Hava Durumu

Adeta içini döktüğü buluşmada Bozbey’in mesajları düşündürdü

Yazının Giriş Tarihi: 28.09.2012 09:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.09.2012 09:45


2004 ve 2009’da da CHP’den 3 kez üst üste Nilüfer Belediye Başkanı seçildiğinde, Mustafa Bozbey merkezde  bir ilki gerçekleştirmişti.
Destek gördüğü kitle ve seçmen çevresi CHP dışına da çıkan Bozbey, kim ne derse desin sadece Nilüfer’in değil, Bursa’nın da en fenomen siyasilerinin başında geliyor.
Erken yerel seçimin tarihinin 27 Ekim 2013 olarak tespit edilmesiyle doğal olarak Bozbey’in alacağı pozisyon da merak ediliyor.
Kimileri 4. kez Nilüfer’e aday olacağını söylüyor.
Kimileri onu Büyükşehir’e yakıştırıyor.
Kimileri de hiçbir yere aday olmayabileceğini ifade ediyor.
Bu yönde Bozbey’in henüz net bir kararı yok.
Ne var ki;
Önceki akşam Nilüfer’de CHP Gençlik Örgütü’nün düzenlediği “İlçe Danışma Kurulu”nda Bozbey’in durgun tavrı ve konuşması, belli ki pek çok kişiye mesaj olmuş.
13 yıldır aynı koltukta oturan Bozbey’in ve ekibinin yıpranmış ve heyecanını yitirmiş olması mümkün.
Nitekim;
Gecede, İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin Nilüfer Belediyesi’nden aylardır çıkmadığını ve sonunda 4 odanın müfettişlere tahsis edildiğini söylemesi, Bozbey’in sitemlerinden biri.
Ve bundan yılgın olduğu da görülüyor.
Ne var ki salondaki bazı CHP’lilere göre Bozbey’in kafasında bazı soru işaretleri var.
Şimdilik pek telaffuz edilemiyor ama Bozbey’in bu düşüncelere karşı söylediği “Kimin ne iddiası varsa gelsin bana sorsun. CHP’li belediyeler ne yazık ki en çok CHP’liler tarafından yıpratılıyor. Nilüfer’de de hepimiz birbirimize sahip çıkmak zorundayız” sözleri dikkat çekici.
Yine;
“Biz bu yola çıkarken her şeyi göze aldık, sizin de almanız gerekiyor” sözü de ilginç.
Keza;
“Parti içinde üretilen dedikodulardan son derece rahatsızım. Öyle ki bazı dedikodular neredeyse ilçeyi sarar hale geliyor. Kim ne soracaksa bana sorsun dedikodu yapmasın. Dediğim gibi bu yola çıkarken bavulu toplamaya da hazır olunmalı, biz hazırız. Önümüzde 1 yıllık süreç var, yapmamız gerekenler var. Ondan sonra, ya bırakırız gideriz, ya da bakarız duruma. İlla da aday olunacak diye bir durumumuz yok” sözleri de dikkat çekici.
Bozbey’in bir şeylerden duyduğu rahatsızlık, o geceye dair sözlerine adeta damga vurmuş görünüyor.
Kırgın mı, üzgün mü, kızgın mı, yoksa yorgun mu bilinmez.
Ama Bozbey’in son dönem görüntüsü ve sözleri, pek alışılmış durum değil.
Hele hele, Büyükşehir adaylığı neredeyse gündeminde bile yok görünüyor ki, galiba yakın süreçte Bozbey’le ilgili gündemin asıl konusu “Nilüfer’e aday olacak mı, olmayacak mı” olacak.

Kent Konseyi’nde toplu istifa!

2010 yılında;
Felsefeye gönül veren bir grubun katılımıyla, gönüllülük esasına dayalı olarak Bursa Kent Konseyi’nde “çalışma grubu” kurulmuştu. Aralarında;
Uludağ Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kadir Çüçen, Doç. Dr Metin Becermen, Doç. Dr Ogün Ürek’in de bulunduğu çalışma grubu, üniversite öğrencilerinin de gayretiyle, felsefenin insan yaşamında unutulan önem ve yerini hatırlatmayı amaçlıyordu.
Ne var ki;
Diş Hekimi Gürkan Kaya koordinatörlüğündeki grup dün topluca istifa etti.
Gerekçe olarak;
Kent Konseyi Başkanı Semih Pala’nın, “felsefeye ve felsefi düşünceye şahsi düşünce sınırları kadar yaşam ve varlık alanı tanımamasını” gösteren Kaya, Bursa Kent Konseyi gibi bir kurumun felsefi düşünceye duyarsız kalmasını da protesto ediyorlar.

Sinerjide Altepe var

Başkanlığını;
Genç işadamı Emre Varlık’ın yaptığı GESİAD’ın 3. sinerji toplantısı bu akşam yapılacak.
Almira Otel’de gerçekleşecek gecenin bu ayki konuğu ise Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe olacak ve genç işadamlarına yerel yönetimlere dair detaylı bir sunum yapacak.

O Ses İnegöl!

Herhalde;
“O Ses Türkiye” yarışmasından ilham aldı ki İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçesinde ses yarışması düzenleme kararı aldı.
Ülkeye yeni sanatçılar kazandırılması amacıyla bu tip bir organizasyon düzenleyen belediye yönetimi 8-50 yaş arasındaki İnegöllüler’i şimdi yarışmaya sokmayı planlıyor ki, bu da herhalde bir aktivite olarak düşünülüyor.

Tabakhaneler’e CHP baskını!

Osmangazi’de;
CHP yönetiminden uzun bir sürenin ardından ses çıkıyor.
Bugün İsmet Karaca başkanlığındaki parti yöneticileri, eski Tabakhaneler bölgesine giderek, “Soğanlı Kentsel Dönüşüm Planı”na dair görüşlerini açıklayacaklar ki, dün görüştüğümüzde bu projenin “acı yüzünü” Bursalılar’ın da göreceğini söylüyorlardı.

Protestoya imza verdiler


“Anayasa’dan Türk ismi ve Türklük kavramının kaldırılmasını” protesto etmek için Osmangazi Metro İstasyonu önünde imza kampanyası başlatan Türk Ocağı Bursa Şubesi’ne dün de Büyük Birlik Partisi’nden destek geldi. Yönetimiyle birlikte stantta imza veren BBP İl Başkanı Ömer Ünsal, Bursalılar’a da bu kampanyaya katılmak için çağrı yaptı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.