Hava Durumu

AK Parti, kaybettiği Nilüfer’de ince dokudu ama Mudanya tutmadı

Yazının Giriş Tarihi: 29.06.2014 08:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.06.2014 08:50

Hatırlanacağı üzere; AK Parti’nin yerel seçim sonrasında yurt genelinde başlayan teşkilat revizyonlarından Bursa’nın da nasibini alacağını, Bursa kamuoyu ilk kez bu sütunlardan öğrenmişti.
Nitekim;
Çok sayıda il başkanı ile ilçe ve belde başkanının yönetimleriyle birlikte istifasının alındığı  bu büyük operasyon sırasında, Genel Merkez’in görevlendirdiği koordinatör Hacı Turan, Bursa’ya geldi ve görüşmelere başladı.
Nitekim;
Tahmin edildiği gibi liste başına Nilüfer ve Mudanya yazıldı ki, iki ilçe de CHP’nin başarı kazandığı ilçelerdi.
Devamında da;
Nilüfer’de Alpaslan Yıldız’ın, Mudanya’da Paşabey Arslan’ın yönetimleriyle birlikte istifaları alındı.
Belki;
Büyükorhan İlçe Başkanı Nejat Oktay’ın görevden alınması sürpriz gibi görünse de aslında değildi, çünkü yönetimiyle kan uyuşmazlığı vardı.
Nitekim;
Cumayı cumartesiye bağlayan gece Ankara’da, Bursa’daki 3 ilçenin atamasını yapıldı.
Ve Büyükorhan da Nejat Oktay yeniden başkan olarak atandı ki, böylece yönetimini değiştirmesi için kendisine fırsat verildi.
Nilüfer’de ise;
Celil Çolak, Murat Karamanlı ve Muhammet Karaman arasından Celil Çolak tercih edildi.
Göründüğü kadarıyla;
Çolak’ın seçilmesinde en büyük etken dünya görüşleri oldu ki, Nilüfer’e en uygun isim olarak rakiple-rine oranla tercih gördü.
Ne var ki;
Çolak’ın kolunun altında şimdi iki karpuz var.
Aynı zamanda belediye meclis üyesi olan Çolak, bir yandan da ilçe başkanlığı yapacak ki, AK Parti içinde çok görünen bir durum değil bu.
Bu arada;
Geçmişte Mustafa Bozbey’e karşı siyasi rakip olan ve belediye başkan adaylığı için de soyunan Çolak’ın, şimdi  Bozbey’e karşı sert bir mücadele içine girmesi bekleniyor ki, Çolak’ın ne yapıp yapamayacağını zaman gösterecek.
Bu arada;
En büyük sürpriz Mudanya’da yaşandı ki, Ankara’ya çağırılan ne Cevdet Kamış, ne Fatih Pulat, ne de Erdal Kaya kabul görmedi.
Yani, Mudanya ataması ertelendi.
Bu karar, 3 ismin de yeterli görülmediği ve başka arayışlara gidilmesi gerektiği anlamına geliyor.

 

YANLIŞ UYGULAMAYI BİRLİKTE DÜZELTTİLER

 

