Hava Durumu

AK Parti adaylarına dair Ankara kulisi Bursa’yı heyecanlandırdı

Yazının Giriş Tarihi: 04.10.2013 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.10.2013 08:16

Durağan;
Bir sürecin ardından yerel seçim çalışmalarına hızlı bir şekilde giren AK Parti’de kulisler dün bir hayli hareketliydi.
Öyle ki;
Taşların yavaş yavaş yerine oturmaya başladığı izlenimini verdi.
Önce;
İlk mesajlar Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’ten geldi.
Kabinede;
Bir revizyon sinyali veren Çelik, bunun yerel seçimle ilişkilendirilebileceği mesajıyla birlikte Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de aktif siyaset yapması gerektiğine dair görüşünü açıkladı.
Bu da;
Erdoğan ve Gül arasında bir yer değiştirmeye yönelik bir çalışma gibi algılandı.
Nitekim;
Bir süre sonra da kulislere sadece 3 bakanın, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın İzmir’den, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in Diyarbakır’dan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in de Gaziantep’ten belediye başkan adayı gösterileceği bilgisi yayıldı.
Bu esnada;
Yine Ankara mahreçli başka bir sıcak gelişmede de Başbakan Tayyip Erdoğan’ın bazı kritik şehirler için kararını verdiği bilgisi ulaştı.
Nitekim;
“Kesin gibi” belirtilen bilgi arasında Bursa da var ki, Başbakan Erdoğan’ın kafasındaki ismin Recep Altepe olduğu belirtiliyor.
Hatırlanacağı üzere;
Kısa bir süre önce AK Parti Genel Merkezi’nin yaptırdığı anketten Recep Altepe çıkmıştı.
Nitekim;
Bu sonuçlar, Bursa’da yapılan çeşitli anketlerde çıkan Altepe sonucuyla da örtüşmüştü.
Keza;
Başbakan Erdoğan, Marmara Bölgesi toplantısında da “en başarılı belediye başkanı” olarak Altepe’yi açıklamış, bu durum, parti teşkilatları ve Bursa kamuoyunca destek gören Recep Altepe’nin yeniden aday gösterileceği inancını perçinlemişti.
Dün;
Bursa’da da hayli yankı yaratan ve heyecan uyandıran bu gelişmeler, AK Parti’nin Büyükşehir’in ardından ilçe belediye başkan adaylarına da geçerek CHP ve MHP’den önce Bursa’daki tüm adaylık çalışmasını bitireceği düşüncesi de yarattı.

Sandık öncesi sürpriz çekilme

CHP’nin;
Mudanya Belediye başkan adayını belirlemek üzere bu pazar günü yapılacak temayül yoklaması (önseçim) öncesinde hayli ilginç bir gelişme oldu.
Normalde;
Geçen hafta üyeler önüne çıkarak sunumlar yapan başkan aday adayları Sami Kahveci, Rüştü Cozlan, Denizhan Sezgin, Sevil Pamirol, Hayri Türkyılmaz, Rıdvan Çalışkan, Ali Kaya ve Hürriyet Aslı Kara’nın bu pazar günü 8 ayrı isim olarak sandığa girmesi bekleniyordu.
Ne var ki;
Partiden ihraçlı olan Mudanya’nın eski ilçe başkanı Hasan Yıldırım’ın desteklediği isimlerden Hürriyet Aslı Kara dün adaylıktan çekildi.
Kara’nın, Hayri Türkyılmaz lehine çekildiği konuşulurken, bu tablonun örgüt nezdinde Türkyılmaz’ı yıpratacağı da ifade edilenler arasında.

Adaylarını açıklamaya geliyor!

Bursa’da;
Yerel seçim çalışmalarını sessiz yürüten Saadet Partisi de, belediye başkan adaylarını belirlemeye başladı.
Bu amaçla;
İlk etapta SP’nin İnegöl adayı bu akşam açıklanacak.
Yanı sıra;
Partinin Osmangazi adayı olarak belirlenen mevcut ilçe başkanı Gökhan Gerçek de, diğer adaylar gibi bu pazar günü Kent Meydanı’nda saat 16.00’da düzenlenecek bir nokta mitingiyle SP Lideri Mustafa Kamalak tarafından açıklanacak.

Tayan’a göre sırada ne var?

“Demokratikleşme paketi”;
Çerçevesinde okullardan “Andımız”ın kaldırılması saynı zamanda CHP Bursa milletvekili olan Milli Eğitim Eski Bakanı Turhan Tayan’ı da fazlasıyla öfkelendirdi.
Dün aradığında;
“Bu karar kabul edilemez, bu gidişle sıra İstiklal Marşı’na gelecek” diyen tecrübeli politikacı, milletvekilerinin, öğrencilerin, gazetecilerin ve Genelkurmay Başkanı’nın tutuklu olduğu bir ülkenin demokrat olamayacağını söyledi.
Sözlerinde;
“Ne mutlu Türküm diyene andı içmek istemeyene tabi mi olacağız” diyen Tayan’a göre “bu süreç Cumhuriyet’i yıkma süreci.”

AK Parti ve MHP arasını açtı?

Aylardır;
Osmangazi Belediye Meclisi’nde mücadele veriyor MHP Grubu’nun sözcüsü Cemil Aydın.
KKTC’nin ilk ve kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın adının Bursa’da bir yere verilmesi için verdiği önergenin aylardır gündeme alınmamasına tepkili olan Aydın, şimdi de Bursa kamuoyuna AK Parti yönetimini şikayet ediyor.
Aydın’ı;
Sinirlendiren bir başka olay da, Denktaş adınının kaale alınmamasının karşısında AK Partili bazı meclis üyelerinin Kent Meydanı’na “Rabia Meydanı” adı verilmesi teklifi.
Aydın’a göre;
Türk dünyasının önemli ismi Denktaş ismine, AK Partililer tarafından sahip çıkılmaması “çok hazin”

Atina’ya ince mesaj!

Osmangazi;
Belediye Başkanı Musatafa Dündar, dün Atina hükümetine hayli manidar bir mesaj gönderdi.
Bir süre önce;
Yunanistan’a sokulmayarak sınır kapısından Bursa’ya geri dönmek zorunda bırakılan Başkan Dündar dün Yunanistan’ın Thessaly Üniversitesi’nden gelen bir grup Yunan öğrenciyi Bursa’da ağırladı.
Öğrencilere teknik gezi de yaptıran Dündar, siyasi bir amaç gütmese de, üzeri kapalı bir dostluk mesajı vermiş oldu Atina’ya.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.