Hava Durumu

4 yıl önce bugün AK Parti’de hop oturulup hop kalkılıyordu

Yazının Giriş Tarihi: 13.01.2013 02:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.01.2013 02:44

Son yapılan;
Yerel seçim olan 29 Mart 2009’daki seçim öncesinde AK Parti’nin haftalardır merakla beklenen belediye başkan adaylarının açıklandığı tarihti 4 yıl önce.
Hatırlanacaktır;
Hem Büyükşehir’de Hikmet Şahin-Recep Altepe çekişmesi vardı, hem de merkez ilçelerin durumu belirsizdi.
O günleri dün gibi hatırlıyoruz.
4 yıl önceki 11 Ocak’a denk gelen o meşhur pazar günü, Ankara’da Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamayı pek çok kişi büyük bir dikkatle izlemişti.
Erdoğan;
Bursa için önce Büyükşehir Belediye başkan adayının ismini, saniyelerin bile geçmek bilmediği esnada Recep Altepe olarak açıklamıştı.
Ardından da;
Osmangazi için Mustafa Dündar’ın, Yıldırım için Özgen Keskin’in, Nilüfer için de Işıl Zeliha Gençoğlu’nun isimlerini ilan etmişti Başbakan Erdoğan.
Sonrasında da diğer ilçelerin.
Nihayetinde ise;
Bursa’da AK Parti’yi o dönemde adeta haftalardır kilitleyen karar verilmişti ve Başbakan Erdoğan’ın ağzından da isimler resmileşmişti.
Bu açıklamayla AK Parti’nin Bursa tablosu da belli olmuştu o zaman.
Çünkü;
9 belediye başkanı yerlerini korumuştu.
Ancak;
O dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Turgut ve İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz’la yollar ayrılmış ve yeniden aday gösterilmemişlerdi.
Keza;
AK Parti’li olmayan 5 belediye için ise sürpriz isimler aday gösterilmişti.
DYP’li Büyükorhan Belediyesi’ne Selçuk Türkmen.
CHP’li Harmancık Belediyesi’ne Mustafa Çetinkaya.
ANAP’lı Mustafakemalpaşa Belediyesi’ne Sadi Kurtulan.
Ve;
ANAP’lı Mudanya Belediyesi’ne de Hasan Aktürk aday gösterilmişlerdi.
AK Parti’nin yeni aday gösterdiği bu 4 aday da seçimleri kazandı ve belediye başkanı oldu, sadece CHP’li Nilüfer Belediyesi’ne aday gösterilen Işıl Zeliha Gençoğlu seçimi kazanamadı.
O dönemde;
Açıklanan isimler farklı yorumlara açtı ancak kısa sürede de söylentiler kapatıldı.
İki ay sonra bu son seçimlerin üzerinden tam 4 yıl geçmiş olacak.
Nilüfer, Gemlik, Orhangazi ve İznik haricinde tüm ilçelerde belediyeyi alan AK Parti, erken olsa da kalan süre için artık tüm projeleri hayata geçirmenin telaşında. Keza, kimileri şimdiden koltuk, kimileri de AK Parti’ye yeni belediye kazandırmanın telaşında.

 

Altepe’ye çağrı: Eğer görüşürsek anlaşırız!

20 Ocak;
İtibariyle BURULAŞ sisteminden çıkıp kendi bastıracakları biletlerle yolcu taşıyacaklarını ilan eden özel halk otobüsçülerine yönelik olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin son teklifini iletmiştik dün bu sütunlardan.
Halk otobüsçüleri adına başkan Ramazan Umur aradı hemen.
Son derece iyi niyetli bir tablo sergiledi konuşmasında.
“Biz” dedi “çözümden yanayız, yeter ki oturup konuşalım. tüm bu gerginlik konuşamadığımız için oluyor. Şimdi bizler Sayın Başkan’ı odamıza çağırsak protokol gereği ayıp olur çirkin olur, o nedenle bizler davet bekliyoruz Sayın Altepe’den”
Şunu da söyledi:
“Sayın başkan ne zaman bizi istedi de bizler gitmemezlik yaptık ama araya hep aracılar sokuldu, gazeteler aracılığıyla restleşildi, eminiz ki karşılıklı görüşsek çözümsüzlük ortadan kalkacak, biz istemez miyiz belediyemizle anlaşmak”
Umur’un şu sözü de önemliydi:
“Bizler sizin aracılığınızla Sayın Başkan’a teşekkür ediyoruz, tekliflerinden ve çözüm için attığı adımlardan dolayı. Ama bir görüşelim isteriz elbette”

 

Büyükşehir yasası tanıtımı başladı

Program;
AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın’ın bir süredir gündemindeydi.
Yasalaşan ve uygulaması ilk yerel seçimlerde gerçekleşecek olan 17 merkez ilçeli Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik taşra ilçelerde yasayı anlatmak isteyen Yalçın, ilk buluşmaya Karacabey’den başladı.
Yeni Büyükşehir Yasası’nın getirdiği tüm yenilikleri, geniş katılımlı bir toplantıda Karacabey’in dinamiklerine aktaran Yalçın, aynı zamanda kafalardaki soru işaretlerine yönelik de bilgilendirme yaptı.

 

Tekin’den sonra Koç hazırlığı

Hafta içinde;
Bir günlüğüne de olsa Genel Başkan Yardımcılarından Gürsel Tekin’i ağırlayan Metin Çelik başkanlığındaki Bursalı CHP’liler, şimdi de bir başka Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç’a hazırlık yapıyorlar.
Kısa denebilecek bir süre önce Bursa’ya gelip ilçe turları yapan Koç, 2 Şubat’ta geleceği Bursa’da bu kez, eksik bıraktığı Kestel ve Gürsu’ya giderek örgüt toplantıları yapacak, aynı zamanda Osmangazi ilçe yönetiminin de bazı etkinliklerine katılacak.

 

Konuk Vali Dimitrov havalanı için geliyor

Yeni haftada;
Bursa’nın önemli konuklarından biri de Bulgaristan’ın Filibe Valisi Zdravko Dimitrov olacak.
Geniş bir ekibiyle Bursa’ya gelecek olan Dimitrov’un gündemi ise Bursa ile Bulgaristan arasındaki havayolu taşımacılığı olacak.
Bu yönde;
Vali Şahabettin Harput’un yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile de görüşecek olan konuk Vali, yanındake heyette bulunan Filibe Havalanı yöneticileri aracılığıyla da bir sunum yapacak Altepe’ye.
Faaliyete geçirilmesi planlanan Bursa Havayolları sayesinde Yenişehir-Filibe arasında sadece 45 dakika sürecek uçuşlara ilişkin yapılacak bu ön görüşme, Balkanlar’a havadan ulaşım konusunda fazlasıyla önem taşıyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.