Hava Durumu

Arınç'ın soruşturma mesajına eski Bakan'ın yanıtı ne oldu?

Yazının Giriş Tarihi: 21.03.2012 08:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.03.2012 08:44
Pazartesi akşamı AS TV'de canlı yayın konuğumuz olduğunda epey zorlandı İçişleri eski Bakanı Mehmet Gazioğlu.
Bir ara gözleri doldu, sesi kısıldı, 19 yıl önce, 48 yaşındayken ve 1 haftalık bakan iken yaşadığı o acı tecrübeyi anlattıkça da duygulandı.
1993 yılında Sivas Madımak Otel'de onlarca insanın diri diri yakıldığı o olayla ilgili ilk kez 19 yıl sonra bir televizyon programında konuşan Gazioğlu, basına çok da yansımayan o günün ve sonrasının gelişmelerini anlatırken doğrusu biz de bir ilki yaşadık ve fazlasıyla gerildik.
Gazioğlu;
Yayında, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın ifade ettiği "Dönemin Vali'sinden, İçişleri Bakanı'ndan, hükümetten, olaya kayıtsız kalanlardan, bu olayın sonuçlanmasında katkısı bulunanlardan, kimlerse o kişiler hakkında soruşturma yapılabilir" sözlerine de yanıt verdi.
"Ben" dedi "Böyle bir soruşturma açılırsa bildiklerimi elbette söylerim, bir yere kaçacak halim yok ya. bir de bu söyleyeceklerim, bugüne kadar sakladığım, gizlediğim bilgiler değil ki"
Eski Bakan;
Zamanaşımı konusunun da yanlış anlaşıldığını tarihin en hızlı yargılamasının o yıl yapıldığını hatırlatıp 120 sanıklı davada 33 kişinin idam cezası aldığını ancak idamın kalkmasıyla bu kişilerin yıllardır ağırlaştırılmış müebbet hapsinde olduğunun da bilinmesini istedi.
Keza, 19 yıldır yakalanamayan sadece 5 kişi için zamanaşımının uygulamaya geçtiğini hatırlatıp, şu notu da düştü:
"Bu kişiler belli ki iyi saklanmışlar. Yoksa aradan geçen bunca hükümet ve kamu görevlisinin bir olup bu kişilere arka çıkması gibi bir durum söz konusu dahi olamaz, mümkün mü hiç böyle bir şey"
Yanı sıra;
Bakan Gazioğlu'nun, "Bilinmeli ki herkes elinden geleni yaptı ancak hepimiz için çok acı bir olay yaşandı" dediği 19 yıllık bu meselenin bundan sonra konuşulmasının kimseye fayda getirmeyeceğini vurgulaması da önemliydi.



FSM'de totem mezarlığı

Dikkatli okurlarımızdan diş hekimi Gürkan Kaya'nın bize göre de yerinde bir tespiti var.
Kaya'nın tespiti;
Nilüfer'de FSM Bulvarı'nda pıtırak gibi biten totem tabelalara dair.
Görüştüğümüzde;
Yeni açılan işletmelerin caddeye dev boyutlarda tabelalar diktiğini ve caddenin adeta bir "totem mezarlığı" haline dönüştüğünü anlatan Kaya, bu görüntü kirliliğine Büyükşehir Belediyesi'nin izninin olmadığını, dolayısıyla suç işlendiğini ve müdahale edilmesi gerektiğini söyledi ki haklılık payı var.
Büyükşehir yönetiminin bu caddeye bir de bu yönden alacaklı olarak bakmasında fayda var.


0.6'lık DP'de bolluk!

Demokrat Parti'de bu pazar günü Namık Kemal Zeybek'in katılımıyla gerçekleştirilecek il kongresi öncesinde  resmi aday sayısı, Ahmet Yıldırım ve Ahmet Okumuş'un ardından dün de Ahmet Sevinç'in açıklamasıyla 3'e yükseldi. Bugün de Zeki Ekren açıklayacak ki sayı 4 olacak. Yüzde 0.6'lık bir partide böylesine bir aday bolluğu inanılacak gibi değil doğrusu!


TARİHTE BUGÜN

Van, Şırnak, Cizre ve Adana'daki nevruz kutlamaları sırasında çıkan olaylarda 38 kişi öldü.
(21 Mart 1992)


GÜNÜN SÖZÜ

"Bursa'yı her konuda örnek bir şehir haline getirmek için çalışıyoruz. Tarihi projelerimizi de gün yüzüne çıkarmaya devam edeceğiz"
Recep Altepe
(Büyükşehir Bld Bşk)




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.