Hava Durumu

AK Parti’nin iç buluşmalarında dikkat çeken noktalar nelerdi?

Yazının Giriş Tarihi: 12.02.2013 10:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.02.2013 10:39

Bursa’da;
Parti içi buluşmalar olarak adlandırılan AK Parti’nin “ilçe danışma meclisleri” adını verdiği etkinliklerde yoğun bir hafta geride kaldı.
Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer gibi 3 büyük ilçenin buluşmasının da tamamlandığı hafta sonunda, dikkat çeken noktalar vardı doğal olarak.
İlk dikkat çeken;
Bu buluşmalara Bursa milletvekillerinin tamamının katılmamasıydı ki, bu durum, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın bu hafta sonu Bursa’da bulunmamasına bağlandı.
Buna rağmen;
Eski vekillerin “danışma meclisleri”ne katılmaları da farklı anlamlandırıldı.
Örneğin;
Milletvekilliğinin ardından belediye başkanlığı için adımlar atmaya başlayan Hayrettin Çakmak ile Mehmet Emin Tutan’ın, teşkilatlara daha yakın görünmek için buluşmalarda bulunduğu konuşuldu.
Bu arada;
Osmangazi İlçe eski Başkanı Refik Özen’in bu kez Osmangazi’deki buluşmaya ilçe yönetimince davet edilmemesi de kulislerde farklı şekilde anlamlandırıldı.
Yine;
İl Başkanı Sedat Yalçın’ın yanlışlıkla “Nilüfer ilçe başkanı” sıfatıyla anons edilmesi de ilginçti. Bir kasıt yoktu ancak bazı partililerin salonda, “biz kendisini belediye başkanı yapmak isterken, siz ilçe başkanı yaptınız” demeleri de mesaj doluydu.
Sedat Yalçın’ın;
Başta “Büyükşehir yasası” olmak üzere yaklaşan yerel seçimler ve olası referandum ağırlıklı sunumu, partililer arasında ilgi görürken, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de ilçelerdeki ayrı yatırımları anlattı.
Hatta;
Nilüfer’de, CHP’li Başkan Mustafa Bozbey’in “gülümseyin Nilüfer’desiniz” sloganına nazire yaparcasına, bu ilçeye 800 milyon liralık yatırım yaptıklarını söylemesi ve Nilüferlilerin Büyükşehir sayesinde gülümsediklerini ifade etmesi de dikkat çekiciydi.
Bu arada;
Milletvekili Önder Matlı’nın CHP’li Nilüfer’e yönelik Osmanlı bakışı da ilginçti.
Kürsüdeki konuşmasında;
Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethetmesinden örnek vererek, Nilüfer’in etrafının AK Partili belediyelerce sarıldığını anlatan Matlı, Nilüfer’in 2014’te bu kez fethedileceğini öyle bir tarihi anlatımla aktardı ki, salondaki partilileri hem güldüler, hem de alkışladılar.
Bu arada;
Katılımların yoğun olarak gerçekleştiği “ilçe danışma meclisleri”nde dikkat çeken bir başka ayrıntı da salon yetersizliğiydi. Buluşmanın Nilüfer’de BESOB’a ait tesiste, Yıldırım’da da Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmesi, partililer arasında sıkıntı yaratırken, salon isteği de fazlasıyla öne çıktı.
Genel anlamda, iyi bir performans gösteren AK Partililer arasında, yaklaşan yerel seçim nedeniyle heyecan artıp, hedeflere yönelik iştahlar da kabarırken, bu buluşmalar bazı partililerde biraz da “teşkilata yüz gösterme” üzerine kuruldu..

Mahfel için tek endişe YSGP’den

İçişleri Bakanlığı;
Bursa İl Özel İdaresi’ne tarihi Mahfel çay bahçesini satma izni verdi.
Şimdilik bu tarihi yapının geleceği belirsiz.
En azından kime, ne amaçla satılacağı belirsiz.
Ve ortada ilginç bir durum da var.
O da;
Başta CHP ve MHP olmak üzere muhalefet partilerinin, bu satış kararı karşısında nötr kalmaları, hatta endişe dahi duymamaları.
Bu yönde;
Tek tepki Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin Bursa yönetiminden geldi ki, sosyalistler, Mahfel’in şu andaki kullanımı dışına çıkarılmaması için endişeyi paylaşan tek muhaliflerdi.

İç raylardan hızlı raylara

Büyükşehir Belediyesi’nin;
Tramvay projesine yönelik eleştirileri bulunan İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Necati Şahin, şimdi de hükümetin Yüksek Hızlı Tren projesine dair görüşlerini, kamuoyuyla paylaşıyor.
Bursa’yı da ilgilendiren projenin güzergahından, işleyişine değin bugün geniş bir bilgilendirme yapacak olan Şahin’in hızlı trene ilişkin bu sunumu da merak konusu oldu.

İki eski siyasi duayen Bursa’da

DSP’li; Milli Savunma ve Adalet eski Bakanı Hikmet Sami Türk ile DP kökenli TBMM eski Başkanı ve DYP eski Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk bugün Bursa’da olacaklar.
İki eski siyasi duayen, “yüz yüze söyleşileri” kapsamında, Ataevler’de Uğur Mumcu Sahnesi’nde başlayacak olan etkinlikte saat 20.00’den itibaren Bursalılar’la birlikte olacaklar.

En fazla zararı AK Parti görüyor

Dünyanın;
Sayılı havayolları arasına girmek istenirken, THY yönetiminin herkese kendi zihniyetini empoze etmeye çalışması, fazlasıyla dikkat çekmeye başladı.
Hostes kıyafetlerinin 3. dünya ülkeleriyle eşdeğer hale getirilmeye çalışılması ve olabildiğince kapalı kıyafetlerin fazlasıyla tepki almasının ardından dün de “talep yok” diyerek iç hatlarda içki servisinin kaldırıldığı duyuruldu.
Halkın bu kararlardan memnun olmadığı, sosyal medyadan açıkça belli.
Hatta;
AK Parti’yi savunan Nazlı Ilıcak bile tepki gösterdi ki, gelinen boyutu açısından önemli.
“Bu etek boyları ve kara çoraplar neyin nesi?
Hürrem’den sonra THY de tesettüre mi giriyor?
Resmi bir kurumda siyah çorap ve dizin altında etek olmaz, demokratik ülkelerde böyle hostes kıyafeti yok, olursa talimatla olur, rahatsızlık yaratır ki, topluma kendi dünya görüşünüzü empoze edemezsiniz” diyen Ilıcak bile tepki gösteriyor.
Hele hele;
Durduk yerde THY’nin şimdi, sırf siyasi güçle dünya standartlarının dışına çıkartılıp muhafazakarlaştırılmaya çalışılması, en başta AK Parti’ye zarar veriyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.