Hava Durumu

Başkanların 3 yılı geride kaldı AKP’de kanaatler oluşmaya başladı

Yazının Giriş Tarihi: 30.03.2012 08:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.03.2012 08:47
Tam tamına 3 yıl geçti 29 Mart 2009'da yapılan son yerel seçimlerin üzerinden.
Bu seçimler Bursa'da AKP'nin açık ara farkıyla sonuçlanmış, Büyükşehir ve 13 ilçe belediyesini kazanmıştı.
Buna karşın;
Nilüfer ve Gemlik'i CHP, İznik'i MHP, Orhangazi'yi de DP kazanmıştı.
Geçen 3 yıllık süre, bir belediye başkanı'nın başarılı olup olmadığına dair yeterli bir süre.
Dolayısıyla;
Her ilçede bir başkana dair genel kanaatler var.
İşin ilginci;
Bu kanaatlerin AKP içinde daha yoğun olması.
Bu da doğal çünkü, CHP'liler Nilüfer ile MHP'liler İznik ile DP'liler de Orhangazi belediye başkanları ile gurur duyuyorlar, çünkü ellerinde tek bir belediye var.
Ancak aynı durum AKP'li tüm başkanlar için geçerli değil.
Hatta, partinin yönetim kademesinde bile daha şimdiden bazı belediye başkanları ile ilgili hemen hemen netleşen kanaatler var ki, bu da 2014'te yapılacak yerel seçimlere, AKP'nin ciddi kabuk değiştirerek gireceği anlamı taşıyor.
Daha da detayı;
2014 için ufak ufak gözden çıkarıldığı anlamı da taşıyan AKP'li bu belediye başkanlarının gerekçeleri bile neredeyse hazır.
Kiminin halkla ilişkilerinin zayıf olduğu, kiminin yeterli hizmeti yapamadığı, kiminin partiyi sıkıntıya soktuğu, kiminin yorulduğu, heyecanını yitirdiği telaffuz ediliyor ki seçime 2 yıl kala üst kademede yapılan bu yorumlar, 2 yıl sonra yapılması olası büyük değişimin ayak sesleri.
Bir de;
AKP'nin üst kademelerinde şu yorumlar da yapılıyor.
Deniyor ki, "kimse aldığı oy oranlarına bakıp yanılgı içine girmesin, bu oylar partimizin ve Başbakanımız Tayyip Erdoğan'ın oylarıdır."


9. anayasa buluşması pazar günü Bursa'da

Platform;
TOBB, TZOB, Türk-İş, TİSK, Hak-İş, Memur-Sen, Barolar Birliği, TÜRSAB'ın da aralarında bulunduğu  13 kuruluştan oluşuyor, TÜSİAD, TİM, MÜSİAD, TUSKON, TÜMSİAD, TÜRKONFED gibi kuruluşlar da destek veriyor.
"Anayasa Platformu" adı altındaki birliktelik, bir süredir yurt genelinde halkla buluşmalar yapıyor.
Bu toplantıların 9.'su da bu pazar günü Bursa'da Merinos AKKM'de yapılacak ve hazırlanmak istenen yeni anayasa öncesinde ortak akıl uygulamasının bir başka örneği gerçekleştirilecek.
Diğer 8 ildeki gibi Bursa'da bu toplantıya yine TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlık edecek ve halka açık olacak buluşmada da toplumun mutabakatının alınması hedeflenecek.




DP il kongresi mahkemelik oluyor

Demokrat Parti kongresi şimdi de mahkemelik oluyor. Geçen pazar günü 4 adaylı yapılan kongrede adaylardan Ahmet Sevinç'in kendisi için söylediği "son seçimlerde partisine oy vermedi, belki CHP'ye belki de MHP'ye verdi" sözlerini yargıya taşıyan İl Başkanı Ahmet Yıldırım, rakibiyle "hesaplaşma" kararı aldı.


Bağlanma isteğine DSP-HSP desteği

Bursa kamuoyuna;
MHP Yıldırım kanalıyla dün duyurduğumuz Yıldırım'ın Karapınar mahallesinin Kestel'e bağlanma talebine dün hem DSP'den hem de HSP'den yerinde açıklama geldi.
Eski bir Yıldırımlı olan DSP İl Başkanı Necmettin Şengül, bu bölgenin Yıldırım Belediyesi'nden hizmet alamadığını belirtirken, bir öneri daha getirdi ve Karapınar'ın Kestel'e bağlanması gerektiğinin yanı sıra alt tarafındaki Demetevler ve İsabey'in de Gürsu'ya bağlanması gerektiğini anlattı.
Yine;
Dün bölgede inceleme yapan HSP İl Başkanı Ali Mollasalih de "Karapınar'ın hizmet yönünden talihsiz dönem geçirdiğini" belirterek, bölge halkından Kestel'e bağlanma yönünde yoğun istek olduğunu aktardı.


TARİHTE BUGÜN

Ezanın yeniden Türkçe okunması için Senato'ya yasa önerisi verildi ama teklif kabul edilmedi.
(30 Mart 1971)





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.