Hava Durumu

AK Parti’nin Nilüfer’i “fethi” tepki yarattı: Burası Bizans mı?

Yazının Giriş Tarihi: 13.02.2013 08:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.02.2013 08:52

Hafta sonunda;
AK Parti’nin özellikle Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer’deki parti iç buluşmalarında yaşanan ve dikkat çeken noktaları dün bu sütunlardan aktarmıştık.
Nilüfer’deki;
Buluşmada üzerinde fazlasıyla konuşulan konulardan biri de milletvekili Önder Matlı’nın, AK Partililer arasında bile şaşkınlık yaratan ifadeleriydi.
Gerçekten de;
Matlı’nın CHP’li Nilüfer’e yönelik Osmanlı bakışı hayli enteresandı.
Kürsüdeki konuşmasında;
Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethetmesinden örnek vererek, Nilüfer’in etrafının AK Partili belediyelerce sarıldığını anlatan Matlı, Nilüfer’in 2014’teki yerel seçimde bu kez fethedileceğini söylemişti ki, bu söz-ler AK Partililer arasında bile “eyvah” yorumlarına yol açmıştı.
Hatta;
Bu sözlerin ardından kürsüye çıkan AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Matlı’nın sözlerini diplomatik bir dille düzeltmeye çalışmış, böylece Matlı’nın Nilüfer seçmenine rijit gelebilecek kışkırtıcı ifadelerin önüne geçmeye çalışmıştı.
Tabii;
Matlı’nın deyimiyle Nilüfer’in “fethedilmek” istenmesi, doğal olarak CHP’lileri de ayaklandırdı.
Parti binasına gelen çok sayıda tepki telefonunun da ardından CHP İlçe Başkanı Özgür Şahin dün sert bir açıklama yaparak, Matlı’ya ve Matlı gibi fetih düşünen AK Partililer’e sert çıktı.
Yaklaşan;
Yerel seçimde Nilüfer’i almayı, İstanbul’un fethi ile eşdeğer tutan milletvekili Önder Matlı’nın bu sözlerinin bir “gaf” olmasını arzu ettiklerini anlatan CHP’li Başkan Özgür Şahin “Eğer bu yapılan bir gaf ise Sayın Matlı bunu kamuoyu ile paylaşsın ve özür dilesin” dedi.
Uyarıda da bulundu:
“Yok eğer bu söz-ler bir gaf değil de, bilerek ve isteyerek söylediği sözler ise, kendisi seçim ari-fesinde bu sözlerin karşılığını, Nilüfer seçmeninden faz-lasıyla alır”
Yanı sıra;
CHP’li Şahin’in şu sözleri de dikkat çekti:
“Acaba Önder Matlı’nın bilinçaltı, Nilüfer’i Bizans toprağı gibi görüyor da, burayı İstanbul gibi fethetmeyi mi arzuluyor ciddi ciddi. Demek ki kendilerini farklı görüyor, biz Nilüferliler’i de Bizanslı gibi görüyor ki, bu ifadelerin altında ne kadar ezileceğini ve günün birinde karşısına çıkacağını en başta kendisi görecek”
AK Partili Matlı’nın, benzetme yaparken amacının dışına çıktığı aşikar.
Öyle ki, partisinin İl Başkanı bile düzeltme yapma ihtiyacı hissetti.
Görünen;
Matlı’nın bir açıklama/düzeltme yapmaması halinde bu polemiğin yarın bir gün karşısına çıkabileceği yönünde.

Bursalı 600 partili 2 gün kampa giriyor

AK Parti ve MHP’nin;
Genellikle Ankara’da Kızılcahamam’da gerçekleştirdiği “siyasi kamplar”ın, şimdi de Bursa versiyonuna hazırlık yapılıyor ki, bildiğimiz kadarıyla böyle bir kamp, Bursalı iktidar mensup-ları için de bir ilk olacak.
Kamp;
AK Parti’nin Bursa’daki “ana kademe” olarak adlandırılan 600 dolayındaki il, ilçe, kadın ve gençlik kolu yöneticilerini ilgilendiriyor.
Bu yönde;
Ankara ile koordineli hareket eden İl Başkanı Sedat Yalçın dün kurmaylarıyla birlikte, eskiden Bursa’nın bir beldesi olan Yalova’nın Armutlu ilçesine gitti.
Planlamaya göre;
Partinin Bursa yöneticileri, 1-3 Mart tarihlerinde İhlas Armutlu Tatil Köyü’nde kampa girecek, burada bir dizi eğitimler alacak.
Bursa dışındaki bu yerin seçilmesindeki neden ise, kampa katılacak parti mensuplarının 2 gece 3 gün süresince evlerine gitmeden aynı ortam içinde bulunmalarının, diyaloğun artırılmasının sağlanması.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem’in de katılacağı AK Parti Bursa ana kademe siyasi kampı, bu özelliği ile Bursa’da aynı zamanda bir ilk olacak.

Eski başkana kim ulaşamamış?

İktidarın;
Osmangazi “ilçe danışma meclisi”ne dair yorumlarımız arasında, partinin ilçe eski başkanı Refik Özen’in bu buluşmaya çağırılmaması notu da vardı.
Nitekim, Özen ve arkadaşları bir hayli üzülmüştü, partisinin etkinliğine davet edilmemesine.
Nitekim;
Dün hemen AK Parti’nin Osmangazi Tanıtım ve Medya Başkanı Fatih Ören aradı.
Asla bir kasıt olmadığını anlattı.
Ama anladığımız kadarıyla, büyük bir hata da yapılmış.
Çünkü aktarılana göre, İlçe Başkanı Cihat Çini, kendisinden önceki başkan Refik Özen’i unutmamış ama nedense bir türlü ulaşamamış!
Böyle teknolojik bir zamanda “ulaşılamama” nedeni kafa karıştırdığı için, Özen’in ‘aranmasının unutulduğu’ fikri sanki daha ön plana çıkıyor görünüyor.

Kapatma kararları nedenini aktardı!

MHP’de;
Yeni tasfiye modeli olarak adlandırılan teşkilat kapatma kararları, camia içinde halen yorumlanıyor.
Konya, Sakarya, Edirne, Çankırı ve Muğla teşkilatlarının kapatılması, yani bu illerdeki üye ve delegeliklerin sonlandırılması kararı öyle bir tepki yarattı ki sonunda Bursa Milletvekili olan MHP Genel Sekreteri İsmet Büyakataman dün bir açıklama yaptı.
Büyükataman’a göre;
“Bazı mihraklar, MHP’yi yıpratma çabasında”
Kapatılan;
Koray Aydın yanlısı teşkilatların, kurultay sonrasında MHP’yi güçsüz düşürmek için yaklaşan yerel seçime yönelik “MHP’ye oy vermeyin” kampanyasında bulunduklarını anlatan Büyükataman, bu kararı bir zorunluluk olarak gösterdi.
Nitekim;
MHP lideri Bahçeli’ye yönelik her türlü “tahkir ve tezyif kampanyası” düzenlendiği için, bu illerin kapatılmasının sürpriz olarak algılanmaması gerektiğini de anlatan Büyükataman, bu kararın MHP içinde bir huzursuzluk var gibi de algılanmaması gerektiğini aktardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.