte yürüteceğiz” ifadesi kullanmıştı.
İşte;
Bu sözler de, Bursalı CHP’liler tarafından, Bursa’da CHP adayı Necati Şahin’e şans tanınmadığı şeklinde algılanmıştı.
Bu yönde;
Dün Sarıgül tarafından arandığımızda bu sözlere açıklık getirildi.
Ve sözlerin;
Recep Altepe’nin, Balkanlar’da yaptığı hizmetlerin takdir edildiği, benzer çalışmaların da İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından da yürütüleceği iletildi ki, paylaşmış olalım.

CHP’NİN BADEMLİ KOZU AKIN POROY

Mudanya’da;
1999, 2004 ve 2009 yılları olmak üzere son 3 yerel seçimden de başarısızlıkla çıkan CHP’liler, 30 Mart seçimiyle, bu başarısızlıklarına son vermek istiyorlar.
Bu yönde;
Seçime bu kez Hayri Türkyılmaz ile girecek olan CHP’liler, Mudanya’nın tümünü kapsayan belediye meclis üyeleri ile de, olası seçim başarısı için artık son rötuşları yapıyorlar.
Nitekim;
Geçmişte merkez sağda önemli görevler üstlenen ve son olarak CHP İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Akın Poroy’u da, listebaşı belediye meclis üyesi adayı gösteren CHP yönetimi, bu yönde Mudanya Belediye Meclisi’nde Bademli bölgesini de Poroy’la temsil etmenin kurgusunu yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.