Hava Durumu

AK Parti listesinde hayal kırıklığı yaşayan isimler

Yazının Giriş Tarihi: 09.04.2015 08:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.04.2015 08:26
Kuşku yok ki;
Hepsi de iddialıydı AK Parti’den milletvekili adayı olabilmek için.
Ama;
Bazıları var ki büyük hayal kırıklığı yaşadılar.
Bir kısmı, listede yer bulamadı.
Bir kısmı, listede istediği yerde olamadı.
Bir kısmı da, değerlendirmeye dahi alınmadı.
Toplamda 217 gibi büyük bir rakam, liste dışı kaldı.
Ancak liste dışı kalan bu 217 isim arasında dikkat çekenler de vardı ki, en büyük hayal kırıklığını da bu bazı isimler yaşadı.

Mesela...
AK Parti’nin;
Berat Tunakan, Bülent Hamdi Cingil, Cafer Yıldız, Cihat Çini, Cüneyt Karlık, Dilek Durak, Gıyasettin Bingöl, Hasan Çepni, İbrahim Saydam, Mahmut Turunç, Mustafa Esgin, Nagip Vardar, Nilüfer Karakoç, Numan Şeker, Özgen Keskin, Refik Özen, Sadettin Kılıç, Sedat Yalçın, Selim Yedikardeş, Nedim Akdemir, Nurettin Avcı, Setenay Olguner, Şener Öztürk, Şükran Mercan Misçi, Tahsin Kara ve Ayşe Hacıoğlu, Bülent Temelli, Erdoğan Çakır, İrfan Koç, İsmet Terzi, Kıyasettin Çay,  Mehmet Habil Tecimen, Mustafa Avşar, Nurcan Özdemir, Öznur Yağcı gibi daha pek çok isim, direkt olarak listeye dahi alınmadılar.

Yine...
TBMM’de;
Bir kez daha görev yapmak isteyen eski vekillerden Hayrettin Çakmak, Mehmet Tunçak, Mehmet Ocaktan, Şerif Birinç, Sedat Kızılcıklı, Ali Koyuncu da değerlendirmeye alınıp, partilerinin aday listesine konulmayanlar arasındaki isimler oldular.
Yanı sıra...
Performansları, kamuoyu ile ilişkileri, tanınırlık ve bilinirlik oranları ile üzerindeki intibaları hayli düşük olsa gerek ki, AK Parti’in mevcut Bursa milletvekillerinden Mustafa Öztürk, Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, İsmail Aydın, Bedrettin Yıldırım ve Tülin Erkal Kara da çok istemelerine, hatta bazıları yeni dönemde kendilerine “kesin” gözle bakıyor olmalarına rağmen, liste dışı bırakılarak, 25. dönem TBMM’sine aday gösterilmediler.
Değerlendimeler;
Parlamenterlik görevleri iki ay sonra sona erecek olan bu isimlere, hem temsil ettikleri kitle ve bölgelerden olumsuz tepkiler gelmesi, hem de partinin yeni dönemdeki kriterlerine uymaması nedeniyle, üzerlerinin çizildiği yönünde.

Bu arada;
AK Parti listesinde Bursalı bürokratlara da yer verilmedi.
Örneğin;
Asuman Polat, Ayşe Hacıoğlu, İbrahim Saydam, Kadir Akarkaya, Kemal Demirel, Kürçay Cem, Mehmet Habil Tecimen, Mehmet Latif Deniz, Mehmet Müfit Aydın, Mustafa Bay, Sadettin Kılıç, Şaban Kander, Şener Öztürk gibi isimler de çok iddialı olmalarına rağmen listede yer bulamayanlar arasındaki isimlerden oldular.

Diğer yandan;
Listeler açıklanmazdan önce haftalardır üzerinde şanslı oldukları yorumları yapılan DP’nin eski İl Başkanı Harun Akın’ın 13. sırada, Gençlik Kolu eski Başkanı Ahmet Kılıç’ın 14. sırada, Has Parti Bursa kurucu İl Başkanı Osman Mesten’in 15. sırada ve kendisine çok şans tanınan Cemile Yiğit’in de listede ancak 17. sırada yer bulabilmesi de dikkat çeken başka isimlerdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.