Hava Durumu

Altepe, 36 aylık sürede nasıl bir görüntü bıraktı?

Yazının Giriş Tarihi: 25.04.2012 11:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.04.2012 11:12
Yerel seçimlerin 3. yıldönümünde dün kürsü sırası Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ydi.
Merinos AKKM'de 3. yılın sunumunu geniş bir şekilde yapan Altepe, Bursalılar'a da bir nevi hesap verdi.
Bu sunumda İl Başkanı Sedat Yalçın'ın yanı sıra 7 merkez ilçe belediye başkanı ile yoğun bir bürokrat ve meclis üyesi topluluğu da vardı.
Altepe;
Sunumunda 7 ilçeyi kapsayan 1069 projeden 496'sını tamamladıklarını, 2 yıl içinde de kalan projelerin açılışlarını yapacaklarını anlattı tek tek.
Şunlar da önemliydi.
Bursa'da 10 yıllık yatırımın karşılığı olan 1.2 milyar liranın, 3 yılda yatırıma harcanması, şartların ne kadar zorlandığının bir göstergesiydi.
Yine;
Bazı belediylerde oran yüzde 30'lardayken, personel giderinin Büyükşehir'de sadece yüzde 11 olması, bütçenin yatırımlara harcandığının bir başka işaretiydi.
Bu arada;
Kendisinden önceki 15 yıllık sürede Bursa'da sadece 150 kilometrelik yeni yol açılırken, son 3 yılda 320 kilometre yeni yol açıldığının ifadesi de önemliydi.
Görebildiğimiz kadarıyla Altepe'nin büyük projeleri olarak da yakında Heykel-Santral Garaj hattında çalışmaya başlayacak modern tramvay, Oteller bölgesine uzatılacak modern teleferik, Kestel ve Gürsu'ya da ulaşacak Bursaray hattı, yeni stadyum ve mevcut stadın yıkılmasıyla gerçekleştirilecek kent meydanı görünüyor.
Tabii;
Asıl önemlisi 36 aydır görevde olan Altepe'nin, Bursalılar gözündeki durumu.
Bu sürede Altepe, hem ulaşılabilir hem de hizmet yapan bir belediye başkanı tablosu bıraktı geride.
Yine;
Partilileri tarafından sevildiği ve beğenildiği de pazar günü AKP il kongresinde, üstelik Başbakan Tayyip Erdoğan'ın gözü önünde aldığı yoğun alkıştan da görüldü.
Şu bir gerçek ki 3 yıllık bir süre bir belediye başkanının karnesini belirleyebilmek için hayli önemli bir süre.
Bu nedenle, Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduğu 36 aylık süre, genel manada göz önüne alındığında, Recep Altepe'nin iyi bir performansa sahip olduğunu söylemek mümkün.

Karacabey'de liste bir anda delinince?
CHP'de dün kongre sırası Karacabey'deydi.
Sonuçlarıyla da ilginç bir seçim yaşandı.
Mevcut ilçe başkanı Mümin Ereselli'nin aday olmadığı ve destek verdiği İl Başkanı Gürhan Akdoğan'a yakınlığıyla bilinen Gönül Avil'in ilçe başkanı seçildiği kongrede rakip ise Kemal Pehlivan'dı.
Kısa bir süre Genç Parti süreci yaşayan ve son olarak CHP'ye yeniden dönerek Osmangazi kongresinde Mehmet Ali Yılmaz'ı destekleyen Kemal Pehlivan aday olmasına rağmen, listesindeki isimlerin tek tek çekilip delinmesiyle, adaylıktan çekilmek zorunda kaldı.
Böylece İnegöl'ün ardından Karacabey'de de Gürhan Akdoğan bir seçim daha kazanmış oldu.

Yalçın'dan yeni kadroya 3 dosya
Pazar günü seçilmiş il başkanı olan Sedat Yalçın hemen ertesi gün de ilk yönetim kurulu toplantısını yaptı.
Yalçın, 50 kişilik yeni yönetimiyle yaptığı ilk buluşmasında hem yöneticileri birbirleriyle tanıştırdı hem de yeni kurmay kadrosuna birer dosya verdi. Bu dosyada ise 3 unsurun bulunduğu gözlendi.
Birincisi, partinin misyonu ve vizyonuna dair bilgiler.
İkincisi, Bursa yatırımlarının yer aldığı bilgiler.
Üçüncüsü de, yöneticilerin daha net kişisel bilgilerini öğrenebilmek için bir de matbuu sorular.
Partideki görev dağılımının da bu bilgiler ışığında yapılması bekleniyor.

Kürsü sırası Osmangazi'de
Dünkü sunumunda Başkan Altepe'nin bir ilke imza atması ve sunumunu 3 boyutlu olarak yapması bekleniyordu. Kulağımıza gelenler bu sistemin kurulmasında aksaklık çıktığı yönünde.
Yine;
İcraat sunumu yapma sırası bugün de Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'da. Dündar da farklı bir sunuma hazırlanıyor. Bu sabah gazetecilerle Çarşamba Pazarı Caddesi'ndeki yeraltı katlı otoparkta buluşacak olan Dündar'ın bu ilginç yer tespitinin yanı sıra bir de başka bir sürprize hazırlandığı belirtiliyor.

Salı'nın işareti Bursa'dan geldi
Aslında;
Başbakan Tayyip Erdoğan dün TBMM'de partisinin Grup Toplantısı'nda yapacağı konuşmasının ipucunu pazar günü Bursa'da vermişti.
Erdoğan;
Bursa'da, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu, "camilerin ahıra çevrilmesi" meselesinde eleştirirken boşa konuşmadığını, elinde belgeler olduğunu ve gerekirse bunu paylaşacağını söylemişti.
Nitekim dün de bu belgeleri tek tek açıkladı ve Kılıçdaroğlu'nu bir kez daha eleştirerek "1926-1950 arasında 513 cami satılıyor. 327 cami arsası ki bunların çoğu üzerinde cami var, bunlar da satılıyor. 1070 mescit satılıyor" diyerek 9 belge gösterdi.

Eleştirilen slogan iktidara da geçti!
Yıllar önce;
Nilüfer'in CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kendisine slogan olarak "Gülümseyin Nilüfer'desiniz"i seçmişti. Hatta Carrefour önündeki yaya üstgeçitine de büyükçe bir portresini koymuş ve bu sloganı da buraya yazdırmıştı.
Hatta hatırlanacaktır, bu sloganı AKP'nin Nilüfer kanadı çok eleştirmiş ve "Gülümsenecek ne var ki" demişlerdi.
Dün Merinos'ta dikkatimizi çekti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kürsüden 3. yılın icraatını anlatırken hemen arkasında ise "Gülümse Bursa, hizmetleriyle Büyükşehir yanınızda" yazılıydı.
Haliyle salondaki bazı AKP'lilerin de ilgisini çekti bu slogan.

TARİHTE BUGÜN

TBMM'de grubu bulunan 5 parti, Anayasa Mahkemesi Başkanı Ahmet Necdet Sezer'i Cumhurbaşkanlığına aday gösterdi.
(25 Nisan 2000)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.