Hava Durumu

AK Parti’nin boşalttığı bu alan Nilüfer’de rekor sayı ile doldu

Yazının Giriş Tarihi: 03.11.2013 08:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2013 08:17

Tabloya bakılırsa;
Hır yıl yeni rekorlar kırılıyor Nilüfer’de.
Artık;
Nilüfer Belediyesi’nin geleneksel organizasyonlarından biri olan “Cumhuriyet Bayramı Yürüyüşü”ne, bu yılın 29 Ekim’inde de yine onbinlerce kişi katıldı FSM Bulvarı’nda.
Bu yıl;
8.’si gerçekleştirilen bu yürüyüş organizasyonunun doğal olarak yansımaları da oluyor.
Birincisi;
Bursa’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı denilince akıllara artık tek adres geliyor, o da Nilüfer.
Öyle ki;
FSM’deki yürüyüşe artık sadece Nilüferliler değil, Bursa’nın pek çok yerinden katılımlar oluyor.
Bu durum;
Nilüfer Belediyesi için de avantaj olarak görünüyor.
Nitekim;
Belki hatırlanacaktır.
Bursa’da;
1999-2004 döneminde görev yapan DSP’li belediyelerden bu yana Bursa’da başta Büyükşehir olmak üzere ne Osmangazi Belediyesi ne de Yıldırım Belediyesi, Nilüfer’deki gibi kapsamlı ve toplu bir Cumhuriyet Yürüyüşü organize etmiyor.
Keza;
Valilik tarafından gündüz saatlerinde yapılan yürüyüş de, protokol yürüyüşünden ileri gitmiyor ve halkın gerçek anlamda katıldığı bir yürüyüş coşkusundan uzak görüntü sergiliyor.
Gecenin;
İkinci önemli yansıması da Mustafa Bozbey.
Bu organizasyonun asıl mimarı olan Başkan Bozbey, bu yılki yürüyüşle, bugüne kadarki en büyük katılıma imza atan kişi oldu.
Yanı sıra;
Dünyanın en büyük canlı Atatürk portresinin oluşumu için görev alan 5990 gönüllü kadar, bir o kadar kişinin de, alanın yanında hazır durması Bozbey’in gücünü de gösterdi.
Her ne kadar;
Bu organizasyonları kesinlikle kişi veya kurumlara tahvil etmemek gerekse de, şu bir gerçek ki Nilüfer halkı, Başkan Mustafa Bozbey’in arkasında bir görüntü verdi 29 Ekim’de.
İşte;
Bu nedenle de Türkiye’nin 4. büyük ilindeki bu en büyük eksikliği 8. kez ve de giderek artan bir gönüllü halk katılım rekoruyla gideren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i tebrik etmek gerekiyor.

Zeytin festivali yarın başlıyor!

Tam 34 yıldır kutlanıyor Orhangazi Zeytin Festivali.
İlçede;
Geleneksel olarak belediye öncülüğünde gerçekleştirilen ve kentin sosyal ve ticari hayatına da renk getiren festival yarın 35. kez düzenlenecek.
Bu yıl;
Zeytinde yaşanan sorunlar nedeniyle Başkan İsmail Tartar’ın daha çok önem verdiği festivalin içeriği de zenginleştirildi.
Buna göre;
Zeytin dane yarışmasının yanı sıra, bahçe bakım, yemek/tatlı, kervan geçiş, güzellik ve kompozisyon yarışmaları ile bir konser de etkinliğe dahil edildi. Festival yarın Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleştirilecek.

Başkanlar gidince yönetim de gitti!

AK Parti’de;
Belediye başkan adaylıkları başvurularının dün akşam itibariyle sona ermesiyle 4 ilçe yönetimi de görevden alınmış oldu.
Karacabey’de İlçe Başkanı Mustafa Çelik’in, Kestel’de Nazif Aydın’ın, İznik’te Osman Sargın’ın ardından son olarak Orhangazi’de de Neşet Çağlayan’ın adaylık istifaları nedeniyle, AK Parti Genel Merkezi, yenilemek amacıyla bu ilçe yönetimlerinin istifalarını aldı.
Böylece;
Bursa’da, AK Parti’deki adaylık istifaları, başkanlarının tercihleri nedeniyle 4 ilçedeki yöneticilerin de yöneticiliklerini sona erdirdi.

Yıldırım’da ilk başvuru

Yıldırım’da;
AK Parti ile CHP arasında ilginç bir grafik var.
Gerçi;
Genelde ve yerelde iktidar olmanın avantajı gereği AK Parti’nin Yıldırım kanadında adeta belediye başkan aday adaylığında enflasyon yaşanıyor.
Doğal olarak;
Merak ediliyordu anamuhalefet partisindeki benzer durum.
Nitekim;
Düne kadar daha tek bir başvuru bile yoktu Yıldırım için CHP’ye.
O tek kişi dün oluştu.
Ve;
CHP’nin Yıldırım kanadında adı “nöbetçi aday”a çıkan Ergun Özçelik dün resmi başvurusunu CHP’ye yaptığını açıkladı.

Ziyaretçi rekoru bekleniyor

Bursa’da;
Meraklıları tarafından özellikle takip edilen ve ziyaretçi rekorlarının kırıldığı özellikle 3 fuar var.
Bunlar kitap fuarı, avcılık fuarı ve otomobil fuarı.
Bu yıl;
8.’si gerçekleştirilecek Otoshow Fuarı da, BUTTİM Uluslararası Fuar Merkezi’nde 5 Kasım’da kapılarını meraklılarına açıyor.
Geçen yıl bu fuara 123 bin ziyaretçi alan yöneticiler bu yıl da 150 bin ziyeretçi hedefinde.

Kaya’ya güvenoyu

Bursa’nın;
Etkin sivil toplum kuruluşlarından olan Birleşik Kafkasya Derneği de, yeni döneme dair yenilenmek amacıyla genel kurula gitti.
Mevcut başkan avukat Ferruh Kaya’nın bir kez daha güvenoyu alarak başkanlığa seçildiği kongrede yönetim kurulu da Mahmut Çetiner, Cemal Canberk, Tuğba Bozkurt, Perihan Erkan Alkan, Bedriye Uğur, Özgür Evren Ekinci, Bekir Parlak, Rafet Yılmaz, Mahir Doğru ve Fatih Kayaalp’tan oluştu.
Yanı sıra;
Onur Kurulu’na da Kamil Dilek, Tahsin Yakut, Necati Eren, Celalettin Demircan, Işık Şenkaya, Eyup Kutlucan, Okan Tuna, Tuna Yıldız, Şemsi Karaaslan ve Nesrin Şener seçildi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.