Hava Durumu

AK Parti kongresine CHP’li başkan acaba nasıl bakıyor?

Yazının Giriş Tarihi: 04.10.2012 10:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.10.2012 10:45

Sonuçları açısından AK Parti’nin büyük kongresi doğal olarak gündem oluşturuyor.
Peki bu sonuçlara ya da gündeme muhalefet ne diyor?
Bu yönde Bursa’daki sessizliği CHP İl Başkanı Metin Çelik bozdu dün.
Aradığında kongrenin “ilginçliklerle dolu” olduğunu söyledi.
Kongreye gelen yabancı konuklardan hareketle “AKP’nin yol haritasını da, siyasi meşrebini de görmüş oluyoruz” diyen Çelik’e göre, gelen konuklar “radikal hareketlerin temsilcileri”
Konuşmasında;
Başbakan Erdoğan’ın 2023 vizyonunu 2071 olarak güncellediğini söyleyen ancak, asıl günümüze bakılması gerektiğini, halkın zamlar altında ezildiğini anlatan Çelik, kongrede artan terör olaylarına yeterince değinilmemesini de eleştirdi.
Yine;
Kongrede, zamlara da değinilmediğini ve demokrasi ile adımlar atılırken “antidemokratik uygulamalar” sergilendiğini de söyleyen CHP İl Başkanı’na göre dış politikadan, iç politikaya değin pek çok örnek fazlasıyla tartışmalı.
Bu yönde;
Telefon sohbetimizde Metin Çelik’in örnekleri çoktu.
Ekonomiden 4+4+4 eğitim sistemine, Suriye meselesinden popülizme, tutuklu milletvekillerinden bazı basın kuruluşlarının salona alınmamasına değin hayli geniş bir çerçevede eleştirilerde bulunan CHP İl Başkanı Çelik’e göre, geride kalan AK Parti’nin büyük kongresinde öne çıkan başlıklar bir manifesto niteliğinde olmadı.
Çelik, partisi adına böyle düşünüyor.

İstifacı felsefe grubuna çağrı var

Bursa Kent Konseyi’ndeki toplu istifaları geçen hafta bu sütunlar aracılığıyla sizlerle paylaşmıştık.
2010 yılından beri konsey bünyesindeki “Felsefe Çalışma Grubu”nu yöneten Uludağ Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kadir Çüçen, Doç. Dr. Metin Becermen, Doç. Dr. Ogün Ürek ve Diş Hekimi Gürkan Kaya, Kent Konseyi Başkanı Semih Pala’ya tepki göstererek topluca istifa etmişlerdi.
Dün ise,
Bu gruba Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Kartal’dan davet geldi.
Hazırlıkları halen süren “2. Uluslararası Felsefe Kongresi”nin yapılabilmesi için bu organizasyonu kendi bünyelerinde yapmayı öneren Kartal “Hocalarımızı Nilüfer Kent Konseyi’nde görmek bizleri mutlu edecektir” diyerek Büşra Çıtak başkanlığındaki üniversite öğrencilerine de önemli bir çağrı yaptı.

Zamlara tepki DSP ve BBP’den


Son yapılan zamlarla;
Türkiye’nin, dünyada benzini en pahalı kullanan ülke konumuna geçmesinin ardından elektrik fiyatlarına gelen zam da halen tartışılıyor.
Son ayarlamaya göre elektrik fiyatı konutta yüzde 9.81, sanayide de yüzde 4.03 oranında zamlandı.
Bu yönde Bursa’da zamlara yönelik tepkisini çıkaran  kurumlar sadece DSP ve BBP oldu.
DSP İl Başkanı Necmettin Şengül, aradığında “ustalık dönemi zamları” olarak adlandırdığı bu zamların, insanları açlığa ve işsizliğe ittiğini öne sürdü.
Yanı sıra;
BBP İl Başkanı Ömer Ünsal da, “ÖTV, doğalgaz ve elektrik zamlarının vatandaşa zulüm olarak geri döndüğünü, işçi ve memura kılı kırk yararak cimrilik yapılırken, hükümetin zamlar konusunda ise elinin açık olduğunu” aktardı.
Bunun haricinde Bursa’da diğer partilerden ya da meslek odaları ile STK’lardan ise bu yönde herhangi bir açıklama yapılmaması da dikkat çekti.

İlk STK desteği KAİDEF’ten geldi

Bursa’da;
Kamu ve özel sektör ortaklığı ile kurulması planlanan Bursa Hava Yolları AŞ’ye bir destek de kısa adı KAİDEF olan Kars, Ardahan, Iğdır Dernekleri Federasyonu’ndan geldi.
Dün;
Posta kutumuza gönderdiği açıklamasında, Bursa’nın kendi havayolu şirketinin kurulması halinde hemşehrilerinin, bölgeye dair uçuşlarını Bursa Air ile yapmaları için destek vereceklerini de anlatan KAİDEF Başkanı Recep Çohan, haftada bir bu bölgeye yapılacak uçuşların da mutlaka yararlı olacağını düşünüyor.
Bu nedenle federasyon olarak kendi bölgelerine yapılacak uçuşlarda mutlaka katkılarının olacağını belirten Başkan Çohan, böylece STK’lar içinde Bursa Hava Yolları AŞ’ye ilk destek veren hemşehri derneği olmuş oldu.

4 Kasım kurultayı bu akşam AS TV’de

Bursa’nın siyaset programı “Politika Kulvarı”nda bu akşam da masaya MHP’yi yatıracağız. AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ile CHP İl Başkanı Metin Çelik’in ardından bu akşamın program konuğu olacak olan MHP İl Başkanı Hasan Toktaş’la ağırlıklı olarak yaklaşan MHP kurultayını konuşacağız.
4 Kasım’da yapılacak ve genel başkan seçimi yarışının da yaşanacağı kongreye Bursalı MHP’lilerin bakış açısını da AS TV’den saat 20.30’dan itibaren öğrenmiş olacağız.

Sorunu MHP’li kadınlar çözdü

Haberi;
MHP’nin Yıldırım Kadın Kolu Başkanı Hülya Yağız verdi dün.
Yağız;
Bir süre önce Akçağlayan Mahallesi sakinlerinin şikayetini bizlere taşımış ve Ladin Parkı’ndaki ciddi güvenlik sorunlarından dolayı bölge sakinlerinin, özellikle de kadınların parka giremediğini aktarmıştı.
Yağız’ın dün söylediğine göre Yıldırım Belediyesi parkta gerekli çalışmayı yapmış, park güvenli hale gelmiş, bu nedenle bölge sakinlerinin de bize teşekkürü varmış. Aslında asıl teşekkürü Yıldırım’ın MHP’li kadınları hakediyor.

Alperenler’de kan değişimi

Bursa’da;
Ülkü Ocakları Başkanlığı’ndaki değişimin ardından Alperen Ocakları’nda da bir değişim yaşandı dün. Karar uyarınca Alperen Ocağı İl Başkanı Bülent Yurtsever görevini Hasan Fehmi Altun’a devrederken, bu değişimin bir kan değişimi olduğu vurgulandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.