Hava Durumu

AK Parti'deki istifa söylentileri siyaset camiasını hareketlendirdi

Yazının Giriş Tarihi: 04.10.2017 07:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.10.2017 07:03

Cumhur-başkanı;
Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'nin başına yeniden geçtikten sonra sık sık telaffuz ettiği "metal yorgunluğu" kavramı, öyle görünüyor ki genişliyor.
Aralarında;
Bursa'nın da bulunduğu bazı illerde gerçekleştirilen yeniden yapılanma çalışmaları, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifa etmesi/ettirilmesi ile adeta zirve yapmıştı.
Nitekim;
Resmi olarak istifa gerekçesinin kimsenin bilmediği Topbaş'ın ardından AK Partili Düzce Belediye Başkanı'nın da -göründüğü kadarıyla istemeye istemeye- istifası, gözleri bu kez, teşkilatlardan seçilmişlere kaydırdı.
Özellikle;
Sosyal medya kullanıcıları fazlasıyla yaşadılar önceki gece bu durumu.
Bir televizyon kanalında yayınlanan haberdeki iddia üzerine, gözler Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e çevrildi.
Gökçek'in de istifasının istendiğini yönündeki iddialar fazlasıyla gündem olunca -doğal olarak- bu konu, dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a da soruldu.
Erdoğan ilginç bir yanıt verdi.
"Şu an böyle bir şey yok ama olmayacağı anlamına da gelmez" diyerek, bir nevi Gökçek'le ilgili çıkan dedikoduları yalanlamadı.
Bu durum;
Siyaset camiasında Erdoğan'ın, Gökçek'e kibarca "çekil" demek istediği şeklinde yorumlanırken, top bu kez yine Gökçek'e geçti ve yapacağı açıklamalar merak edilir oldu.
Yine;
Bir kısım siyasi çevreler ise, Erdoğan'ın bu açıklamalarının ardından Gökçek'in her an için istifasını verebileceğinden yana.
Bu arada;
Bir kısım çevreler, o gece özellikle sosyal medya üzerinden Gökçek'le ilgili yaşananları, Bursa ile de özdeşleştirmeye başladı.
Nitekim;
"Görevden alınacak belediye başkanları" tartışmasından hareketle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin de istifasının istendiğini iddiası yayıldı bu kez de.
Ne var ki;
Söz konusu iddianın bir dayanağının olmadığı ve AK Parti Genel Merkezi'nin de Bursa ile bir tasarruf çalışmasında bulunmadığı görüldü.
Zaten;
Başkan Altepe de, sosyal medyada hakkında dönen bu asılsız iddialardan rahatsız olmuş olmalı ki, Twitter hesabından açıklama yaptı.
Hakkındaki haber ve yorumların, şahsına yönelik algı oluşturmak için yapılan "maksatlı ve yalan haberler" olduğunu yazan Başkan Altepe, bu iddia sahiplerine de sert çıktı.
Bu arada;
AK Partili belediye başkanlarına yönelik olumsuz iddiaların bir benzeri de aynı gece MHP'nin Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir'in başına geldi.
Yine;
Sosyal medyada dönen iddialarda, Meral Akşener'in kuracağı partinin dün Bursa'da başlayan çalışmalarına Kadir Koçdemir'in de katılacağı öne sürüldü.
Ne var ki;
Koçdemir dün ne Kervansaray Otel'de olmadığı gibi Bursa'da da değildi.
Batman'da Hasankeyf'te bulunan Koçdemir de hakkındaki bu asılsız iddialar için Twitter hesabından açıklama yapmak zorunda kaldı ve "Yeni kurulacak bir partinin toplantısına katılacağıma dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.
Siyaset camiasının bir anda adeta pik yaptığı pazartesi gecesi ve dün bu yaşananlar, öyle görünüyor ki bir süre daha iç siyaset malzemesi olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.