Hava Durumu

AK Parti’de başkanlar başarılı görünüyor, diller başka söylüyor

Yazının Giriş Tarihi: 26.09.2012 09:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.09.2012 09:49


Böylece;
2009 yılındaki son yerel seçimlerden bu yana AK Partili belediyelerin Bursa’da son 3 yılda hangi sözü yerine getirip, hangilerini başaramadıklarının da tartışıldığı tespitler yapıldı.
Şimdi sıra;
İl danışma toplantısında ki, bu buluşmanın tarihinin de Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın programına göre ayarlanacağı belirtiliyor.
AK Parti’de;
“Eteklerdeki taşların da döküldüğü” yerler olarak görülen ancak herkesin pek içine dökemediği bu toplantıların en önemli özelliği, büyük bölümünün basına kapalı olarak sürdürülüyor olması.
Bu nedenle de “taşların döküldüğü” sırada gazetecilerin salonda bulunamaması nedeniyle dışarıya sızan bilgilerde eksiklik olabiliyor.
Kulağımıza gelenler;
Sona eren 17 ilçe toplantısından parti kurmaylarının genelde memnun olduğu.
Hatta;
2009 yerel seçimlerinde belediye başkan adaylarının seçmenlerine verdikleri taahhütlerin önemli oranda yerine getirildiği düşünülüyor.
Yani, belediye başkanlarının başarılı olduklarının görüldüğü düşüncesi ortaya çıkıyor.
Ne var ki, parti kulislerinde konuşulanlar, bu toplantılardan çıkan görüşlerle hiç bağdaşmıyor, çünkü pek çok belediye başkanının değişeceği ve yeniden aday gösterilmeyeceği ifade ediliyor.
Hatta bu düşünceyi bir beklenti ve temenni olarak görenlerin de sayısı az değil.
İşte bu nedenle, belediye başkanlarının 3 yılda taahhütlerinin önemli bir kısmını yerine getirmeleri, yani başarılı olmaları konusuyla, parti içindeki düşünceler hiç de örtüşmüyor.
AK Parti;
2009’daki yerel seçimde Nilüfer, Gemlik, İznik ve Orhangazi’den mağlubiyetle ayrılmıştı.
Nilüfer’deki açık ara mağlubiyet farkını bir tarafa koyan ve bu gerçeği kabul eden AK Parti yöneticileri, Gemlik, İznik ve Orhangazi’yi ise bu kefeye koymuyorlar ve bu 3 ilçenin parti içi çekememezliklerden, yanlış aday seçiminden, adamcılıktan ve biraz da “nasılsa kazanırız” mantığından kaybedildiğini çok çok iyi biliyorlar.
Bu nedenle özellikle bu 3 ilçede benzer hatalara karşı fazlasıyla duyarlılar.
Ne var ki;
Kendilerine rakip görmeyen ve en kötü ihtimalle 17’de 16 yapabileceklerini düşünen iktidar mensuplarının en büyük zafiyeti işte bu yüksek ego görünüyor.

Mustafa başkanlar ‘incir’ yarışında

2009’da;
Belde belediyelerinin kapanmasının ardından, bu beldelerdeki festivalleri ilçe belediyeleri üstlenmişti.
Örneğin;
Yıllarca Ovaakça Belediyesi’nin düzenlediği “siyah incir festivali”ni 3 yıldır Osmangazi Belediyesi üstleniyor.
Yıllardır Akçalar Belediyesi’nin gerçekleştirdiği “incir festivali”ni de Nilüfer Belediyesi yapıyor.
İşte bu nedenle;
CHP’li Nilüfer Belediyesi ile AK Partili Osmangazi Belediyesi arasında bu yıl da “incir” çekişmesi yaşandı.
Geçmişte rahvan at yarışlarının yapıldığı Akçalar’daki inciri keşfeden Başkan Mustafa Bozbey ve ekibi, bölge incirini tanıtmak için düzenlediği festivali, Reyhan Karaca konseri ile tamamladı.
Hafta sonunda da;
Başkan Mustafa Dündar’ın katılımıyla Ovaakça’da “siyah incir”i tanıtan festival yapıldı ki, bu festival de Hamiyet konseri ile sonlandı.
Böylece Bursa’nın iki ayrı bölgesinde aynı incirin iki ayrı festivali yapıldı ki, ilçe belediyeleri bu yıl da incir yarışına girdiler.

Muhalefete düştükleri İznik’i konuşacaklar

İznik;
2004-2009 döneminde AK Partili Kadri Eryılmaz tarafından yönetildi.
Ne var ki;
2009 seçiminde partisinden aday gösterilmeyen Eryılmaz MHP ile anlaşarak, seçime MHP’nin adayı olarak girdi ve bir kez daha belediye başkanı seçildi.
Bu nedenle İznik’teki seçim, partinin iç zafiyeti olarak görüldü.
İşte bu nedenle AK Parti’nin Osman Sargın başkanlığındaki İznik kurmayları şimdi işi sıkı tutuyorlar ve belediyeyi yeniden almanın hesaplarını yapıyorlar.
Bu amaçla;
Perşembe günü İznik’in geleceğine dair bilimsel bir buluşma planlayan partililer, aralarında mimar, mühendis ve tarihçilerin de katılımıyla ilçenin geleceğe dair ekonomisini, turizmini, imarını masaya yatırıp bir nevi olması gerekenleri konuşacaklar.
DSİ tesislerinde gerçekleştirilecek buluşma aynı zamanda halka da açık olacak.

Boks Federasyonu için aday oluyor

Furpa marketler zincirinin sahibi Fuat Alpaslan son dönemde Bursa’da adını sık duyuran isimlerden biri.
Son genel seçimde;
AK Parti’den milletvekili aday adayı olan Alpaslan, bugün de Türkiye Boks Federasyonu başkanlığına adaylığını açıklıyor.
Eski bir milli boksör olan Alpaslan, Ankara’da bugün yapacağı açıklamada kendi ifadesiyle “federasyondaki tarihi hatalara” değinecek ve 21 Ekim’de yapılacak genel kurulda başkanlığa aday olduğunu deklare edecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.