Hava Durumu

24 Haziran öncesinde beklenen ikinci cephe de yerini alıyor

Yazının Giriş Tarihi: 03.05.2018 07:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.05.2018 07:20

Geçmişe oranla çok farklı bir seçim süreci yaşanıyor.
Nedeni de;
24 Haziran'daki seçimle, onlarca yıldır süren parlamenter sistemin sona erip, yerine Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin başlayacak olması.
Bu nedenle;
Siyasi partiler art arda seçim stratejileri geliştiriyorlar.
AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu seçim ittifakına karşı muhalefetin de nasıl bir adım atacağı sonunda belli oldu.
Partilerin;
İttifak protokollerini YSK'ya vereceği son tarih olan 6 Mayıs'a günler kala, CHP, İYİ Parti, SP ve DP'nin oluşturacağı 2. ittifak da heyecana yol açtı.
Nitekim;
Sadece milletvekili seçimleri için uygulanacak bu yeni ittifakın protokolü bugün 4 genel başkan tarafından imzalanıp, kamuoyuna açıklanacak.
Kritik seçim öncesinde, seçmene yeni bir tercih tanıyan ve baraj sorununu ortadan kaldıran bu yeni ittifak modeli de üzerinde çok yorumlanacak görünüyor.
Zaten;
Dikkat edilirse, bu ittifaklarla birlikte Türkiye'de de sistem, ABD'deki gibi "cumhuriyetçiler" ve "demokratlar" modeline doğru gidiyor görünüyor.

Erdoğan'ın Kore heyetinde Bursalı Çavuşoğlu da var

Cumhurbaşkanı;
Tayyip Erdoğan'ın, dost ve kardeş ülke olarak gördüğümüz Güney Kore'ye yaptığı resmi ziyarette bir de Bursalı isim yer alıyor.
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun da yer aldığı resmi heyet, -görüntülere bakılırsa- ev sahibi Cumhurbaşkanı Moon Jae-İn tarafından adeta el üstünde tutuluyor.
İki ülke arasında eğitim, teknoloji, sağlık ve enerji alanlarında yapılan anlaşmalarda, Çavuşoğlu'nun da imzaları bulunuyor.

Başkan Aktaş'tan pide fiyatı müjdesi

Yaklaşan ramazan ayı öncesinde pide fiyatları her sene merak edilir, haliyle de haberleri yapılır.
Fırıncılar Federasyonu;
Ramazan ayının vazgeçilmezi olan 275 gram pidenin bu yılki fiyatını 2 lira olarak açıklamıştı.
Haliyle;
BESAŞ'ın kararı da bekleniyordu.
Dün;
Bu yönde açıklamayı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptı ve yeni bir müjdeye de imza attı.
Aktaş;
Bursalılar'ın geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 450 gram pideyi 1.75 liradan alacağını ilan ederek, "doğru fiyat politikası"na dikkat çekti ki, günlük üretimin 30 binden 60 bine çıkarılacak olması da ek bir müjde oldu.

İhracat rekortmeni ilçeden 2 yeni proje

Her hafta;
Baia Hotel'de gerçekleştirdiğimiz "Sönmez Medya Buluşmaları"nın dünkü konuğu, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan'dı.
Sönmez Medya'nın köşe yazarları ve editörleriyle birlikte konuk ettiğimiz Başkan Çağlayan'ın sözleri arasında özellikle iki proje dikkatimizi çekti.
Biri;
Tıpkı İstanbul'daki gibi "KanalOrhangazi" projesiydi.
Büyükşehir Belediyesi'nin de desteğiyle Nadır Deresi çevresinde sürdürülen ıslah ve rekreasyon çalışmalarının 2019'da tamamlanması öngörülmüş ki, ilçe halkına nefes aldıracak bir bölge olarak görünüyor.
İkincisi de;
Toplam 10 bin nüfusa hitap edecek olan Yeniköy'de inşası süren yeni yerleşim bölgesiydi.
Yıllık;
550 milyon dolarlık ihracatla, 55 ilden fazla ihracat yapabilen Orhangazi, Başkan Çağlayan'ın deyimiyle "uçuşa hazırlanıyor" ki, haydi hayırlısı.

Çelik mesajını başvurusuyla verdi

15 Temmuz'daki;
Hain darbe girişiminin üzerinden iki yıla yakın zaman geçmiş olmasına karşın hâlâ daha yeni bilgi ve belgelere ulaşılıyor.
Dün de;
Samsun'da yürütülen bir soruşturma kapsamında, o gece dönemin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e yönelik "imha" planı ortaya çıkarıldı.
Darbecilerin;
O akşam gözlerinin nasıl döndüğünü gösteren WhatsApp yazışmaları, Çelik'in acele olarak ele geçirilmesi emrini gösteriyor.
Bu arada;
Seçim çevresi iki dönemdir Urfa olan Bursalı eski Bakan Çelik, dün sürpriz bir şekilde, Ankara'da Bursa için adaylık başvurusu yaptı.
Çelik'in bu başvurusu, artık Urfa'yı düşünmediği ve memleketine dönmek istediğine dair çok açık bir mesaj olarak görünüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.