Hava Durumu

Başbakan’ın “Arap baharı”na da gidecek konuşmaları Bursa’dan ve bu kez Arapça

Yazının Giriş Tarihi: 27.01.2012 09:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.01.2012 09:07
Söz konusu proje;
Türkiye genelinde ilk kez Bursa'dan, Abdurrahman Tığ tarafından 12 Haziran 2011'de yapılan genel seçimler öncesi gündeme getirilmişti.
AKP'de;
Hayrettin Çakmak'ın il başkanlığı döneminde partinin il başkan yardımcısı olarak görev alan Tığ, ardından Osmangazi Belediye Meclisi'ne seçilmiş, sonrasında da BURFAŞ Genel Müdürü olarak emek harcamıştı.
İşte;
Bu görevlerin ardından, 12 Haziran seçimlerine gidilirken milletvekili aday adayı da olan Abdurrahman Tığ, arkadaşlarıyla bir sohbet sırasında ilginç bir fikre kapıldı.
Ve;
Bu sohbet sonrasında, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarının kitaplaştırılması konusunu görev edindi.
Bu amaçla da;
Bursalı partilisi Sakiye Erdem ile İstanbul'dan bu ekibe katılan İsak Baydaroğlu ile birlikte bir ekip oluşturan Tığ, o güne değin Başbakan Erdoğan'ın çeşitli başlıklar altında yaptığı konuşmalarının 387'sini ayrı başlıklar halinde topladı.
Sonra da;
Ayrı konular içeren bu başlıkları "Recep Tayyip Erdoğan'ın Konuşmalarından Seçmeler" adlı kitapta hayata geçirdiler.
O dönemde;
Hatırladığımız kadarıyla bu kitaba, AKP Genel Merkezi de yakın ilgi gösterdi ve kitabın baskısını üstlenerek başta parti teşkilatları ile medya organlarına ve sivil toplum kuruluşlarına bu kitaptan dağıtıldı.
Yine;
Hatırladığımız kadarıyla bu kitabın daha sonra İngilizce baskısı da yapıldı.
Dün ise;
Kitabın yazarlarından Abdurrahman Tığ aradığında bu kez başka bir haber verdi ve epey ilgi gördüğünü anlattığı kitaplarının şimdi de Arapça çevirisinin basıldığını anlattı.
Ardından da;
Kitaplarının bu yeni baskısının fotoğrafını gönderdi.
Tığ'a göre bu son baskının "anlamı daha büyük"
Bu özel baskının bu kez Ortadoğu ülkelerine de gönderileceğini anlatan Tığ, tanıtımını yaparken kitaplarının ülke sınırlarının dışına çıkacak olmasının da gururunu yaşıyordu.



Favoriye son dakika sürprizi olur mu?

Bursa'da;
İlçe teşkilatlarını önemli ölçüde yenileyen AKP'de gözler şimdi de tarihi henüz belli olmayan il kongresinde.
İnegöl'de;
Son bulan son ilçe kongresinde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "10 üzerinden 10" verdiği İl Başkanı Sedat Yalçın, bu kez seçilmiş il başkanı olmayı istiyor.
Her ne kadar, çok istediğini açıklamaktan bu kez imtina etse de, daha önce iki kez atanarak geldiği bu koltuğa bu kez seçim kazanarak gelmeyi çok istediğini herkes biliyor.
Bu yönde;
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın sözünü dinleyerek 12 Haziran genel seçimi öncesinde il başkanlığından istifa etmeyerek, bir nevi avantaj sağlayan Sedat Yalçın, mevcut yapıda en güçlü isim ve aday olarak görünüyor.
Ne var ki;
AKP'de daha önce yaşanan son dakika sürprizlerinin tekrarlanma olasılığı, Yalçın'ı kesin favori olarak göstermeye yetmiyor.
Bu nedenle bu kez daha temkinli ve profesyonel davranan Yalçın, adımlarını çok dikkatli attığı gibi, teşkilatları da il kongresine sakin bir şekilde götürmenin hedefini güdüyor.


Milli Görüş'teki kriz çözümü istifalarda

Çok tartışılmıştı;
Milli Görüş'ün merhum lideri Necmettin Erbakan'ın Parti Meclisi üyesi oğlu Fatih Erbakan'ın Kestel'de gerçekleştirdiği konferans.
Bursa'da;
Selim Sait Terzioğlu başkanlığındaki Saadet Partisi il yönetiminin, bu konferansa "katılmama" ve "katılanlara da disiplin cezası uygulanacağı" kararı bir hayli tartışılmıştı.
Dün;
SP İl Başkanı Terzioğlu ve parti kurmayları Yusuf Geliş, Nebi Yurtsever, Durmuş Çildem ve Engin Aydın Bursa hakimiyet'te konuğumuzdu.
Süreci başından sonuna değin anlattılar.
Kendilerinin haberi olmadığı için bu konferansa, Ankara'nın da bilgisi dahilinde katılmama kararı aldıklarını anlatan Terzioğlu, 17 ilçe başkanı'nın da bu kararı bildiğini söyledi.
Ne var ki;
Başta Ziya Aydın başkanlığındaki Yenişehir ilçe yönetimi ile 7 il yönetim kurulu üyesinin bu kararı hiçe sayarak konferansa katıldığını aktaran Terzioğlu, ilk etapta Mustafa Sarıhan isimli yöneticinin de istifasının geldiğini söyledi.
Anladığımız kadarıyla;
İl Başkanı Terzioğlu şimdi başta Yenişehir yönetiminin tamamı olmak üzere 6 il yönetim kurulu üyesinin istifasını bekliyor.
"Aksi halde"sini ise düşünmek istemiyor!
Çünkü;
"Ya onlar gidecek ya ben" düşüncesinde.



TARİHTE BUGÜN

"İkinci Manisa davası" olarak bilinen 10'u tutuklu polis 14 sanığın yargılandığı davada, sanıklar 2-15 yıl arasında hapis cezasına çarptırıldı. (27 Ocak 2000)


GÜNÜN SÖZÜ

"Yargı bozuksa tuz kokar, tuzun koktuğu yerde de demokrasiden söz edilemez"
Kemal Kılıçdaroğlu
(CHP Gn Bşk)


CHP'den üyelere "çakma" uyarısı
Bursa'da;
Kongre sürecine giren ve mahallelerde delege seçimlerini halen sürdüren Bursalı CHP'liler, sessiz sedasız, medyada da yer almadan seçimlerini sürdürüyorlar.
Ne var ki;
Bu sessizlik, bir takım tatsız olayları da beraberinde getiriyor.
Hatta;
Bu yönde Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin'den çok sayıda üyeye bir SMS mesajı gönderilerek, partinin Nilüfer yönetiminin adının kullanılarak bazı kişilerin oy toplamak için mahalle toplantıları düzenlemeye çalıştıkları, oysa bunun bir geçerliliğinin olmadığı aktarıldı.
Bu mesajla, CHP'de "çakma üye toplantıları" düzenlendiği de ortaya çıkmış oldu.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.