Hava Durumu

Akdoğan’ın bu kararı, kendi tabanını hangi isme zorlar?

Yazının Giriş Tarihi: 06.06.2012 01:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.06.2012 01:05
CHP'de;
Kongreye 13 gün kala dün itibariyle taşlar yerine oturmaya başladı.
Düne kadar;
İl kongresi için 3 kişinin, Gürhan Akdoğan'ın, Metin Çelik'in ve Mustafa Şenyurt'un adı geçiyordu ağırlıklı olarak.
Ne var ki;
Aday olup olmayacağı yönünde hakkında çeşitli spekülasyonlar bulunan İl Başkanı Akdoğan dün itibariyle bir sürpriz yaptı aday olmayacağını deklare etti.
Böylece, ana yarış Çelik ile Şenyurt'a kalmış gibi göründü.
Ne var ki;
Durum tam da böyle değil aslında.
Çünkü;
Akdoğan'ın bir tabanı ve taraftar kitlesi var ki, içinde önemli oranda il delegesi de var..
Şimdi doğal olarak bu tabanın nereye kayabileceği merak ediliyor.
Matematiksel hesaplara göre şu bir gerçek.
Akdoğan'ın işaret edeceği il başkan adayı kongreyi kazanabilir.
Ancak görünen de şu ki, Akdoğan ne Çelik'i ne de Şenyurt'u işaret edecek.
Bu yönde kulaktan kulağa dolaşan bilgiler var.
Daha da önemlisi;
Dün veda konuşması yaparken hatta patronu Vehbi Varlık'a da teşekkür ederken, Akdoğan'ın satır aralarında söylediği önemli mesajlar vardı.
Örneğin;
"CHP'ye yaraşır bir kongre gerçekleştirmek, parti içi anlamsız muhalefete bir son vermek en büyük arzumuzdur" ifadesi kullandı Akdoğan.
Bu kongreyi Çelik de kazansa, Şenyurt da kazansa ortaya ciddi bir kırgınlık oluşacağı herkes tarafından öngörülüyor.
Bu nedenle de, Akdoğan ve ekibi, bir başka alternatif aday ve etrafında kenetlenebilinecek bir isim sunuyor aslında parti örgütüne.
Her ne kadar ismini telaffuz etmese de bu ismin eski parlamenter Yahya Şimşek olduğu ifade ediliyor.
Hatta daha da ileri gidilerek Şimşek'in etrafında bir güçbirliği oluşturulmasının gerekliliği konuşuluyor ki, daha da ileri gidilerek Şahin Gencal gibi bir başka önemli faktörün de bu potanın içinde olması gerekliliği vurgulanıyor.
Şimdi bu açıklama ile CHP'de yeniden denge hesapları da başlamış oldu ki, özellikle önümüzdeki haftanın daha da hareketli geçmesi bekleniyor CHP içinde.

Böyle bir karşılama MHP'de yaşanmamıştı
Elimize ulaşan görüntüler, sanki bir zafer sonrası yurda dönüş karelerinden.
MHP'nin Osmangazi yönetimi ve tabanı öyle bir organizasyon yapmış ki, çok sık karşılaşılan organizasyonlardan biri değildi.
13 Mayıs'ta yapılan MHP il kongresinde başkan seçilen Hasan Toktaş bir süredir ilçe teşkilatlarını ziyaret ediyordu. Bu ziyaretler önceki akşam Osmangazi ile son buldu.
Ne var ki;
Adem Dönmez başkanlığındaki ilçe yönetimi öyle bir karşılama töreni yapmış ki o akşam parti binasının bulunduğu Dr. Sadık Ahmet Caddesi, gençlerin yaktığı onlarca meşale ile adeta gündüze döndü.
Bu ziyaretlerin ardından parti okulu ve toplu üye katılımı programlarına ağırlık vereceklerini anlatan İl Başkanı Toktaş, ardından da ana hedeflerinin yerel seçimler olacağını söyledi.
Kongrede;
Toktaş'ın en önemli destekçisi olan Osmangazi'de gerçekleştirilen bu karşılama töreni kolay kolay da unutulmayacak görünüyor.


Ankara'dan icazet aldı
CHP'nin resmi olmayan il başkan adaylarından Metin Çelik dün Ankara'daydı.
Bazı arkadaşlarıyla birlikte dün başkentin yolunu tutan ve parti genel merkezinde birtakım görüşmeler yapan Çelik, bazı Bursa milletvekilleri ile de bir araya geldi.
Adaylık öncesi son rötuşlarını yapan Çelik'in, "rağmen" aday olmamak için Genel Merkez'e gittiği ve bir nevi icazet aldığı ifade ediliyor.

Adaylığını cumartesi açıklıyor
Bir süredir;
Çalışmalarını Çatalfırın'da açtığı seçim ofisinde sürdüren CHP'nin resmi olmayan bir başka il başkan adayı Mustafa Şenyurt da adaylığını 9 Haziran Cumartesi günü açıklıyor.
Parti binasında saat 14.00'te yapacağı açıklama ile resmen adaylık açıklayacak olan Mustafa Şenyurt, il başkanı Gürhan Akdoğan'ın dünkü sürpriz açıklamasıyla bir başka misyon da üstlenmiş oldu.


Uludağ'daki gizli zammı tespit etti
Kamuoyuna duyurulmayan gizli zammı dün Has Parti'nin Bursa İl Başkanı Ali Mollasalih duyurdu Bursa'ya.
Dün sabah;
Uludağ Milli Park girişine giden ve giriş ücretlerini inceleyen Mollasalih, Uludağ'a seyahatte uygulanan giriş ücreti tarifesinde değişiklik yapılarak fiyatların iki katına yükseltildiğinin tespitini yaptı.
Yeni tarifeye göre otomobil için 10, minibüs için 20 lira ücret alınmaya başlandığını anlatan Mollasalih, bu rakamlarla Uludağ'ın halkın kullanımından kaçırıldığını iddia etti.
Bölgedeki tuvalet, çeşme ve çöp bidonu eksikliği ile yetersizliğinden de yakınan Mollasalih'in, toplanan bu paralara karşı bölgeye yeterli hizmetin verilmediğine dair söylemleri de önemliydi.


TARİHTE BUGÜN

Başbakan İsmet İnönü, Türkiye'nin Kıbrıs'a müdahale etmemesini ihtar eden ünlü Johnson mektubunu aldı.
(6 Haziran 1964)


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.