Hava Durumu

Altepe’nin BDO’su gün sayarken Yazıcı’nın İDO anlaşması manidar

Yazının Giriş Tarihi: 21.09.2012 09:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.09.2012 09:37

Altepe;
Bu sözlere anlam verememiş ve bundan sonra muhatabının sadece kulüp olacağını ifade etmişti.
Gerçi Vali Şahabettin Harput her ne kadar Yazıcı ve Altepe’yi bir yemekte buluşturup “barıştırmaya” çalışsa da, bu barışın sağlanmadığı biliniyor.
Bu işin birinci kısmı.
İkinci kısmı ise İDO.
Hatırlanacaktır;
Özelleştirildikten sonra İDO’nun uyguladığı fiyat politikaları, Bursalılar da olmak üzere pek çok İDO müşterisinin tepkisini çekmiş, protestolar yaşanmıştı.
Ne var ki;
İDO’nun bu konuda tekel olması, çaresizliği de beraberinde getiriyordu ki, başta Bursalılar’ın imdadına Recep Altepe yetişti.
Hemen Bursa Deniz Otobüsleri’ni kurarak, İstanbul-Bursa ardasında çalışacak deniz otobüsü için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’tan iskele izni aldı.
Ardından da gemi kiraladı ki, bu gemiler kısa bir süre sonra “İDO’dan çok daha hesaplı” olarak İstanbul-Bursa hattında çalışacak.
İşte konu da bu.
Şimdi, Bursalılar’ın İDO’ya tepkileri açıkken....
Ve;
Başkan Altepe’nin İDO’ya alternatif BDO adı altında yeni şirket kurup, gemi kiralarken...
İbrahim Yazıcı başkanlığındaki Bursaspor Kulübu’nün dün İDO ile sponsorluk anlaşması yapması bir hayli ilginç ve manidar.
Bursaspor ile İDO arasında imzalanan anlaşmaya göre, İDO, Bursaspor’a hem nakit para verecek, hem de İDO seferlerini ücretsiz yaptıracak.
Bursaspor da, bunun karşılığında, takımın şortlarında, stat içindeki ekranlarda, röportaj panolarında, dergide ve internet sitesinde İDO’nun reklamlarını kullanacak.
İster istemez akla geliyor, “Bursaspor yönetimi, bula bula sponsor firma olarak İDO’yu mu buldu” diye.
Şimdi bu nedenle merak ediliyor.
Yarın öbür gün;
Bursa’nın deniz otobüsleri (BDO) İstanbul ile Bursa arasında çalışmaya başladığı zaman, rakip olduğu İDO’nun destek olduğu Bursaspor’un yönetimi, bu çelişkiyi Bursa kamuoyuna nasıl açıklayacak?

Bozbey’e Dimyat yolu kapalı mı?

Erken yerel seçim tarihi 27 Ekim 2013 olarak belirlendiyse de...
Başkan adaylıkları için henüz çok erken olduğu bir gerçek.
Ne var ki;
Doğal olarak bu soru ve merak, özellikle siyasilerin seçim sonuna kadar gündemlerinden düşmeyecek.
Dün;
CHP’lilerin Sönmez Medya’ya ziyaretleri vardı.
İl Başkanı Metin Çelik ve yardımcıları ile aynı zamanda PM Üyesi olan milletvekili Sena Kaleli ile birlikte sohbet etme fırsatımız oldu.
Doğal olarak ellerindeki tek ilçe belediyesi olması nedeniyle konu Nilüfer’den ve Mustafa Bozbey’den de açıldı.
Hatta;
Adı Büyükşehir’e yakıştırılan Bozbey için “Dimyat’a pirince giderken eldeki bulgurdan olmayalım” ifadesi de kullanıldı ki, bu söz -erken olmakla birlikte- Bozbey’in yine yerinde değerlendirileceğinin bir işareti gibiydi.

Cumhuriyet Caddesi’nde yarın yürüyüş var

Terör olayları;
En şiddetli dönemlerinden birini yaşıyor ve yaşatıyor.
Artık planlı     programlı saldırılar gerçekleştiren terör örgütü ve yandaşlarına karşı öfke, hiç olmadığı kadar büyük.
İşte bu öfkenin zaman zaman deşarj olmasını da siyasi partiler ve STK’lar sağlıyor.
Bu amaçla;
Gökhan Gerçek başkanlığındaki Saadet Partisi Osmangazi yönetimi, yarın “şehitlere saygı ve teröre lanet” adı altında bir yürüyüş düzenliyor.
Programa göre yürüyüş, Cumhuriyet Caddesi’nin Dörtyol kısmında saat 15.00’ten itibaren başlayıp Zafer Plaza kısmında bitirilecek. 1000 tane de Türk bayrağı hazırlayan SP yönetimi, tüm Bursalılar’ı yarın saat 15.00’te düzenlenecek büyük yürüyüşe bekliyorlar.

41 özel fotoğraf Bursa’ya geldi

Bundan 100 yıl önce Balkanlar’da yaşanan insanlık rezaletinin belgeleri dünden itibaren Bursalılar’la da paylaşılmaya başlandı. 1912’de yaşanan Balkan Göçü’nün fotoğraflarının korunduğu Selanik’teki müze’den izlenim için istenen 41 seçilmiş fotoğraf şimdi de geçici olarak Tayyare Kültür Merkezi’nde sergileniyor.
FotoFest etkinliği çercevesinde gerçekleşti- rilen ve daha önce pek gün yüzüne çıkmamış bu fotoğrafları görmenizi öneririz. Çünkü, ve o yıllarda insanların Türkiye’ye nasıl ve hangi koşullarda gelmek zorunda kaldığını ve de savaşın izlerini belgeli olarak görebileceksiniz.

İhraçlı aday Bursa’ya geliyor

4 Kasım pazar günü Ankara’da gerçekleştirilecek ve bir hayli çekişmeli geçecek görünen MHP kurultayı öncesinde genel başkan adaylarından Antalya milletvekili Prof. Dr. Yusuf Ziya İrbeç bugün Bursa’ya geliyor.
Devlet Bahçeli ve Koray Aydın’dan sonra yarışa aday adayı olarak girecek olan İrbeç’in Bursa programında  basın toplantısı düzenleyerek partilileriyle görüşmek yer alıyor. İrbeç, bir süre önce, Devlet Bahçeli’nin “O, içimizdeki mayın, ihraç edin” talimatı sonrasında MHP’den ihraç edilmiş ve TBMM’de bağımsız kalmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.