Hava Durumu

AK Parti’de adaylar bu hafta netleşiyor

Yazının Giriş Tarihi: 31.03.2015 06:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.03.2015 06:19
Milletvekili adaylarının; YSK’ya teslim edileceği 7 Nisan öncesinde, AK Parti’de gözler bu haftaya çevrildi.
Bu amaçla;
Türkiye genelindeki 550 milletvekili adayını belirleyecek olan “Üst Kurul” da, hafta sonu itibariyle Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.
Aralarında;
Bursa’dan da 235 aday adayının bulunduğu yurt genelindeki 6000’i geçkin aday adayı bu haftaya değin pek çok aşamalardan geçmişti.
İllerdeki;
Temayül yoklamalarının ardından Ankara’da mülakatlar ile devam eden elemeler, daha sonra, kamuoyu yoklamaları ile sürmüş, son olarak da kişisel istihbari raporlardan yararlanılmıştı.
Yanı sıra;
Tüm bu elemelerde AK Parti içinde “tuzluk” olarak nitelendirilen ve paralel yapı ile yakınlığı olan olası aday adaylarına yönelik de, çok özel bir eleme yöntemi kullanıldığı ifade ediliyor.
***
Nitekim;
Ankara’dan gelen bilgiler, söz konusu 6000’i geçkin aday adayının 1000 dolayına indirildiği yönünde.
Bu yönde;
Bursa’ya ilişkin de, 235 aday adayından 195’inin komisyonda tek tek incelenerek, değerlendirildiği ve oluşturulduğu ifade edilen şablonlar uyarınca elendiği, geriye de 40 ismin kaldığı ifade ediliyor.
***
Bu arada;
Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Davutoğlu başkanlığındaki Üst Kurul’da görev alanlar 8 kurmay şu isimlerden oluşuyor.
Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Mehmet Ali Şahin.
Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu.
Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop.
Grup Başkanvekili Mahir Ünal.
Genel Sekreter Haluk İpek.
SKM Başkanı Mustafa Ataş.
Kadın Kolları Başkanı Azize Sibel Gönül.
Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Boynukalın.
Aktarılanlara göre;
Söz konusu 9 kişilik Üst Kurul’un, alfabetik sıralama ile iller nezdinde aday belirleme çalışmalarında hız kazandığı, Bursa ilinin 18 kişilik listesinin de bu hafta içinde netleştirileceği belirtiliyor.
Hatta;
Bu yönde Bursa’da bazı isimler, ki aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile İl Başkanı Cemalettin Torun da var ki, Ankara’ya Genel Merkez’e çağırıldılar.
***
Başkentten;
Kulağımıza gelen bilgiler arasında isimler de var.
Adları Bursa için geçen İçişleri eski Bakanı Efkan Ala’nın Erzurum’dan, Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun İzmir’den aday gösterileceği belirtilirken, Yunanistan Gümülcine doğumlu Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da Bursa için Genel Merkez’de fazlasıyla dillendirildiği konuşuluyor.
2002-2007 arasında AK Parti İl Başkanlığı yapan Müezzinoğlu, 2007’de İstanbul’dan, 2011’de de Edirne’den milletvekili seçilip, Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kabinede Sağlık Bakanı olarak görev almıştı.
Aynı görevi;
Şu andaki hükümette de süren Müezzinoğlu’nun, Bursa için adının geçmesinde ise iki neden gösteriliyor.
İlki;
İstanbul’dan sonra Edirne’den aday gösterilmesi ve şimdi bir başka göçmen şehrinde de başarılı olacağının ifade edilmesi.
İkincisi de;
Deneyimli siyasetçi Bülent Arınç’tan boşalacak görev ile, Bursa’nın yine bir bakan ile devam etmesi gerektiğine dair genel algı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.