Hava Durumu

Ankara’nın Bursa’yı by-pass ettiği karardaki korku neydi?

Yazının Giriş Tarihi: 24.07.2012 08:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.07.2012 08:49

Bursa’da;
Türkiye Kömür İşletmeleri’ne ait arazisinin önce satılıp, sonra da imara açılması nedeniyle yüksek rant eleştirilere yol açan ikinci bir Korupark vakasının yaşanmaması için devlet bu kez titiz davrandı.
Ve de;
Yapılması düşünülen yeni Adliye ile Bursa Teknik Üniversite’nin yeri için düşünülen Eski Yalova Yolu’ndaki TEKEL’e ait eski tütün depolarının bulunduğu alan, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca imara açılarak satılması kararlaştırıldı.
Söz konusu alan;
Eski Yalova Yolu’nda Yasemin Park karşısında bulunuyor.
TEKEL’İn;
Özelleştirilmesinden çok önceki yıllar, Demirtaş Köyü Tepecik Ayazması mevkiindeki 2368 nolu yaklaşık 81 bin 350 metrekarelik parselde eskiden tütün deposu olarak kullanılan ve tek katlı binalardan oluşan yapılar, uzunca bir süredir kaderine terk edilmişti.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan;
Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun 6 Şubat 2012 tarih ve 2012/18 karar numarası ile imara açılması yolu açılan devasa alan, Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri AŞ mülkiyetinde bulunuyordu.
Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun kararı;
Bu çok değerli alanın konut alanı, ticaret alanı, özel sağlık alanı ve park alanı olarak 4 bölüme ayrılmasını öngörüyor.
Bu nedenle de;
Bölgeye ilişkin hazırlanan 1/25000 ölçekli çevre düzeni planı değişkliği ile 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 4 paftadan oluşan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği de onaylandı.
Yani bir başka deyişle;
İmar çıkarma yetkisi olan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Osmangazi Belediyesi’ni adeta by-pass ederek bu çok değerli arazinin imarını çıkartıp, iki belediyeye de bir nevi ‘bilginiz olsun’ dedi.
İmara açtığı 81 dönümlük arazideki yoğunlukları da belediyelere sormadan belirleyen Özelleştirme İdaresi Başkanlığı emsal olarak da 1.50 verip, yüksekliği serbest bırakarak, bölgeye Yasemin Park tarzındaki gibi kuleler inşa edilmesine olarak veriyor.
Hatırlanacağı üzere;
Mudanya Yolu’nda Türkiye Kömür İşletmeleri’ne ait 140 bin metrakarelik arazi BOTAŞ’ın malıyken ihaleye çıkarılmış ihaleyi Aziz Torun’un sahibi olduğu Toray İnşaat almıştı.
Ne var ki;
Torun’un, özelleştirildikten sonra aldığı bu araziye Korupark adı altında 1600 daire ve bir AVM’den oluşan 13 kata varan yapılar yapılması için önce AKP’li Emek Belediyesi’nden imar çıkmış, ardından bu imar değişikliği yine AKP’li Büyükşehir Belediyesi’nce onaylanmış ve konu “büyük imar rantı” olarak TBMM’ye kadar uzanmıştı.
 

DSP’li başkanın cevap aradığı soru?

Bir süredir;
DSP İl Başkanı Necmettin Şengül’ün, Kültür ve Turizm il Müdürlüğü’ne yazdığı ancak cevap alamadığı sorular var.
Anladığımız kadarıyla, cevap gelmediği için de bir hayli kızgın DSP’liler.
Şunları soruyor İl Müdürü Ahmet Gedik’e Şengül.
1- Yeşil’deki Türk İslam Eserleri Müzesi hangi tarihte ziyarete kapandı?
2- Restorasyon işlemleri ne zaman başladı?
3- Müze halen ne durumda?
4- Müze envanterinde herhangi eksiklikler tespit edilmiş midir?

Sorulardan anlaşılacağı üzere belli ki DSP İl Başkanı Şengül’ün elinde birtakım bilgiler var ki ısrarla resmi cevap istiyor.
Anlaşılamayan, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün niye cevap vermekten kaçındığı?

“Bu rezaletin sorumlusu kim?”

Dün öyle fotoğraflar ulaştı ki elimize şaşırmamak elde değildi.
Fotoğraflar;
Yapımı yılan hikayesine dönen TOKİ Doğanbey konutlarının bitişiğindeki Kiremitçi Sinan Bey Camii’nden.
1524 yılında yaptırılan ve son olarak 1957 yılında restore ettirilen, avlusunda da ecdad kabirleri bulunan caminin bu fotoğraflarını size göstermeye biz utandık.
Adeta talan edilmiş, savaştan çıkmış, yatakhaneye dönmüş, kabirler de adeta yok olmak üzere.
Gerçekten inanılacak gibi değil.
Bu görüntülemeyi yapan MHP Osmangazi İlçe Başkanı Adem Dönmez, Başkan Yardımcısı Mehmet Hasanoğlu ve Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Cemil Aydın dün soruyorlardı “Bu rezaletin sorumlusu kim” diye?
Ve de;
Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nü, Bursa Müftülüğü’nü, Büyükşehir ve Osmangazi Belediye Başkanlıkları’nı göreve davet ediyorlardı.

2 Oda’dan Altepe için ‘yol haritası’

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Necati Şahin, Büyükşehir Belediyesi’ni son olarak T-1 hattı olarak adlandırılan ve şehir içine yapılması planlanan tramvay sistemiyle ilgili uyarılarda bulunmuştu.
Şahin;
Bugün de Şehir Plancıları Odası Bursa Şube Başkanı Füsun Uyanık’la birlikte “Büyükşehir Belediyesi’ne yol haritası” sunacaklar.
İki başkan, BAOB yerleşkesinde yapacakları basın toplantısıyla kamuoyu ile de yeni öneriler paylaşmış olacaklar.

PM seçimleri masaya yattı

CHP İl Başkanı Metin Çelik, gerçekleştirilen kurultay ve epey yankı yaratan Parti Meclisi seçimi sonrasında dün akşam yönetimiyle bir araya geldi ve değerlendirme yaptı. Özellikle kendisine yönelik bazı eleştiriler de bu toplantıda masaya yatırılırken, Çelik’in kurultaya yönelik bir basın toplantısı düzenlemesi gerektiği kararı da alındı.

Kent Müzesi’ne ramazan ayarı!

İnegöl’de yerli yabancı ziyaretçilerin akınına uğrayan Kent Müzesi gece 12'ye kadar açık olacak.
İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, İnegöl Kent Müzesi’nin ramazan ayına özel pazartesi günü hariç haftanın her günü, gündüz 12.30-19.00 saatleri arasında gece ise 21.30 - 24.00 saatleri arasında da açık kalacağını belirterek, tüm ilçe halkını iftardan sonra Kent Müzesi’ni ziyaret etmeye davet etti. “On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerife kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diyen Şahin, İnegöl Belediyesi olarak her sene ramazan etkinlikleri düzenlediklerini belirtti.
 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.