Yıldırım’da;
Başkan Özgen Keskin döneminde, Bursa kent hayatına kazandırılan ve kültürel miras niteliğinde olan bir mekandı Molla Yegan Medresesi.
Adından da;
Anlaşılacağı üzere 1400’lü yıllarda medrese olarak inşa edilen bu bina, Fatih Sultan Mehmet döneminde ve sonrasında yıllar boyunca Müderris Molla Yegan’ın hocalığında okul olarak kullanıldı.
Ve;
Asırlar sonrasında da dönemin Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin tarafından, restore edilerek kente yeniden kazandırıldı.
Ne var ki;
Açıldığı ilk günden itibaren kültür merkezi olarak kullanılmak yerine, kebapçıların adresi oldu.
Hem;
Tarih örtüldü, hem de amacının dışında kullanıldı bu merkez 2005 yılından bu yana.
Tepkiler de aldı.
Yıldırım Külliyesi ile de komşu olan böylesine önemli bir merkezin, asırlar sonra kebapçılar tarafından kullanılması eleştirilerine ise dönemin Belediye Başkanı Keskin aldırış etmedi ve kararından dönmedi.
Şimdi ise;
Belediyenin yeni Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin, binanın amacına uygun olarak kullanılması için girişimlere başladığı haberleri geldi ki, bu yönde medrese içindeki kebapçıların tahliyesi konusunda da adımlar atıldığı duyuruldu.
Keza;
Mülkiyeti, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait binanın belediyeye tahsisi için Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’tan da yardım istendiği ve binanın Molla Yegan Kültür Merkezi olarak kullanılması için karar verildiği duyuruldu.
Doğrusu;
Başkan Edebali’nin bu kararını fazlasıyla yerinde bulduğumuz gibi, bürokratik işlemlerin aşılması nedeniyle Başbakan Yardımcısı Arınç’a da kent adına teşekkür edilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

 

TÜM SİYASİ GÖZLER 1 TEMMUZ'A ÇEVRİLİ

 

Türk siyasi ve idari hayatında gözler 1 Temmuz’da.
CHP ve MHP merkezli olarak iktidarın açıkladığı Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ardından aday açıklama sırasının geldiği iktidar partisi, bu büyük açıklamayı salı günü yapacak.
Oldukça;
Geniş bir partili topluluğunun eşliğinde Ankara’da ATO Salonu’nda gerçekleştirilecek aday açıklaması öncesinde, tüm beklentiler, ismin Tayyip Erdoğan olacağı yönünde.
Hele ki;
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün artık yavaş yavaş veda niteliğindeki kabulleri ve sözlerinin ardından Erdoğan ismi, sürpriz olarak görünmüyor ki, olası bu resmi açıklamanın ardından gerek iktidar kanadı AK Parti’de gerekse Türk siyasi ve idari hayatındaki yenilikler de kapıda görünüyor.

 

DAĞ-DER'DE İSTİFA, YÖNETİMİ SALLADI

 

Gerçi;
Bursa kamuoyuna pek hissettirilmemeye çalışılıyordu ama özellikle 30 Mart yerel seçimlerinin ardından, Bursa’nın 4 dağ ilçesini kapsayan Dağ-Der’in yönetimi içten içe kaynıyordu.
Özellikle de;
Dışarıya sızan bilgiler, Dağ-Der Başkanı Mustafa Bay’a yerel seçime bağlı olarak yönetimsel baskılar olduğu ve Bay’ın istifaya zorlandığı yönündeydi.
Nitekim;
Bu konunu AK Parti yönetimince de yakından takip edildiği konuşuluyordu ki, gelen haberler önceki akşam yapılan yönetim kurulu toplantısında, yönetim kurulu üyeleri Halil Doğru, Yunus Şahin, Talat Arı ve Ahmet Bulut’un Başkan Bay’ı düşürmek için istifalarını verdiği yönünde.
Yine;
Konuşulanlar, Başkan Bay’ın bu istifalara direndiği ve istifa edenlerin yerine yedek üyeler atayarak yoluna devem etmek istediği yönünde ki, Dağ-Der’de yeni yapılanma için istifaların devamının da gelebileceği ifade ediliyor.

 

BAL-GÖÇ'ÜN İFTAR BULUŞMASI BUGÜN

 

Genel Başkanlık görevini Doç. Dr. Yüksel Özkan’ın yürüttüğü Bursa’nın en büyük Balkan göçmenleri kuruluşu olan Bal-Göç’ün geleneksel iftarı bugün yapılacak.Yıldırım Belediyesi Yunusemre Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilecek ve protokol mensup-larının da katılacağı geniş katılımlı buluşmada, Bulgaristan’dan etkin Türk siyasiler de hazır bulunacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.