Hava Durumu

AK Parti, bir seçimin öncesinde ilk kez böyle bir süreç yaşıyor

Yazının Giriş Tarihi: 26.11.2013 08:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.11.2013 08:45

AK Parti;
Kurulup bir yıl sonra iktidar olduğu 3 Kasım 2002 seçiminden beri ilk kez, bir seçim öncesinde çalkantılı bir dönemden geçiyor.
Bu nedenle;
Gözler kulaklar adeta Ankara’ya çevrilmiş durumda.
Bir yanda;
Yaklaşan yerel seçime yönelik aday belirleme çalışmaları sürerken, bir yandan da iç siyasete yönelik AK Parti içindeki tartışmalar adeta gündem belirliyor.
Görünen;
Dersanelerin kapatılması konusunda Gülen cemaati ile kriz yaşayan AK Parti hükümetinin, seçim hazırlıkları arifesinde yeni bir sorunla da karşı karşıya kaldığı yönünde.
Kaldı ki;
Bu yönde cemaate ait/yakın medya kuruluşlarının hükümete yönelik yayınları fazlasıyla dikkat çekiyor.
İşte;
İlk kez görünen böyle bir ciddi görüş ayrılığı çerçevesinde de, AK Parti bir yandan seçim hazırlığı yapıyor.
Konuşulanlar pek çok ilin belediye başkan adayı üzerinde antant kalındığı ve tek tek açıklanmak üzere hazırlık yapıldığı yönünde.
Yine;
Bu seçimde bir başka dikkat çeken de, adaylıkların açıklanma yöntemine dair.
Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel’in dediği gibi adaylar artık toplu olarak açıklanmıyor, peyderpey kamuoyuna ilan ediliyor.
Örneğin;
Kayseri adayı, ilginiç bir şekilde Enerji Bakanı Taner Yıldız tarafından mevcut başkan Mehmet Özhaseki olarak açıklandı.
Keza;
Aralarında Recep Altepe’li Bursa’nın da bulunduğu büyükşehirlere yönelik de bu hafta içinde artık açıklamalar bekleniyor.
Nitekim;
AK Parti’nin belediye başkan adaylarının bu hafta içinde açıklanmasıyla birlikte, bazı bakan’ların da aday gösterilmeleri sonrasında bir kabine revizyonu beklentisi de hakim
İlginç olanı da;
Fazlasıyla konuşulan bu revizyonun, sadece bazı bakanlıkların boşalması nedeniyle olmayacağı, bazı yeni görevlendirmeler nedeniyle de yapılacağı ifade ediliyor.
Öyle ki;
Bazı medya organlarına da yansıdığı üzere bu yeni görevlendirmelere yönelik isimler ile, yeni kabinede bulunmayacağı öne sürülen isimler dahi telaffuz ediliyor ki, AK Parti bu süreci ilk kez yaşıyor.

Merkez sağda bir toplu istifa daha

Merkez sağın;
Tek partisi konumundaki Demokrat Parti’nin Bursa kanadında ilginç şeyler olmaya devam ediyor.
Daha;
1 yılı bile doldurmadan İl Başkanlığı görevi uzatılmayan İl Başkanı Halil Öz’ün yerine atanan Semra Çetin de, 1 ayını doldurmadan kendi isteğiyle istifasını vermiş ve DP’nin Bursa teşkilatı adeta tıkanmıştı.
Üstelik seçime ramak kala.
Bu yönde;
Dün de bir başka toplu istifa haberi ulaştı elimize.
Semra Çetin’in Nilüfer İlçe Başkanı olduğu ilçe yöneticileri Ziyaettin Ağalar, Abdullah Uçar, Yaşar Sarıbaş, Recep Aydın, Rıza Yalınkılıç, Şirin Güvenek, Nazlı Sargın, Sadettin Garib,  Ahmet Turan, Ali İlhan, Hasan Şeker, Ertan Çatak, Hayrettin Sevinç, Ali Kahraman ve Mehmet Göksu dün itibariyle görevlerinden topluca istifa ettiler.
Yanı sıra; Nilüfer ilçenin Müyesser Erkuş başkanlığındaki kadın kolları ile Recep Mutlu başkanlığındaki gençlik kolları da istifalarını verdiler.
Böylece; Demokrat Parti’nin uzun süredir en rantabl çalışan ilçesi olan Nilüfer yönetiminin de komple istifasıyla, kan kaybetmeye devam eden parti, yeni bir erozyona daha uğramış oldu.

İlginç bir rastlantıya tanık olduk

Hem çok üzücü,
Hem de olayı tüm yönleriyle ortaya koyan ilginç bir rastlantıya tanık olduk dün.
Nilüfer FSM’de;
“25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü” nedeniyle Kent Konseyi’nin organizasyonuyla düzenlenen kadın yürüyüşünü izliyorduk.
Nilüferli çokça kadın;
Organize bir şekilde kadına yönelik şiddeti, hem ellerindeki pankartlarla, hem de bir ağızdan söyledikleri sloganlarla protesto ettiler.
Ne ilginç ki;
Gözümüzün önünde bu tablo yaşanırken, cep telefonumuza da “Diyarbakır’da 18 yaşındaki hamile bir kadının, imam nikahıyla yaşadığı 19 yaşındaki kişi tarafından öldürüldüğü” haberi geldi.
Bir tarafta, “şiddete son” deniyordu. Bir tarafta şiddetin en vahşicesi, üstelik böyle bir günde işleniyordu.
Galiba... Söz konusu bu şiddetin ve sözüm ona töre cinayetlerinin önlenmesi, kısa vadede eğitimle gerçekleşemeyecek.
Çare olarak görünen ise, şiddetli yasal düzenlemeler.
Üstelik, kadına fazlasıyla pozitif ayrımcılık sağlayacak ciddi yasal düzenlemeler.

BTSO’nun konuğu Bakan Yazıcı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın aylık olağan toplantısı bugün oda hizmet binasında gerçekleştirilecek.
Oda’nın;
Ekim ayındaki konuğu olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in ardından, bu akşam ki Kasım ayı konuğu ise Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı olacak.
Bursalı işadamlarına mevzuat aktarımının yanı sıra günümüz ticaret dünyasına ilişkin de bun sunum yapacak olan Bakan Yazıcı, buluşma sonrası da BTSO mensuplarıyla akşam yemeğinde bir araya gelecek.

24 Kasım için mesaj yağdı

Bu yıl;
Pazar gününe gelmesi nedeniyle 24 Kasım Öğretmenler Günü biraz daha farklı kutlandı.
Belki bu nedenden dolayı da istenildiği ölçüde pek yer bulamadı kamuoyunda.
Ancak;
Yine de başta siyasi partiler olmak üzere ilgili sendikalardan hem eleştiriler geldi, hem de mesleğe yönelik şartların iyileştirilmesine yönelik talepler.
Adeta mesajların yağdığı bu güne yönelik öneri ve tepkilerin dozajı da dikkat çekiciydi.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.