Hava Durumu

Bağımsız üyeler Yıldırım’a dair sert bir deklarasyon yayınladı!

Yazının Giriş Tarihi: 09.03.2013 08:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.03.2013 08:49

Yıldırım’da;
Belediye Meclisi’nde en etkin isimlerin başında, Erdal Türkoğlu ve Erhan Erkan geliyor.
Meclise;
Partileri MHP çatısından giren ancak kısa bir süre parti içi sorunlar nedeniyle MHP’den istifa ederek bağımsız kalan meclis üyeleri, ilçedeki ve meclisteki çalışmalarını da bağımsız olarak sürdürüyorlar.
Her iki üye, yine hayli sert denebilecek bir deklarasyona imza attılar.
Uyarı tarzındaki açıklamaları iki kişiye.
Biri;
Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin’e.
Diğeri ise;
Aralarında Bursa’nın da bulunduğu Güney Marmara’nın 35 bin kilometrekarelik alanının elektrik dağıtım işini üstlenen özel sektör kurumu UEDAŞ’ın Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu’na.
Yıldırım’da;
“Kaldırımları işgal edilmiş, işyerlerinin önlerinin esnaf tarafından kapatılmış, çukurları bol” bir alanda yaşandığını süren meclis üyeleri, şunu söylüyorlar:
“Dünyanın neresinde, insanların yürüyüş yaptığı kaldırımın tam ortasına sokak lambası dikilerek insanların hakkı gaspedilir, dünyanın neresinde işyerlerinin teşhir alanlarının önleri trafo konularak kapatılır ve dünyanın neresinde sokaklara yapılan kazı işlemi sonrasında bu kazılar aylarca yama bile yapılmadan kapatılmaz.
Ne yazık ki dünyanın hiçbir yerinde yapılmayanlar Bursa’nın Yıldırım ilçesinde UEDAŞ tarafından yapılmaktadır”
Bu konuları aylar öncesinden Yıldırım Belediye Meclisi’nde gündeme getirdiklerini hatırlatıp, Başkan Özgen Keskin’in de yaşanan bu sıkıntıları kabul ettiğini öne süren Türkoğlu ve Erkan, UEDAŞ yönetimi ile görüşme yapılacağının ve sorunların çözüleceğinin söylenmesine rağmen aylardır aynı sorunların devam ettiğini aktardılar.
Bu nedenle;
Açıklamalarında “Konuya duyarsız kalan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin’i ve vatandaşlarımızın haklarını gasp eden Mehmet İslamoğlu yönetimindeki UEDAŞ yönetimini bir kez daha uyarıyoruz” diyen bağımsız meclis üyeleri, Bursa’nın ikinci büyük ilçesi olan Yıldırım’ın kaderine terk edilmesine imkan vermeyeceklerinin de bilinmesini istediler.

 

Belediyeyi 1 gün erkeklere bıraktı

Nilüfer Belediyesi dün erkek çalışanların egemenliği altındaydı.
Nedeni de;
“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” olması nedeniyle belediyenin kadın personelinin izinli sayılmalarıydı.
Daha önce de aktardığımız gibi Nilüfer Belediyesi’nde kadın çalışanlarına yıllardır yarım gün izin jesti yapan Başkan Bozbey, bu yıl bu jesti tam gün izine çıkardı ki, böylece Bursa’da bir başka ilki daha gerçekleştirmiş oldu.
Diğer belediyelerde yarım gün bile izin jest yokken, dün Nilüfer Belediyesi’nin kadın çalışanları, hemcinslerine göre bir hayli fiyakalıydı.

 

İl başkanı da bunu söylerse?

Galiba;
Zaman zaman agresif görünen Başbakan Tayyip Erdoğan’ın bu psikolojisini anlamak gerekiyor.
Erdoğan;
Daha iki gün önce, kadına kalkan elleri “vicdan dışı, vahşet, korkaklık” olarak niteledi.
Daha bu sözler unutulmamıştı ki partisi AK Parti’nin Kırıkkale İl Başkanı Mehmet Demir, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne dair “kadınların hafifçe dövülüp, korkutulabileceğini” açıkladı!
Bu sözlere;
Başbakan Erdoğan ne demiştir bilmiyoruz ama, çoğu kadının -hele ki böylesine özel bir günde-tepkisine yol açabilecek bu ifadeler, çoğu seçmenin AK Parti’ye neden mesafeli durduğuna dair küçük bir örnek olarak görünüyor.

 

İki teklifini teslim etti

CHP’nin;
PM Üyesi ve Bursa Milletvekili Sena Kaleli bir süredir iki kanun teklifi üzerinde çalışıyordu ki, tekliflerini hazırlayıp dün de TBMM Başkanlığı’na sundu.
Kaleli’nin teklifleri, sığınma evinde kalan kadınlara yönelik.
Bu tip evlerdeki kalma sürelerinin 6 aydan 12 aya çıkarılmasını öneren Kaleli, bir de bu sığınma evlerinde kalan kadınlara, istihdamda en az binde bir oranında kontenjan uygulanmasını istiyor.

 

En güzel fuar bugün başlıyor

Özellikle meraklılarının uzun süredir beklediği “Bursa 11. kitap fuarı” bugün BUTTİM yanındaki Uluslararası Fuar Merkezi’nde başlıyor.
Bu yıl da;
Rekor bir katılımla 270 yayınevinin ve 600 yazarın katılacağı fuarda 70 de etkinlik gerçekleştirilecek. Özellikle yarın ciddi bir ziyaretçisi olması beklenen fuar 17 Mart Pazar gününe değin açık kalacak.

 

DOSAB’da yönetim bugün değişiyor

Kısa adı;
DOSAB olan Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi ve İşadamları Derneği’nin  14. genel kurulu bugün dernek binasında yapılacak.
Başkanlığını iki yıldır yapan Selim Yedikardeş’in yeniden aday olmayacağı kongrede seçimlere Orhan Tezyaparlar’ın çıkaracağı tek listeyle gidilmesi bekleniyor.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.