Hava Durumu

Altepe deniz ortasında BUDO için karşı olan kimi aradı?

Yazının Giriş Tarihi: 27.01.2013 00:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.01.2013 00:12

İDO’nun uçak biletlerinde olduğu gibi dinamik bilet fiyat uygulaması sonrasında İstanbullular gibi, Bursalı yolcular da İDO’nun bu tarifesine tepki gösterdiler.
Üstelik;
Sürekli değişen bilet fiyatları cepleri yaktığı gibi bir de bu fiyatların     üzerine hizmet bedeli adı altında yeni bir ek maliyet eklendi.
Dolayısıyla tepkiler oldu.
İşte;
Bu nedenle Bursa Büyükşehir Belediyesi, İDO’ya alternatif bir deniz ulaşım aracı yaratmak amacıyla BUDO’yu Bursa Deniz Otobüsleri’ni kurdu.
Yurtdışından gemiler alındı ve kiralandı.
Bu noktada;
Sanırız temmuz ayında CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, BUDO’nun sefere başlayacağı Mudanya’da bir basın toplantısı düzenleyerek, BUDO’nun bir hayal olduğunu ve bu girişimin bir göz boyama olduğunu ve halkın aldatılmaya çalışıldığını iddia etti.
Ne var ki;
Başkan Recep Altepe ısrarını ve iddiasını sürdürdü ve bu hafta içinde de BUDO resmen, Mudanya-Kabataş arasındaki seferlerine başladı.
Buradan da aktardık.
Mudanya’da düzenlenen ilk resmi seferin töreninde bulunanlar arasında sürpriz bir isim vardı ki, o isim CHP İl Başkanı Metin Çelik’ti.
Üstelik yanında da CHP Mudanya İlçe Başkanı Rüştü Cozlan vardı.
O törende pek çok AK Partili CHP kurmaylarına biraz da şaşkın gözlerle baktılar.
Sormuştuk Çelik’e “hayırdır” diye.
“Biz” dedi “Bursa için Bursalılar için yapılan her iyi işin yanında her zaman oluruz, bu işlerde particilik olmaz”
Aslında eşine ender rastlanan bir politikacı örneği sergiledi Metin Çelik bu tavrıyla.
Altepe o gün kalabalık bir grupla Kabataş’a gidip ilk seferi yaptı.
Dönüşte de Metin Çelik’i arayıp törene katıldığından dolayı teşekkür etti.
Bu görüşmede Çelik de, aynı nezakette davranarak bize söylediği sözleri tekrar etti ve Başkan Altepe’ye BUDO için başarılar diledi.
Telefon görüşmesinde aslında siyasi partilerin kurmayları arasında olması gereken davranış biçimleri de konuşuldu.
Sonuçta;
CHP’nin başta karşı çıktığı ve “yapamazlar” dediği projenin hayata geçirilmiş olmasıyla, esnek ve nezaketli siyaset kuralları da ön plana çıktı ki, Bursa siyasi hayatına bir dip not olarak da geçti.

 

Belediyenin resti iki gün erteletti

Dünden itibaren;
Yeşil olarak adlandırılan özel halk otobüsleri, belediyeye tepki olarak BURULAŞ’ın bütünleşik kart sisteminden çıkıp, kendi bastırdıkları biletlerle yolcu taşıyacaklardı.
Kararları kesindi.
Ne var ki;
Büyükşehir Belediyesi yönetimi de, böyle bir durumda, yeşil otobüslerin sistem dışına çıkacağından tamamen devre dışı kalacağını belirtip, hatlarının iptal olacağını söylüyordu.
Bu nedenle dün yeşil otobüsçülerin tavrı bekleniyordu.
Dün sabah yeşil otobüsler ilginç bir manevra yaparak, biletli müşteri almak yeri-ne, halkı ücretsiz taşımaya başladılar.
Bir anlamda;
Belediyenin resti karşısında hamlelerini yapamadılar.
Şimdi gözler bugün sona erecek ücretsiz yolcu taşıma uygulamasından sonra yarına çevrildi.
Yani kriz iki günlüğüne donduruldu ki, bakalım yarın bu işin ucu nereye gidecek?

 

AK Parti’nin Balkan buluşması bugün

İlk adımı;
AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın attı ve ekibiyle birlikte, Bursa’da bir ilk olan “Bursa-Balkanlar yerel siyaset buluşması”nı sağladı.
Bu amaçla;
Bursa’ya 9 Balkan ülkesinden, 14 siyasi partiye mensup Türk milletvekili, parti başkanı ve yöneticileri geldi.
Bugün Almira Otel’de yapılacak buluşmada ülkeler arası yerel işbirliği olanakları ve ilişkileri konuşulacak ki, yapılacak ticari işbirlikleri için de bir adım olacak. Bir ilk olan bu kapsamlı buluşma, imzalanacak dostluk bildirgesi ile bu akşam son bulacak.

 

İstanbul’dan bir haftada 7 gol!

Henüz;
Kadıköy’de Fenerbahçe karşısındaki 3 gollük hezimetin ve belki de kupadan elenmenin sıkıntısı ortadayken dün de İstanbul’un bir başka takımı Büyükşehir Belediyespor’dan da 4 gol yiyip sahayı  başı eğik terk etmek, Bursaspor’daki çanları çaldırmaya başladı.
Bu yönde;
Maç sonrası gelen telefonlardan da şunu gördük.
Görüşlerini aktaran okurlarımız, hep aynı noktaya dikkat çekiyorlar ve transferlerle takımın iskeletinin bozulduğunu, şampiyon takımın kadrosundan eser kalmadığını ve ara transferde de heyecan getirecek oyuncu alınamadığını söyleyip, yönetime olan ve teknik hocaya olan tepkilerini dile getiriyorlar.
Ve tabii;
Haftaya oynanacak olan Galatasaray maçına da vurgu yapılıyor.
Nitekim ondan önce de salı akşamı 1461 Trabzon kupa maçı var ki, kötü bir rota çizen Bursaspor’un Allah yardımcısı olsun!

 

Telef olan hayvanlar kuş gribini anımsattı

Yaşananlar;
CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz’ün, Tarım Bakanı Mehdi Eker’e yönelik verdiği soru önergesi ile ortaya çıktı.
Mustafakemalpaşa’nın Taşpınar, Ayaz, Uğurlupınar, İncealipınar, Alibey, İlyasçılar, Keltaş, Killik, Kabulbaba, Bahariye, Güller, Çördük ve Hacıali köylerinde binlerce kümes hayvanının telef olduğunu tespit eden Demiröz, bir dönem Türkiye’yi kasıp kavuran “kuş gribi” endişesini dile getirdi.
Bu yönde ne gibi bir çalışma yapıldığını, varsa da sonuçlarını soran Demiröz, böylece kamuoyunda henüz bilinmeyen bir gerçeği de su yüzüne çıkardı.
Aslında;
Bu konunun direkt olarak Bursa Tarım İl Müdürü Ömer Çelik tarafından kamuoyuna açıklanması gerekiyor ancak her zaman eleştirdiğimiz gibi bürokratlar, özellikle de il müdürlerinin çoğu, devlet zihniyetiyle çalıştığı için ne kent ne ülke hızlı yol alamıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.