Hava Durumu

23 yıl sonra binlerce CHP’linin gittiği seçimlerde yarıya gelindi

Yazının Giriş Tarihi: 02.02.2012 08:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.02.2012 08:28
CHP'de;
23 yılın ardından bir ilk yaşanıyor Bursa'da.
Daha önce;
Bursa'da en son 1989 yılında gerçekleştirilen delege seçimleri ile açılan partinin tüm demokratik kanalları, şimdi bunca uzun yılın ardından yeniden gerçekleştiriliyor.
21 Ocak'ta;
17 ilçede aynı anda başlayan ve binlerce CHP üyesini, ilçe delegesi belirlemek üzere toplam 1100 noktadaki sandıklara yönelten kapsamlı çalışmada yarıya gelindi.
Hatta;
Bu yönde CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan'ın tespitine göre delege seçimlerinin yüzde 47'si dün itibariyle tamamlandı.
19 Şubat'ta tamamlanması öngörülen seçimlerde belirlenen parti içi önseçmenler, açıklanan takvim uyarınca başlayacak olan ilçe kongreleri sürecinde etkin rol oynayacaklar.
İl Başkanı Akdoğan'ın 2010 yılındaki olağan il kongresindeki vaatlerinden biri olan parti içi tüm demokratik kanalların açılması projesinin, şimdi gecikmeli de olsa hayata geçiyor olması CHP kurmaylarını sevindiriyor.
Bu yönde Akdoğan da mutlu.
Görüşmemizde;
"Belli bir düzen içinde ve denetim altında tüm üyelerimiz gerçek iradeleri doğrultusunda seçimlere katılıyor. Bazı münferit küçük sorunlar dışında genel itibariyle demokratik ve düzenli bir seçim yürütüyoruz" diyen Akdoğan, bu noktada kongrede verdiği vaadi uyguladığı için de ayrıca gururlu.
Akdoğan'ın;
Parti içi tartışmaların açıkça ve cesurca yapılabildiği "Danışma Kurulları" projesinden sonra belki de Genel Merkez'in desteğiyle Bursa'da en çok ses getiren uygulamalardan biri olan delege seçimleri, parti kurmaylarına göre "kılcal damarların açılması" anlamı taşıyor.
Bursa'da;
AKP'nin geride bıraktığı delege seçimleri kadar ses getirmese de ilçe ilçe, mahalle mahalle gerçekleştirilen CHP'nin delege seçimleri tamamlandığında, üzerinde çok yorum yapılan bu büyük organizasyonun CHP Bursa örgütlerine ne kazandırıp ne kaybettirdiği de görülecek ki, bunun için seçimlerin tamamlanması bekleniyor.


Ankara’dan teşvik umuduyla döndüler

Bursa'nın;
4 dağ ilçesi olan Orhaneli, Keles, Harmancık ve Büyükorhan'ı kapsayan Dağ-Der'in Erkan Aydın başkanlığındaki 15 kişilik yönetimi Ankara'dan hayli umutlu döndüler.
Geri kalmış ilçelerini kalkındırmak amacıyla bir heyet olarak salı günü Ankara'ya giden Dağ-Der yönetimi Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Bursa milletvekillerine birer sunum yaptılar.
Dağ yöresinin teşvik kapsamına alınması için hazırladıkları sunum dosyasını da teslim eden Dağ-Der yöneticileri, sektörel bazda, başta da tarım ve hayvancılık ağırlıklı olarak bölgenin teşvik kapsamına alınmasını istiyor.
Ankara'da;
Başbakan Yardımcısı Arınç'tan konuyu gündeme alma sözü alan Dağ-Der heyetinde gözler şimdi de yarın Orhaneli'de gerçekleştirilecek olan "Güney ilçelerimizle ekonomik ve tarımsal kalkınma" adında düzenlenen çalıştaya çevrildi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in de katılması beklenen ve pek çok sivil toplum kuruluşunun da görüşleriyle katkı koyması beklenen çalıştay ile 4 ilçenin yararlanacağı meyve ile ilgili bir soğuk hava deposu kazandırılması da amaçlanıyor.


SİVİLAY ‘Bursacılık’ yaptı ve 9 ödül verdi

Kısa adı SİVİLAY olan Bursa Sivil Toplum Derneği, 2004 yılında "Bursa için ben de varım" sloganıyla Murat Gülez başkanlığında kurulmuştu.
Kent ve kentli yararına projeler üretip, bunları kamuoyu ile paylaşan dernek yönetimi son dönemlerde de "kente katkı ödülleri" adı altında ödüller veriyor.
Kurucuları arasında;
CHP Milletvekili Sena Kaleli, Op. Dr. Ceyhun İrgil, Dr. Nihat Sapan, Erdem Saker, Yunus Egemenoğlu gibi pek çok meslek dalından değerli isimler bulunan SİVİLAY, 2011 yılının başarı ödüllerini de açıkladı.
Buna göre;
"Bursacılık" felsefesi ile yürütülen çalışmalar kapsamında, üniversiteli öğrencilerin Köye Öğrenci Yardımı projesi, rüzgar enerjisiyle kendi elektriğini üreten Yenişehir'in Akbıyık Köyü, 2012'de Londra Olimpiyatları’nda atıcılıkta madalya arayacak olan Bursalı sporcu Nihan Kantarcı, dünya engelli yüzme şampiyonu Durducan Nevruz, Akademik Odalar Birliği, Bursa'nın dünyaya fotoğrafla tanıtılmasını sağlayan Fotofest, Merinos Tekstil Sanayi Müzesi, Türkiye'nin ilk tramvayını yapan Durmazlar ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği Yüksekokulu'na adını veren modacı Faruk Saraç.
9 kişi ve kuruluşun ödülleri 9 Şubat'ta düzenlenecek törenle verilecek.



Türk Ocakları yönetimini seçti
                          
Türk Ocakları Derneği'nin Bursa Şubesi'nin yeni yönetimi, yapılan olağan kongre ile belli oldu.
Derneğin Bursa'daki kuruluş binası olan Mahfel Çay Bahçesi'nde gerçekleştirilen kongreyi, Türk Ocakları Genel Sekreteri Orhan Kavuncu yönetti.
Tek liste ile gidilen seçimlerde ise derneğin Bursa yönetimi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Kırlı, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Zarifoğlu, Aile Hekimi Dr. Mete Ateş, emekli yönetici Hamit Saraç, avukat Nalan Düven, halkla ilişkiler uzmanı Afşin Selim ve işadamı Adnan Koca'dan oluştu.
Keza, derneğin Ankara delegeleri de Selçuk Kırlı, Nadir Ülker, Faruk Yücer ve Orhan Şen oldu.



GÜNÜN SÖZÜ

"Ne CHP ne de MHP, memleket sevdamızı ölçecek kalibrede değildir. Bunlar 'izindeyiz Atam' deyip sabah akşam izin yaptılar."
Tayyip Erdoğan
(Başbakan)


TARİHTE BUGÜN

Ankara Sincan'da Refah Partili belediyenin düzenlediği şeriat yanlısı Kudüs Gecesi, kamuoyunda büyük tepkiye yol açtı.
(2 Şubat 1997)




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.