Hava Durumu

AK Parti’de yerel seçim taşları oynamaya başladı

Yazının Giriş Tarihi: 12.09.2012 09:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.09.2012 09:36

Yoksa;
Henüz Anayasa değişikliği bile yapılmamışken Bursa’da bazı partililer rol kapmaya ve kendi partilisini kötülemeye şimdiden çalışmazlardı.
İşte Bursa’da taşları yerinden oynatmaya başlayan süreç de AK Parti’nin ilçe danışma meclisleri ile yüzünü göstermeye başladı.
Gürsu, Kestel ve İznik’in ardından hafta sonunda Yıldırım’da yapılan buluşma ile de kılıçlar kınından çıkarılmaya başladı.
Yıldırım’ın hedefi ise Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe oldu.
Basına kapalı bölümde yaşananlara dair konuşulanlar ve aktarılanlar hayli fazla.
Öyle ki, “savaş” çıkaracak türden.
Hele hele;
Altepe’nin Balkanlar ağırlıklı yurtdışı gezilerinden Yıldırım’a yatırım yapmaya fırsat bulamadığına, bu nedenle Yıldırım’a artık uğrayamadığına dair iddialar fazlasıyla ilginç.
Konuşulanlar;
Bu eleştirileri açık dille seslendiren Vakıf muhtarı ve aynı zamanda partinin mahalle başkanı olan Cahit Ozan’ın “birilerinin siyasi etkisinde kaldığı” yönünde.
Yine;
Uzun süre Ankara’da yaşadıktan sonra partinin sürpriz milletvekillerinden biri olan Bedrettin Yıldırım’ın da Altepe’ye yönelik ağır ve ilk kez açıkça kürsüden dillendirdiği eleştirileri de parti içinde tartışma konusu oldu.
Hele hele;
Yıldırım’ın “Kimse kendi kafasına göre takılamaz, öyle uçaklar tutup Balkanlar’a gideceklerine, gelsinler Yavuz Selim’e, Arabayatağı’na” sözleri belli ki kılıçların çekilmesine neden olmuş.
Zaten;
Bu konuşmaları ayıplayanların bir eleştirisi de İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı’ya.
Altepe’ye “kasıtlı” yapıldığı düşünülen eleştirilere Yazıcı’nın kayıtsız kaldığını söyleyenler, Yıldırım’a yapılan hizmetleri en iyi Yazıcı’nın bildiğini ancak ses çıkarmamasına anlam veremediklerini söylüyorlar.
Bu arada;
Toplantının ikinci yarısında salondan ayrıldıktan sonra -bazı partililerin ortak ifadesiyle- “arkasından hançerlendiği” ifade edilen Altepe’nin de bu konuşmalara fazlasıyla kızdığı, hatta bu konuşmaların kendisine aktarıldığı sırada yumruğunu masaya vurduğu konuşuluyor.
Yıldırım’a son 3 yılda yapılan 350 milyon liralık yatırımın tamamının en başta Hüdayi Yazıcı tarafından bilindiğini Altepe’nin ağzından söyleyenler, bu toplantının önceden kurgulandığını düşünüyorlar.
Bu nedenle de, koltuk kavgasının erken başlamasına seyirci kalanlar da eleştiri yağmuruna tutuluyor.

Yıldırım’ın bu çıkışı merak uyandırdı

Bursa’da;
AK Parti içinde ilk kez ağır eleştirilerin getirildiği Yıldırım danışma meclisine 6 milletvekili katılıyor.
Ancak, Kemal Şerbetçioğlu, İsmail Aydın, İsmet Su, Hakan Çavuşoğlu ve Önder Matlı’nın aksine tek farklı konuşmayı ve herkesin içinde Recep Altepe’ye yönelik ilk ağır eleştiriyi sadece Bedrettin Yıldırım yapıyor.
Aktarılanlara göre,
Ankara’da Bursa belediyelerinden sürekli şikayet edildiğinden dem vurup, Altepe’yi partililerinin önünde, üstelik Altepe yokken -konuşulanlara göre- “arkasından vuruyor” bu nedenle de şu soruluyor
“Ne oldu da” deniyor “Bir anda, Bedrettin Yıldırım, parti içinde karışıklığa yol açabilecek bu sözleri sarf etmeye başladı?”Sonrasında da pek çok da cevap getiriliyor bu soruya!

Bursalı kadınlara girişim dersleri!

Bursa’da;
Kadın girişimci sayısını artırmak için bir süre önce Avrupa Birliği Bakanlığı, Valilik ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nca bir koordinasyon başlatılmıştı.
Nitekim;
AB Bilgi Merkezi de bu koordinasyona fazlasıyla önem veriyor.
Bu amaçla, BTSO Kadın Girişimciler Kurulu’nun da katkılarıyla “kadın girişimcilerde AB algısı” ile “kadın girişimcilerin önündeki engeller” konularında bugün de yeni bir seminer programı gerçekleştirilecek ki, BTSO’daki seminerin başlama saaati 13.30.
 

Dört dörtlük bir kaos mu geliyor?

Türk Eğitim-Sen başkanlarından Selçuk Türkoğlu, dün öyle rakamlar açıkladı, öyle tespitlerde bulundu ki, sonradan önümüze gelen Bursa’daki 2012-2013 eğitim ve öğretim yılına dair bu verilerden doğrusu kaygılandık.
Bir kere;
Türkoğlu’na göre, Bursa’da en sıkıntılı yıl bu sene olacak.
Tespitleri de çarpıcı.
Bursa’da 4500 öğretmen, 7500 de derslik açığı olduğunu ve 30 kişilik sınıfların da hayal olduğunu söylüyor.
1500 hizmetli normuna karşılık da 490 kadrolu hizmetli bulunduğunu anlatıyor.
Yanı sıra;
700 bin nüfuslu Osmangazi’ye sadece 1 genel lisenin yetmeyeceğini ve 4+4+4 uygulamasının ise Bursa’da sadece tabeladan ibaret olduğunu belirtiyor Türkoğlu.
Yine;
Başkan’ın en acı açıklamalarından biri de, Vali Şahabettin Harput’un, Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yanıltıldığına ve Bursalılar’a yanlış bilgilendirme yaptığına dair olanıydı.

TARİHTE BUGÜN
Türk Silahlı Kuvvetleri emir komuta zinciri içinde gerçekleştirdiği darbe ile Cumhuriyet tarihinin üçüncü açık müdahalesini yaptı.
(12 Eylül 1980)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.