Hava Durumu

Başkan Bozbey ile Bursa grubu kutsal topraklarda

Yazının Giriş Tarihi: 06.02.2013 01:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.02.2013 01:24

Bu plan uzun süredir yapılıyordu.
Hatta;
İşadamı dostlarıyla da görüşüp, bu ziyaretin detaylarını belirlemeye çalışıyordu Nilüfer’in fenomen Belediye Başkanı Mustafa Bozbey.
Aslında;
Yakınları, Bozbey’in uzun bir süredir kutsal topraklara gitme isteğinde olduğunu biliyordu.
Bu nedenle biraz da sürpriz yaptı yakınları, Başkan Bozbey’e.
Sonra da bu ziyaretin ne zaman ve nasıl olacağı konuşuldu.
Ve dün sabah da;
Kutsal yolculuk İstanbul’dan başladı.
İslam dininde;
Kabe’yi hac mevsimi dışında ziyaret etmek ve zamana bağlı olmadan ihrama girmek anlamına gelen umre ziyareti için Bursa’dan hayli kalabalık bir grup çıktı yola.
Nitekim;
Başkan Mustafa Bozbey’in yanı sıra, başkan yardımcısı Turgay Erdem, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, işadamları Hüseyin Durmaz, Celal Gökçen, Ekrem Pamuk ve AK Parti İl eski Başkanı Nagıp Vardar’ın da bulunduğu 25 kişilik Bursa umre ekibi dün akşam, Mekke’de ihrama girerek, ilk tavaflarını yaptılar.
Görevi nedeniyle;
Dünyanın pek çok ülkesini ve şehrini gören Başkan Mustafa Bozbey, ilk kez gerçekleştirdiği umre ziyareti nedeniyle bir hayli heyecanlıydı.
Görüşmemizde;
Uzun süredir istediği bu ziyareti yaptığı için duyduğu mutluluğu anlatan CHP’li Başkan, herkes için dua edeceğini söyleyip, Bursalı hemşehrilerine de selam gönderdi.
Bu hafta sonuna değin kutsal topraklarda kalacak olan Bursa ekibi, programa göre dini ibadetlerinin yanı sıra, kent gezileri de yapacak.

 

Mümin Gençoğlu yarın anılacak

Bursa’nın;
Hayırsever işadamlarından merhum Mümin Gençoğlu’nun yarın 20. ölüm yıldönümü.
Bal-Göç ve Penguen Gıda’nın kurucusu, BTSO Meclisi ve Bursaspor Kulübü’nün eski başkanlarından, ANAP eski parlamenteri Mümin Gençoğlu, yarın Emirsultan’daki mezarı başında saat 11.00’de ailesi ve sevenleri tarafından anılacak.

 

Şengül’e göre anket sonucu?

 Bilgiyi;
DSP’nin Bursa İl Başkanı Necmettin Şengül paylaştı dün.
Aktardığına göre;
ABD’nin, Türkiye’deki siyasi duruma ilişkin son yaptırdığı siyasi kamuoyu çalışmasında;
AK Parti yüzde 39
CHP yüzde 22
MHP yüzde 14
ve kararsızlar da yüzde 14.5 oranında çıkmış.
Bu sonuçlardan hareketle iktidarın oy kaybettiğini savunan Şengül’e göre, gerçek olduğunu söylediği bu rakamlar kamuoyundan gizleniyor.

 

BESAŞ, BUDO ile İstanbul’a gitti

Normalde;
BESAŞ ürünleri, Bursa dışında satılmıyor.
Daha doğrusu 7 merkez ilçe dışında satılmıyor.
Ama ne var ki; BUDO üzerinden İstanbul ile bağlantı kuran Bursa Büyükşehir Belediyesi, başta ekmek olmak üzere kendi üretimi olan ürünleri İstanbullularla da tanıştırmaya başladı.
BESAŞ ürünlerini BUDO’daki büfelerden satmaya başlayan Büyükşehir Belediyesi, bu ara formülle kısmen İstanbul’a da girmiş oldu.

 

Komşunun sorunu TBMM’ye taşındı


Yalova;
2011’deki son genel seçimde iki milletvekili çıkardı.
Biri AK Parti’den, biri CHP’den.
Dolayısıyla;
TBMM’de MHP’li Yalovalıların sesini Bursa Milletvekili Necati Özensoy duyuruyor.
Özensoy, son olarak direkt Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.
Önerge hem İDO’ya, hem de UEDAŞ’a yönelik.
Yalovalıların, UEDAŞ ve İDO’nun kendilerinden haksız sebeplerle ücret tahsil ettiğini düşünerek imza kampanyası başlattığını hatırlatan Özensoy, özelleştirmeden önce 5 lira olan açma kapama bedelinin UEDAŞ geldikten sonra 19.70 liraya çıkmasını, İDO’nun da sabit fiyat yerine sürekli artan fiyatlarla halkı mağdur etmesine, Başbakan’ın ne düşündüğünü sordu.

 

Yıldırım’da hedef belirlendi ama...

MHP’nin;
Yıldırım İlçe Başkanı Süleyman Tefekkür, önceki akşam Erzurumlular Federasyonu’nu ziyaretinde, Yıldırım Belediyesi’ni bu kez alacaklarını söyledi.
Son seçimde;
Az farkla” ve “ayak oyunları” ile iktidarlarının engellendiğini anlatan Tefekkür’e göre 2014 Mart’ındaki yerel seçimde, Yıldırım MHP’nin olacak.
SP’nin;
Son dakikada şüpheli bir şekilde giremediği 2009’daki yerel seçimde;
AK Parti yüzde 47
MHP yüzde 30 oranında oy almıştı.
Ne var ki;
MHP, o seçime Yıldırım’da bugüne değin ki en güçlü adayı ile, Cüneyt Karlık ile girmişti ki, burada asıl büyük başarı Karlık’ındı.
Gerçi yeni aday henüz belli olmadığı için yorum yapmak erken ama, MHP’nin Yıldırım’daki 2009 başarısını elde etmek bile 2014’te güç olabilir.

 

 Başesgioğlu ve Ayata Bursa’da

Bugün;
Bursa’nın iki eski siyasi konuğu var.
Bursa Gazeteciler Cemiyeti, Nilüfer Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi tarafından düzenlenen “yüz yüze söyleşileri” kapsamında Murat Başesgioğlu ve Sencer Ayata, bu akşam Ataevler’de Uğur Mumcu Sahnesi’nde Bursalılar’la sohbet edecek. Aslen ANAP’lı olan, Çalışma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı da yapmış olan Başesgioğlu, iki dönem de AK Parti Milletvekili olarak görev yapmıştı TBMM’de.
Yanı sıra;
Dışişleri eski bakanlarından Turan Güneş’in damadı olan Sencer Ayata da hem halen milletvekili,hem de CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yürütüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.