Hava Durumu

Arınç başkanlarla, Yalçın delegelerle yemek yiyecek

Yazının Giriş Tarihi: 14.04.2012 10:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.04.2012 10:06
Bugün itibariyle;
22 Nisan'da yapılacak AKP Bursa il kongresine sadece 8 günlük bir süre kaldı.
AKP Genel Merkezi'nin de olur vermesiyle iki adaylı geçmesi beklenen il kongresi öncesinde hissedilir bir sessizlik var.
Tabii bu durumun nedeni belli.
Bir yandan İl Başkanı ve adayı Sedat Yalçın, bir yandan da kurucu il başkanı ve il başkan adayı Şevket Orhan, ilçe ilçe, hatta kapı kapı dolaşıyorlar.
Zaman zaman da delegelerle ya tek ya da gruplar halinde bire bir görüşmeler yapıyorlar.
Bu arada dün Bursa'ya gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç faktörü de önem kazandı.
Dün itibariyle bir dizi programa katılan Arınç'ı bugün de yoğun bir program bekliyor.
Arınç, saat 11.00'de Emek'te belediye salonunda AKP'ye katılan 1000 yeni partilinin rozet takıma törenine katılacak ve burada bir konuşma yapacak.
Arınç'ın asıl olarak da kongreye yönelik mesajını bugün bu törenin ardından Gönlüferah Otel'de öğlen saatlerinde yapılması planlanan ilçe başkanları ile yemek programında vermesi tahmin ediliyor.
Yine, şu bilgiyi de aktaralım.
Yarın akşam da İl Başkanı ve adayı Sedat Yalçın, il kongresinde oy kullanacak olan 617 il delegesi ile Altınceylan Tesisleri'nde saat 20.00'de verilecek yemekte bir araya gelecek ve ilk kez bir araya gelecek 617 delegeye hitaben bir konuşma yapacak.
Dolayısıyla;
Hem Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın programı, hem de İl Başkanı Yalçın'ın yarın akşam vereceği geniş çaplı yemek, kongreye çok az bir süre kala bir hayli etkin rol oynayacak.


DSP'den Kestel ve Gürsu teklifi?

İçinde bulunduğumuz yasama döneminde çıkması beklenen yasanın, tasarı taslağı Bursa'yı iki nedenden ilgilendiriyor.
Biri, Bursa il sınırlarının aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi sınırı olması.
Diğeri de, pek çok ilin yanı sıra Bursa'da da yeni ilçeler kurulacak olması.
Bu yöndeki hazırlıkları geçen hafta paylaşmış, Osmangazi'ye Hürriyet merkezli, Nilüfer'e de Görükle merkezli iki yeni ilçe kurulmasının planlandığını aktarmıştık.
Keza;
Yıldırım'ın da yükünün hafifletilmesi için bazı mahallelerin Gürsu ve Kestel'e bağlanmasının öngörüldüğünü belirttik.
Nitekim, AKP İl Başkanı Sedat Yalçın da bu çalışmaları doğrulayarak Bursa'ya yeni ilçelerin kurulması fikrinin gereklilik olduğunu anlattı. Hatta Yalçın, bu planlamaya gelebilecek önerilere de açık olduğunu aktardı.
İşte;
Bu yönde dün DSP'nin Yıldırım kökenli İl Başkanı Necmettin Şengül'den farklı bir fikir geldi.
Önerisini "radikal" olarak niteleyen Şengül, Kestel ve Gürsu'nun da birleştirilerek tek bir ilçe olmasını önerdi, gerekçe olarak da tasarruf ve hızlı hizmet verimini gösterdi.



Nilüfer'de ilk aday Şahin

29 Nisan'da yapılacak CHP'nin Nilüfer ilçe kongresi öncesinde bugün itibariyle ilk aday resmen belli oluyor. Halen mevcut ilçe başkanı olan Özgür Şahin, bugün kalabalık bir partili topluluğu eşliğinde adaylığını saat 13.00'te Üç Fidan Anıtı önünde açıklayacak.


CHP'de ikinci tur başlıyor

CHP'de;
Gürsu, Kestel, Mudanya ve Osmangazi kongrelerinin ardından ilçe kongreleri sürecine bu hafta sonu da Büyükorhan, Orhaneli ve Harmancık ile devam edilecek. Özellikle Osmangazi'deki sonucun ardından partinin dağ ilçelerinin de kongreleri hayli önem kazandı ki, parti kurmaylarının gözleri de bu hafta dağda.


Özgen Keskin’e 1111. gün ödülü

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'in kendi öz projesi olan ve 7 yıldır aralıksız sürdürdüğü "Sevgi Market" hizmetine bir ödül daha geldi.
Dumlupınar Üniversitesi Mezunları Derneği ile Yedinci Şehir Enstitüsü'nün birlikte organize ettiği "7. Yaşam Boyu Başarı Ödülleri" kapsamında pek çok ödül sahibini bulurken, Bursa'dan da bu ödül Özgen Keskin'e gitti. Başkan Keskin, dün gece Ankara Crowne Plaza Otel'de yapılan törende ödülünü alırken, gece de 29 Mart 2009'daki yerel seçimlerin 1111. gününe özellikle denk getirildi.


Turhan Tayan dağa çıkıyor

Eski bakanlardan CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan'la dün görüştüğümüzde dağa çıkmak için son hazırlıklarını yapıyordu. Partisinin dağ ilçeleri kongresi için bugünden itibaren dağ bölgesinde olacak olan Tayan, geceyi de dağda geçirecek. "Ben söz verip de yerine getirmeyen siyasetçilerden olmadım" diyen Tayan mesajını da vermiş oldu.


Savunma Bakanlığı da İpekböceği'ni beğendi
Büyükşehir Belediyesi tarafından Durmazlar'da üretilen Türkiye'nin ilk yerli tramvayını dün de Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Murat Bayar inceledi. Başkan Recep Altepe'ye gördüklerinden çok etkilendiğini anlatan Bayar, uluslararası standartlarda bir eser ortaya çıkarıldığını ve "İpekböceği" adlı bu tramvayın bir Türkiye markası da olacağını iddia etti. Bayar'ın bu sözleri, tüm eleştirilere kulağını kapayıp yerli tramvay üretimini başlatan Altepe'yi de fazlasıyla kıvandırdı.



TARİHTE BUGÜN

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe  2 yıllık icraatını açıkladı, en önemli sorunlarının kadro zayıflığı olduğunu söyledi.                       
(14 Nisan 2011)




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.