Hava Durumu

Akıllarda erken yerel seçim gündemde ise bayramlaşma var

Yazının Giriş Tarihi: 25.10.2012 10:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.10.2012 10:57

Ramazan Bayramı’nın ardından bugün de Kurban Bayramı’nı kutlmaya başlıyoruz ki hayli ilginç olacak çünkü, KurbanBayramı biter bitmez hemen akabinden pazartesi günü de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayacağız.
Doğal olarak;
Bayramlar siyasi partileri ve yöneticilerini de yakından ilgilendiriyor.
Bursa’da değişmeyen bir gelenek olarak partililer bu bayram da bayramlaşma programları düzenlediler ki, yarından itibaren gerçekleştirilecek bu programları sizlerle paylaşmıştık.
Ne var ki, partilerin bu bayramlaşma törenleri, bu bayramın ritüellerinin fazla olması nedeniyle daha farklı geçecek.
Örneğin;
İktidar partisi AK Parti’de bu bayram ağır isimler olmayacak.
Partililer, yarın Merinos AKKM’de bir araya gelecekler ancak hac zamanı nedeniyle eksiklikler bir hayli fazla olacak.
Başta Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın hacda olması nedeniyle AK Partililer, bayramı eksik kutlayacaklar. Keza AK Parti’de bazı belediye başkanları ile milletvekilleri de hacda.
Bu nedenle yarınki bayramlaşma, ramazan ayındaki bayramlaşmadan farklı olacak, dahası biraz sönük geçecek görünüyor.
Bu arada;
Bursalı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de ailesi ve aile büyükleriyle bayramlaşmak için dün Bursa’ya, memleketine geldi.
Her zaman olduğu gibi Bursa’ya yine sessiz sedasız gelen, ailesinin yanı sıra dostlarıyla da özlem giderecek olan Bakan Çelik’in, resmi olmayan bu ziyareti nedeniyle partisinin bayramlaşma törenine katılması beklenmiyor.
CHP’de ise Ankara’dan gelecek bir konuk bulunmuyor.Bu nedenle milletvekillerinin katılımıyla yarın Kültürpark’ta gerçekleştirilecek bayramlaşma, “örgüt bayramlaşması” gibi planlandı.
MHP’de ise farklı durum var.
CHP’liler gibi yarın Kültürpark’ta bir araya gelecek olan MHP’lilerin başında bu kez Bursa Milletvekili olan Genel Sekreter İsmet Büyükataman bulunacak.
Bu buluşmanın bir önemli özelliği de, yaklaşan MHP Büyük Kurultayı öncesinde Bursalı MHP’liler, bayram vesilesiyle toplu olarak buluşup aynı zamanda bir değerlendirme yapma şansı da bulacaklar.
Tabii;
Henüz erken olmakla birlikte erken yerel seçime yönelik hazırlıklar içinde bulunanlar için de, bu bayramlaşmalar bir fırsat olacak ve deyim yerindeyse kendilerini yavaş yavaş göstermeye ve niyetlerini belirlemeye başlayacaklar.

Bayram gibi günler temennisi

Bugün bayram.
Kimileri özlem gidermek, kimileri de bulunduğu ortamdan ayrılıp farklı bir nefes almak için yollara düştüler ki, bu da bayramın doğal uygulamalarından biri.
Bugünlerde elbette acısı olanlar da, sıkıntısı olanlar da var. Temenni ederiz ki, birlik ve beraberliğimizin unsurlarından biri olan Kurban Bayramı’nı toplum olarak, adı üzerinde bayram gibi kutlarız.

Türki Cumhiriyetleri’nde bayram böyle kutlanıyor

Elektronik posta;
Tekstil mühendisi Ekrem Hayri Peker’den geldi. Uzun süre Türki Cumhuriyetleri’nde yaşayan Peker, o bölgedeki değişik lehçelerdeki bayram kutlamalarını aktarmış ki, sizlerle paylaşmış olalım. İleti şöyle:
Azerbaycan Türkçesi: Qurban bayramınız mubarek olsun.
Özbekistan Türkçesi: Kurban bayromıngz mobarak bolsun.
Türkmenistan Türkçesi: Gurban bayramıngız gutlu olsun.
Kırgızistan Türkçesi: Kurman aytinar maarek bolsun.
Tatar Türkçesi: Korban bayram mubarek bulsin.
Kazakistan Türkçesi: Aytiniz kutti bolsin.

Anılardaki Bursa Sümbüllübahçe’de

Sergi;
Geçen hafta 16 Ekim’de, Tophane’de Sümbüllübahçe Konağı’nda açılmıştı.
Aynı zamanda bir fotoğraf sanatçısı olan Op. Dr. Ceyhun İrgil’in, Osmangazi Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği “Anılardaki Bursa” adlı sergide yer alan Bursa fotoğraflarını, Bursalılar’la buluşturmak için süre uzatıldı.
4 Kasım tarihine değin açık kalacak sergiyi, Bursa’nın nereden nereye geldiğini, sadece şehrin değil, zamanın ve insanların da nasıl değiştiğini kanıtlı olarak görebilmek için gezmenizi öneririz.

CHP’den bir dizi konferans

CHP’nin Bursa İl Başkanlığı, yaklaşan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası nedeniyle bir dizi konferans düzenleme kararı aldı.
Konferanslar Ördekli Kültür Merkezi ile Görükle Çağdaş Eğitim Kooperatifi’nde 5-17 Kasım tarihleri arasında yapılacak ve herkese açık olacak.
Planlamada;
Prof. Dr. Ergun Aybars, İlknur Kalıpçı, İhsan Özkes, Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu, Prof. Dr. İhsan Güneş ve Prof. Dr. Metin Ayışığı, “Atatürk’ü anlamak”, “Atatürk ve din”, “İçimizden biri” ve “Atatürk ve demokrasi” konularında sunumlar yapacaklar.
 



 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.