Hava Durumu

AK Parti milletvekillerinin 1 yıllık karneleri...

Yazının Giriş Tarihi: 29.11.2016 01:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.11.2016 01:15
7 Haziran seçiminde; Kombinas-yonlardan uygun bir koalisyon hükümeti çıkamayınca, 1 Kasım 2015’te yeniden sandık başına gidilmiş ve 5 ay sonra tek parti hükümeti geri dönmüştü.
Türkiye genelinde;
Yüzde 49.48 oranında oy alan AK Parti, Bursa’da da 5 ay önce kaybettiği yüzde 10’luk oyu geri alarak yüzde 54.0’lık orana ulaşmıştı.
Keza;
7 Haziran’da Bursa’dan 9 milletvekili çıkaran AK Parti, 1 Kasım’da bu kez 11 milletvekili çıkarmıştı.
O seçimin üzerinden 1 yıl geçti.
Peki acaba;
1 yıl önce Bursa milletvekili seçilen 11 AK Partili isim, bu süreçte nasıl bir izlenim bıraktılar?
Gelin birlikte bakalım.
Mehmet Müezzinoğlu:
Bursa’ya 7 Haziran öncesinde Sağlık Bakanı olarak gelen Müezzinoğlu, Bursalılar ile en iyi diyaloğu kuran isimlerin başında geliyor. Halen Çalışma Bakanı olan Müezzinoğlu, partinin en önemli avantajlarının başında.
Efkan Ala:
Bursa’ya Erzurum kontenjanından İçişleri Bakanı olarak gelen Ala, halen kabinede olmamasına karşın, seçim bölgesi Bursa’ya sıkça geliyor ve etkili ikili ilişkiler kuruyor. Ala da partinin Bursa’daki önemli silahlarından biri.
Emine Yavuz Gözgeç:
Eski Kadın Kolu Başkanı olan Gözgeç, iktidar partisinde kadın milletvekili olmanın avantajını kullanamayan bir parlamenter. Hukukçu olmasına karşın bugüne değin sahibi olduğu kanun teklifi, yazılı ve sözlü önergesi bulunmayan Gözgeç, tartışmalı pek çok kadın konusu olmasına rağmen, belediye törenlerinde protokol görüntüsü dışında etkin bir isim olarak dikkat çekmiyor.
Cemalettin Kani Torun:
Bursa’ya eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kontenjanından getirildiği konuşulan Torun’un da sahibi olduğu herhangi bir kanun teklifi, sözlü ve yazılı soru önergesi ile meclis araştırma önergesi bulunmuyor. Milletvekili yemini etmenin dışında TBMM kürsüsüne sadece 3 kez çıkan Torun, Bursalılar’ın alışageldiği milletvekili-kentli ilişkisinin oldukça uzağında bir portre çiziyor ki, partilileri de onu en çok protokollerde görüyor.
Hüseyin Şahin:
Hem İl Genel Meclisi’nde bulunmanın, hem de geçmiş dönem parlamenterliğinin tecrübesiyle devlet işleyiş ve mevzuatlarına hakim bir görüntü veriyor. İnegöl orijinli olmasına karşın Bursa’nın pek çok yatırımında imzası olan Şahin, Bursaspor’un sorunlarının çözülmesi konusundaki girişimleri ve sosyal aktifliğiyle de göz dolduruyor.
İsmail Aydın:
AK Parti’nin 7 Haziran’da düşük oy almasının nedenlerinden biri de kentin kuzeyinden (Gemlik, İznik, Orhangazi) kimsenin TBMM’de bulunmamasıydı. Parti, Aydın’ın yeniden listeye alınmasıyla güç kazandı. Mütevazı kimliğiyle öne çıkan Aydın, aktif vekiller arasında.
Zekeriya Birkan:
Eski Baro Başkanı olan ve AK Parti’de isimleri rahatlıkla sayılabilecek 4-5 vekilden biri. Anayasa Komisyonu’nun yanı sıra son olarak, Darbeyi Araştırma Komisyonu’nda görevlendirilen Birkan, aynı zamanda partide Genel Sekreter Yardımcısı olarak da görev yapıyor. Birkan’ın en önemli özelliklerinden biri de, düğünden cenazeye değin etkinlik kaçırmıyor olması.
Hakan Çavuşoğlu:
Geçmişte de görev yaptığı için TBMM’de deneyimli olmasına karşın, eski görüntüsünden çok uzak bir tablo çiziyor. Hele ki, Müezzinoğlu’nun Bursa vekili olmasıyla Batı Trakya konusunda en büyük avantajını elinden kaçırdı. 1 Kasım’dan bu yana aktif bir görüntü sergilemeyen Çavuşoğlu, Türkiye’nin Balkan politikaları konusunda da, beklentinin gerisinde bir performans içinde.
Bennur Karaburun:
Partilileri de, kendisini 7 Haziran seçiminden kısa bir  süre önce tanıdı. Tamamen tesadüfi bir zamanda ve özel bir durumla aday gösterilip 7 Haziran’da TBMM’ye giren Karaburun, 1 Kasım’da da yeniden özel olarak listeye konuldu. Milletvekilliği gibi zor bir görevi başarmaya çalışan Karaburun, geride kalan hayatının kötü dönemlerini, bu “ödüllendirme” ile kapatmaya çalışıyor.
Muhammet Müfit Aydın:
Bursa’daki Doğu ve Güneydoğu kökenlilerin temsilcisi olarak listeye konulan Ağrı kökenli Aydın, belki de adı sanı duyulmayan isimlerin başında geliyor. Herhangi bir kanun teklifi ve soru önergesi bulunmayan Aydın, yemin töreni haricinde TBMM’de kürsüye iki kez çıktı. 1 Kasım listesinde 10. sırada yer bulan Aydın, halkla ilişkiler ve basınla iletişim konusunda oldukça zayıf bir tablo çiziyor. Öyle ki, “Meclis Taksi”nin şoförü olsa, Bursa’daki tanınırlığının ne denli az olduğu da görülür.
Osman Mesten:
Bir dönem, AK Parti’ye ve liderine en büyük ve sert eleştirileri yapan HAS PARTİ’nin Bursa’daki kurucu İl Başkanı olan Mesten, bugünün koyu AK Partilisi. TBMM’deki özgeçmişinde Refah Partisi ve Fazilet Partisi’ndeki çalışmaları bulunmasına rağmen, HAS PARTİ dönemini nedense koydurmayan ve yok sayan Mesten, dağ bölgesinin temsilcisi olarak listeye 11. sıradan girmişti. Ne var ki dağ bölgesinde beklentiyi karşılayamayınca bu eksiklik, Büyükşehir Belediyesi ile kapatılmaya çalışılıyor. Sosyal yönü de zayıf görünen Mesten de, tanınırlığı ve halkla ilişkileri son derece zayıf milletvekillerinden.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.