Hava Durumu

2013’e ertelenen ihale için Dündar Ankara’ya ne önerdi?

Yazının Giriş Tarihi: 29.12.2012 08:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.12.2012 08:57

Özelleştirme İdaresi;
Yeşilşehir adlı sitenin tam karşısında bulunan bu alana yüksek katlı binalara ve sağlık tesislerine olanak sağlayan bu alanın satışının bürokratik işlemleri için uğraşıyordu bir süredir.
Ve satış için de ihale tarihi olarak açıklanan 25 Aralık günü bekleniyordu.
Bu arada;
Bölgeyi belediye hizmet alanı ve rekreasyon alanı olarak kullanmayı isteyen Osmangazi Belediyesi yönetimi de, şartnameye kendileri için özellikle konulan “yerel yönetimler ihaleye giremez” hükmünü bir şekilde çözmeye çalışıyordu.
İşte;
Ankara’da bu çözümsüzlük sürerken, gözler 25 Aralık’a çevrilmişti ki, nefeslerin tutulduğu o gün için ihale yapılmadı ve 24 Ocak 2013 tarihine ertelendi.
Bu durum;
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı umutlandırdı.
Gerçi;
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, ihalenin yeni yıla ertelenmesine dair somut bir açıklama yapmadı ancak bu ertelemenin, bölgenin halkın kullanımına yönelik olarak Osmangazi Belediyesi’ne verilmesi gibi de bir algı yarattı.
Bu duruma;
Başkan Mustafa Dündar dün farklı bir açı getirdi.
İhaleye katılamama şartını uzlaşarak çözmeyi ve bölgenin konut alanı yerine herkese yönelik yeşil alan olarak kullanılmasını hedefleyen Dündar, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na yazılı bir teklif sundu.
Yazısında;
Kamu menfaatinin gözetilmesini isteyen Dündar, bölgeye yapmayı planladıkları projeyi de sunarak 24 Ocak’ta yapılacak ihalenin yeniden gözden geçirilmesini rica etti.
Böylece;
“top” şimdi de Ankara’ya Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na geçti.
Ancak;
Bir süre önce Osmangazi Belediyesi’ni adeta hiçe sayarak bölgeyi imara açıp bir de yüksek katlı binalarda donatılmasına olanak sağlayan imar iznini veren Ankara yönetiminin, Osmangazi Belediyesi’nin bu çağrısına nasıl bir yanıt vereceği de merak ediliyor.

 

Beyazay için iki nokta

Duyuru;
Dün önce hayli dikkat çekici bir şekilde Bursa Valiliği tarafından yapıldı, sonra da derneğin Bursa Şubesi’nce yapıldı.
Söz konusu duyuru, daha önce adını duymadığımız Beyazay adlı derneğin bugün yapılacak bir organizasyonuna dair. Bu duruma dair iki nokta dikkatimizi çekti.
Birincisi;
Derneğin Bursa Şube Başkanlığı’nı AK Parti’nin Bursa eski Milletvekili Zafer Hıdıroğlu’nun yaptığını öğrendik.
İkincisi de, Bursa Valiliği’nin, Beyazay derneğinde olduğu gibi böyle her derneğin iç organizasyonunu halka duyurup duyurmadığını merak etmemizdi.

 

Devir teslim 2013’e kaldı!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.