Hava Durumu

Arınç’ın bayram memnuniyeti teröre karşı da örnek oldu!

Yazının Giriş Tarihi: 28.08.2012 09:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.08.2012 09:40

Geçmişte de;
Terör konusunda bir araya gelen ve açıklama yapan siyasi partilerin il başkanları, CHP İl Başkanı Metin Çelik’in çağrı ve organizasyonuyla dün sabah bir kez daha bir araya geldiler.
Bu amaçla;
AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, CHP İl Başkanı Metin Çelik, MHP İl Başkanı Hasan Toktaş, DP İl Başkanı Ahmet Yıldırım, SP il Başkanı Selim Sait Terzioğlu, DSP İl Başkanı Necmettin Şengül ve BBP İl Başkanı Ömer Ünsal ortak imzalı bir metni okuyarak, Bursa kamuoyuna da ‘terör konusunda hemfikiriz’ mesajı verdiler.
Ancak şunu da söylemek gerekiyor.
Dün sabah gerçekleştirilen bu birliktelikten, Bursa’dan siyasi partilerin bir çözüm teklifi çıkmadı.
Sadece;
Her partinin bu yöndeki fikir ve görüşleri aktarıldı ki bu sayede Ankara’nın önüne geçmek istemedi başkanlar.
Bu arada;
7 partinin il başkanı arasında daha önce tanışmayanlar aynı zamanda, bir hayli yoğun geçmesi öngörülen yeni siyaset dönemi öncesinde tanışma imkanı buldular bu buluşma ile. Çünkü, yapılan kongreler ve atamaların ardından bazı partilerde başkanların değişmesi nedeniyle, bazı başkanlar düne kadar birbirleriyle tanışmıyordu.
Aslında;
Bursa’daki 7 partinin il başkanının, artan terör olayları sonrasında yaptığı bu ortak açıklamanın bir başka ayrıntısı da, Türkiye genelinde örnek olmaları.
Hatta öyle ki;
Başbakan Yarndımcısı Bülent Arınç da, Bursa’da partisinin bayramlaşma törenine CHP İl Başkanı Çelik’in geldiğini öğrenince, bu tür diyalogların Türk siyasetine Bursa örnekli olarak yayılacağı düşüncesini söylemiş, memnuniyetini dile getirmişti.

Çağrılmayan HEPAR karnesini gösterdi

 Dün Çekirge’de;
7 partinin il başkanının teröre karşı ortak açıklamasına bir tepki geldi ki bu tepkinin adresi HEPAR oldu.
Genel Başkanlığını Osman Pamuk’un yaptığı partinin Bursa İl Başkanı Onur Görsev, bu açıklamaya davet edilmemelerine tepki göstererek, yapılan bu toplantının “şov amaçlı” olduğunu söyledi.
Ardından da;
“Devlet, terör örgütüne masaya gel demez, teslim ol der. 1 ay süre verir, 31. gün gereğini yapar. Biz terörü 365 günde temizlemeyi ve idamı geri getirmeyi parti programına koyan tek partiyken, bizi yok sayan, halkla paylaşmamızı engelleyen partilerin il başkanlarını kınıyorum” dedi.
Unutuldu mu bilemiyoruz ama HEPAR’ın karnesine bakmak gerekiyor aslında.
Çünkü;
12 Haziran 2011’deki son genel seçimlerde Bursa genelinde oy oranı şöyle çıkmıştı.
DP: 14.939 (Yüzde 0.90)
SP: 32.457 (Yüzde 1.97)
BBP: 9571 (Yüzde 0.58)
DSP: 4873 (Yüzde 0.30)
HEPAR’a ise 10.855 kişi oy vermişti ki yüzdesi 0.66’ydı.
Yani DSP ile BBP’den de yüksekti oyları Bursa’da ki bu da Onur Gürsev’i biraz haklı çıkarıyor.

Bursalı MHP’lilere haber gönderdi!

Görünene göre;
MHP’nin 4 Kasım Pazar günü gerçekleştireceği olağan büyük kongresi, 15 yıl gibi uzun bir aranın ardından ilk kez iki adaylı geçecek.
Bu yönde;
Mevcut genel başkan Devlet Bahçeli’ye karşı, Bayındırlık ve İskan eski bakanlarından Koray Aydın’ın adaylığı artık iyice dillendirilmeye başladı.
Keza;
Bursalı MHP’lilere de “değerli ülküdaşlarım” başlığıyla cep mesajı gönderen Aydın, MHP Genel Başkan adaylığını 1 Eylül’de Ankara’da Anadolu Gösteri Merkezi’nde açıklayacağını duyurdu.
İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra en fazla kurultay delegesine sahip olan Bursa’ya da, resim adaylığının ardından gelmesi ve partilileriyle buluşması programlanan Koray Aydın’ın adaylığının, 4 Kasım’daki MHP büyük kongresine bir hayli hareket ve heyecan getireceği sanılıyor.

Sarsıcı ve ekibi 11. kez sahnede

Bursa’da;
Orhan Sarsıcı ve arkadaşları, çok önemli bir misyon üstlenen kişiler.
Uzunca bir süredir Yavuz Selim Spor Kulubü başkanlığının yanı sıra, adı zaman zaman kötü anılan bu bölgedeki gençleri sporla buluşturan Sarsıcı, geleneksel sünnet şöleninin bu yıl 11.’sini gerçekleştiriyor.
Yavuz Selim Spor Tesisleri’nde 31 Ağustos akşamı, mehter yürüyüşü ile başlayacak olan etkinliklere protokol mensupları, siyasiler ve sponsorluk yapan işadamları da katılacak ki, bu yıldaki şölenin de yine renkli görüntülere sahne olması bekleniyor.

Ana projenin ek kısmına ilk harç

Yakın bir zamanda;
Altıparmak Caddesi ile ile Stadyum Kavşağı’na yeni bir cazibe merkezi kazandıracak olan projenin yan ayaklarından birinin daha temeli bugün atılıyor.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın katkılarıyla gerçekleştirilecek ana proje içinde BTSO’nun ek hizmet binası da yer alacak ki, Başkanlar Recep Altepe ile Celal Sönmez’in de katılacağı temel atma töreni, saat 16.00’da Bursalılar’la birlikte gerçekleştirilecek.

TARİHTE BUGÜN

Kamuoyunda “Rahşan affı” olarak bilinen, 23 Nisan 1999’dan önce işlenmiş suçları kapsayan yasa tasarısı TBMM’de kabul edildi.
(28 Ağustos 1999)










 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.