Hava Durumu

Altepe’den 20 Ocak öncesinde halk otobüsçülerine son çağrı

Yazının Giriş Tarihi: 12.01.2013 08:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.01.2013 08:19

Yani;
Büyükşehir Belediyesi ile restleşen özel halk otobüsçülerinin (yeşil otobüsler), kendi planlarına göre kendi bastıkları biletlerle yolcu taşımacılığına başlayacakları gün.
Bu yönde;
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe son derece kararlı.
Birkaç gün önce Sönmez Medya’ya yaptığı ziyarette de söylediği gibi, özel halk otobüslerinin BURULAŞ’ın Bukart’ı dışında biletle yolcu taşımacılığı yapamayacağını, yaparlarsa da karşılarında devlet gücünü bulacaklarını üzerine basa basa söyledi.
Zaten;
Bu nedenle de “100 metre bile ileriye gidemez-ler” dedi ki, Altepe’nin çok kararlı bir sözüydü bu.
Büyükşehir Belediyesi;
Kent içindeki trafik akışında yeni bir düzenlemeye gidiyor.
Nitekim, dolmuşların taksiye dönüştürülme projesi de bunlardan biri.
Başkan Altepe, Bursa’da sistemin artık eskisi olmayacağını, yeni düzene herkesin ayak uydurması gerektiği düşüncesinde.
Altepe ile dün İstanbul dönüşünde telefonlaştık.
“Bakın” dedi “Türkiye genelinde raylı sisteme geçip de sorun yaşamayan il neredeyse yok. Bursa’da da bu sorunlar geçiş esnasında olacak. Bizler ulaşıma yıllık 300 milyon lira yatırım yapıyoruz, Bursa’nın yükünü artık raylı sistemler taşıyacak Şehirler artık eski sistemle yönetilmiyor”
Altepe;
Halk otübüsçülerince BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy’a yönelik eleştirilere de tepki verdi.
Ve adeta Fidansoy’a sahip çıktı.
“Tutturmuşlar BURULAŞ diye. Hayır BURULAŞ sadece alınan kararları uygulayıcı bir kurum. Bu yöndeki kararları UKOME alıyor”
Başkan Altepe, halk otobüsçülerinin gelir ve giderleri göremediklerine dair eleştirileri için de deyim yerindeyse rest çekti:
“Buyursunlar” dedi “Bağımsız bir denetleme firmasına görev verelim, havuzda ne toplanıyorsa herkes görsün. Adaletsizlik var mı o da görülsün ama burada onların derdi havuz değil, isteklerini kabul ettirmek ama kabul etmeyeceğiz, bunu böyle bilsinler”
Altepe;
Modern kentlerde artık yeni ulaşım düzenlerinin söz sahibi olduğunu da anlatarak, özel halk otobüslerinin Bursa’da yüzde 27’lik taşıma payına kadar düştüğünü de özellikle söyleyerek, bu sistemin Bursa için çok elzem ve çok önemli bir rol üstlenmediğinin de mesajını verdi.
Bu nedenle teklifini bir kez daha bizim aracılığımızla yaptı halk otobüsçülerine.
“Madem zarar ettiklerini söylüyorlar. Bizler de diyoruz ki gelin daha fazla zarar etmeyin o zaman, bizler sizin plakalarınızı kiralayalım ve size 5’er bin lira verelim her ay. Ayrıca şoförünüzün maaşını da biz ödeyelim. Hatta araçlarınızın bakımını da bizler yapalım”
Şunu da söyledi;
“Şimdi normalde böyle cazip bir teklife, zarar ettiğini söyleyen hiç kimse hayır demez. Kabul etmediklerine göre demek ki zarar etmiyorlar”

 

İstifa konusunda müdürün peşinde!

Görünen o ki;
MHP’nin Bursa yönetimi, istifasını istedikleri İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar’ın peşini bırakmıyor.
Görevlendirilen 20 yeni şube müdürünün tümünün birden “yandaş sendika” üyesi olduğunu ve görevlendirmelerin tamamının usulsüz olduğunu söyleyen MHP’liler, bu konuda Vali Şahabettin Harput’tan gelecek cevabı bekliyorlar.
Bu arada;
Bursa’daki eğitim başarısının “son derece düşük” olması nedeniyle de istifası istenen Gülsar, dün bir açıklama yaparak, tam tersine başarı sağlandığını ve görevlendirmelerin de geçici olduğunu söylemişti.
Dün ise;
MHP İl Başkanı Hasan Toktaş,  Milli Eğitim Müdürü’nün Bursa’yı yanılttığını belirterek “Gülsar kesinlikle istifa etmelidir” dedi. Gülsar’ın açıkladığı verilerle Bursa kamuoyunun açıkça yanıldığını anlatan Toktaş, “Milli Eğitim Müdürü’nün, bir bürokrattan çok siyasiyi andıran açıklamaları ve eylemleri kabul edilebilir sınırların üzerine çıkmıştır” dedi ve derhal istifa istedi.

 

Otoyol inşaatını havadan inceleyecek

İnşaatı;
Hızla süren ancak tamamlanmadığı için kamuoyu tarafından yeterince bilinmeyen İstanbul-İzmit-Bursa-İzmir otoyolu inşaatı bugün, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın incelemesinden geçecek.
Bakan Yıldırım;
Otoyol güzergahındaki Dilovası, Hersek, Altınova, Orhangazi, İznik, Gemlik ve Ovaakça bölgeleri ile süren inşaatı önce havadan inceleyecek ardından da Samanlı tüneli şantiyesini gezecek.
Yıldırım, buradan da Körfez Geçiş Projesi olarak adlandırılan ve İzmit Körfezi’ni birbirine bağlayacak olan köprünün kuzey ayağı temel kazı çalışmalarını inceleyecek.

 

Tapu teslimleri Faruk Çelik’ten

Kestel’de;
BESOB ve TOKİ işbirliği ile Çataltepe ve Gözede mevkiinde inşaatı hızla süren Büyük Sanayi Sitesi’nde bugün bir dönemece daha giriliyor.
Bir süre önce;
Tapulaştırma işlemlerinde çıkan davalarda, ilgili mahkemenin TOKİ’yi haklı bulmasının ardından, arazilerin tapu teslimleri de bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in katılımıyla yapılacak.
İşyeri inşaatlarının da hızla sürdüğü bölgede bugün düzenlenecek geniş katılımlı törenin baş konuğu olacak olan Bakan Faruk Çelik aynı zamanda hemşehrileriyle de bir araya gelecek.

 

İstanbul’da BUDO reklamını yaptı

Deyim yerindeyse;
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe dün tüm gününü ulusal televizyon kanallarında geçirdi.
Habertürk, CNN Türk ve NTV’de canlı yayınlara çıkıp Bursa’yı anlatan Altepe, sunumu sırasında özellikle Bursa Deniz Otobüsleri’ne ağırlık verdi.
İDO’ya karşı alternatif bir firma olarak kurulan BUDO’nun 20 gün içinde Mudanya-Kabataş arasında yolcu taşımaya başlayacağını anlatan Altepe, bilet fiyatlarını da 14 ve 18’er lira olarak açıkladı ki, BUDO’yu kullanma çağrısını Bursalılar kadar İstanbullulara da yapmış oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.