Hava Durumu

Başbakan Erdoğan’lı kongrede söz artık 17 ilçe delegesinde

Yazının Giriş Tarihi: 22.04.2012 09:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.04.2012 09:47
Ve sonunda...
Adalet ve Kalkınma Partisi'nde beklenen gün geldi çattı.
Büyük gün bugün.
Bugün öğlende helikopterle İstanbul'dan Bursa'ya gelecek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla saat 14.00'te Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek AK Parti il kongresi için deyim yerindeyse heyecan bugün dorukta.
Geçen dönemden hareketle eğer olur da bu sabaha karşı çok sürpriz bir gelişme olmadıysa, kongre bugün mevcut İl Başkanı Sedat Yalçın ile partinin kurucu il başkanı ve eski parlamenter Şevket Orhan arasında geçecek.
Bu yönde Atatürk Spor Salonu'nda da hazırlıklar dün gece itibariyle sonlandırıldı.
Parti kurmayları, Başbakan Erdoğan nedeniyle yaşanabilecek yoğun kalabalığa karşı önlem alıp, bir grup partiliye de, Başbakan'ı salon dışında izlettirmeyi planlıyor.
Bu arada dün akşam üzeri itibariyle her iki aday da kendi bünyelerinde içe kapanıp, liste hazırlığına başlamışlardı. Zaman zaman elektriklenen ancak genel manada düzeyli geçen propaganda dönemini geride bırakan Sedat Yalçın ve Şevket Orhan, bugün da kendilerini partilerinin delegelerine teslim edecekler.
Partinin;
Yeni il yönetimini ve Ankara delegelerini belirleyecek 617 delegenin kararıyla, bu akşamdan itiberen her halükarda yeni bir dönem da başlayacak Bursa'da.
Eğer Sedat Yalçın kazanırsa ilk kez seçilmiş olacak ve büyük bir güç sahibi olacak.
Ve tabii Bursa'daki parti içi dengeleri de değiştiren isim olmuş olacak.
Eğer Şevket Orhan kazanırsa da, çok büyük bir sürpriz yaşanmış olacak.
Hele hele Orhan, Ankara'nın yoğun desteğini arkasına alan Yalçın'ı yenebilirse adeta bir siyasi fenomen olur ki, tüm bu cevapları almaya artık sadece saatler kaldı.
Kongrenin detaylarını ise yarın yine bu sütunlardan sizlerden paylaşacağız.


Bursa'nın adı sıralamada yok

Sonuçlar ortada.
2012'nin YGS sınavında Bursa yine "çuvalladı"
Öyle ki;
Bünyesinde 50'ye yakın fen ve Anadolu türü liseler ile 140 civarında dershane bulunmasına rağmen Türkiye'nin 4. büyük ili, Kayseri, Antalya, Mersin, Eskişehir gibi illerin gerisinde kaldı.
ÖSYM verilerine göre 6 puan türünde ilk 10'a giremedi.
Böylece, Bursa bir önemli sınavda daha başarısız oldu.
Oysa;
Türk Eğitim-Sen Başkanı Selçuk Türkoğlu'nun da dediği gibi, 2002-2003 yıllarında her türlü sınav sonuçlarına göre il sıralamalarında ilk 5-10 aralığında olan bir Bursa vardı.
Şimdi ise sıralamada Bursa'dan eser yok.
Hemen hemen her yıl kötüye giden bu sonuçlar artık masaya yatırılmalı ve bu başarısızlığın neden ve niçinleri de mutlaka açıklanmalı.



Füsun Yaşar'dan şok istifa!..

Demokrat Parti Genel Merkezi'nde hayli ilginç şeyler yaşanıyor.
Örneğin;
Daha önce 12 Mayıs'ta yapılacağı duyurulan genel başkan seçimli büyük kongrenin tarihi 6 Mayıs'a alındı, kongrenin yeri de Büyük Ankara Oteli olarak değiştirildi.
Dün de partinin, Seçim İşleri'nden sorumlu Bursalı Genel Başkan Yardımcısı Füsun Yaşar, şok bir kararla görevinden istifa etti.
Dün görüştüğümüzde tecrübeli siyasetçi Yaşar'ın iki gerekçesini gördük.
Birincisi;
Büyük kongre öncesinde siyasi etik açısından kendisini ve Bursa teşkilatını bağlamamak istediğini söyledi.
İkincisi de, partinin Namık Kemal Zeybek'le gitmeyeceğinin görüldüğünü, bu yönde Türkiye tabanından aldığı sesler olduğunu aktardı.
Yani, Füsun Yaşar ile Namık Kemal Zeybek'in yolları resmen ayrıldı.
Görünen o ki;
Yaşar, 6 Mayıs'ta -aday olursa- Zeybek'in karşısında olacak.
"Kendi içimizden bir arkadaşımızı seçer ve özümüze döneriz, dışarıdan insan arama modelini bırakmalıyız" diyen Füsun Yaşar, Zeybek'le en ufak bir sorunun olmadığını ancak gelinen noktada gerçeklerin görülebilmesi için de bu kararı vermek zorunda olduğunu anlattı.



Yıldırım'da baş döndüren süreç!

İlçe kongreleri sürecindeki CHP'de de baş döndüren olaylar oluyor.
CHP'de şu anda gözler, Osmangazi'nin ardından Yıldırım ve Nilüfer'de
bu iki ilçenin kongresi aynı gün (29 Nisan) yapılacak.
Ne var ki ortalık çok karışık, özellikle de Yıldırım'da.
Diş hekimi Kazım Çelik ile avukat Güner Aklan'ın aday olduğu ilçede, milletvekili Kemal Ekinci, PM Üyesi Hüseyin Sezgin ve il başkan adayı Mustafa Şenyurt'un özel çabası fazlasıyla dikkat çekici.
Bu ekibin önce Çelik ve Aklan'a "birleşin" çağrısı yaptığı, bunu iki ismin de kabul etmediği, hatta bir buluşmada Kazım Çelik'in, bir başka buluşmada da Güner Aklan'ın toplantıyı terk ettiği söyleniyor.
Yine;
Bu üçlünün milletvekili adayı Nurhayat Altaca'ya ilçe başkan adaylığı teklifi götürdüğü, kabul etmeyince, avukat Kadriye Uysal'a aynı teklifi yaptıkları ve yine olumsuz cevap alınca da yine başa dönüldüğü belirtiliyor.
Yani;
Kemal Ekinci, Hüseyin Sezgin ve Mustafa Şenyurt'un en başa, Güner Aklan'a yeniden döndükleri, bu yönde delegelere telefonlar edildikleri de parti kulislerinde konuşulanlar arasında.


TARİHTE BUGÜN

Türkiye'ye yabancı sermaye girişine izin veren yasa kabul edildi.
(22 Nisan 1947)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.