Hava Durumu

Belirsiz pek çok konu için yol haritası buradan çıkacak

Yazının Giriş Tarihi: 03.11.2012 10:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2012 10:20

Hatta erkene alınıp alınmayacağı da belli değil.
Çünkü, AK Parti-CHP-MHP arasında uzlaşma sağlanamazsa, seçimin zamanında, yani Nisan 2013’te yapılma olasılığı da var.
İşte;
Bu belirsizlik, AK Parti’nin Kızılcahamam’da bugün başlayıp, yarın sona erecek kampında belirlenecek.
Ankara’dan;
Bursa’ya yansıyan bilgilere göre Kızılcahamam kampında öncelikle yol haritası belirlenecek.
Aktarılanlar;
Erken seçim tarihinden geri adım atmayan MHP’nin yanı sıra CHP’nin de desteğiyle bir uzlaşma yolunun bulunamaması halinde, en başa dönülebileceği yönünde.
Bu arada;
Bursa’yı da yakından ilgilendiren ve henüz yasalaşmayan “büyükşehir yasası” da AK Parti’nin öncelikli bir başka gündemi.
Konuşulanlar;
CHP’nin itiraz ettiği bu konu karşısında, yarın Ankara’da gerçekleştirilecek MHP büyük kongresinin ardından, bu yasa tasarısının MHP’ye sunularak, TBMM’den uzlaşmayla geçirilmesi yönünde.
Yanısıra;
AK Parti’nin Kızılcahamam’daki geniş katılımlı bu “19. istişare ve değerlendirme toplantısı”nda yeni anayasa çalışmalarından, Suriye meselesine, Cumhurbaşkanlığı seçimine, kentsel dönüşüm ve yeni büyükşehir olacak illere değin de geniş çaplı bir değerlendirme yapılacağı aktarılıyor ki, galiba en dikkat çekenlerden biri de, bu kamp sonrasında yapılacağı iddia edilen kabine değişikliği.
Tabii;
AK Parti’nin bu kampı ile yarın MHP’de gerçekleştirilecek genel başkan seçiminin aynı tarihlere denk gelmesi de bir başka dikkat çekici durum.
Bu nedenle, AK Parti kurmaylarının özellikle bu seçimin sonucuna göre MHP’ye çeşitli alternatifler sunarak, bekleyen yasa teklifi ve tasarılarının hayata geçirilmesi de planlanıyor.

 

Güvenlik gereği 10 günlük yasak

Her ne kadar;
Yatışmış gibi gözükse de, Yıldırım’da yaşanan olayların sıcaklığı henüz üzerindeyken Valilik’ten tedbir amaçlı bir yasak kararı çıktı dün akşam saatlerinde.
Yasak kararı;
Başta Yavuzselim ve Ulus mahalleleri olmak üzere tüm Yıldırım ilçesini kapsayacak şekilde herhangi bir toplantı, yürüyüş ve benzeri etkinlik ya da eylemlerin 10 gün süre ile yasaklandığına dair.
Bu karar, bu süre boyunca yapılacak her türlü yürüyüş ya da toplu buluşmanın yasadışı eylem sayılması yani suç sayılması anlamına geliyor.

 

İlk aday adayı Türkoğlu oldu

Bildiğimiz kadarıyla;
Bursa’da bir ilk oldu dün, Yıldırım Belediye Meclisi’nin MHP’li üyesi Erdal Türkoğlu’nun çıkışı.
2009 yerel seçimlerinde MHP’den belediye meclisi üyesi seçilen Türkoğlu dün partisinin İlçe Başkanlığı’na dilekçe ile başvurarak, önümüzdeki yerel seçimlerde belediye başkan adayı olmak istediğini bildirdi.
Bu nedenle de;
Aday adaylığını resmen açıkladı,
Belediye Meclisi’nde görev yaptığı sürede Yıldırım ilçesini iyi tanıdığını, sorunları ve çözümleri bildiğini belirten Türkoğlu, bu nedenle Bursa’da belediye başkan adaylığına soyunan ilk kişi oldu.
Üstelik;
Seçimin henüz tarihi bile belli değilken, Türkoğlu’nun bu özgüveni ve hamlesi dikkat çekti.

 

Büyükelçi’nin özel konukları oldular

Letonya’nın;
Bursa Fahri Konsolosu olan kebapçı Yavuz İskenderoğlu, geçen yıl özel bir çağrı üzerine, Fransa’nın başkenti Paris’te kebap gecesi düzenlemiş ve kentin önde gelen bürokrat ve dışişleri mensuplarına bu lezzeti elleriyle ikram etmişti.
Nitekim;
Benzer olay, daha sonra Belçika’nın başkenti Brüksel’de de yaşanmıştı.
Bu yıl ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda, Türkiye’nin tüm Büyükelçilikleri’nde olduğu üzere Fransa’da da  Cumhuriyet Bayramı resepsziyonu verildi ki, Türkiye’nin Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu’nun davetlilerinden biri de Yavuz İskenderoğlu ve ailesi oldu.
Dolayısıyla, 29 Ekim gecesi Türk rezidansında düzenlenen özel gecede Bursa’dan da bir isim bulunmuş oldu.

 

Milli Görüş’ten yerinde inceleme

Yapılacak yerel seçimlerde başarılı olmayı hedefleyen Saadet Partisi’nin Osmangazi ilçe kanadı, bir süre önce planladıkları “söz mahallede” adlı projeye bugün Bahar Mahallesi’nde startı veriyor.
Osmangazi’nin mahallelerinde yapacakları buluşmalarla, vatandaşların görüş, öneri ve şikayetlerini bizzat kaynağından almayı planlayan Gökhan Gerçek başkanlığındaki SP yöneticileri, sonrasında ilçe genelinde elde edecekleri bu verileri, yerel seçimin propaganda döneminde kullanmayı amaçlıyorlar.

 

Diğer partiler de sağduyu isteyecek

Yıldırım’da bir kaç gündür hassas konuya, AK Parti, CHP ve MHP İl Başkanları’nın ardından diğer partilerin yöneticileri de birlikte müdahil olma kararı aldılar.
Bu amaçla;
BBP, DSP, DP, HEPAR, İP ve SP’nin İl Başkanları ile Yıldırım İlçe Başkanları bugün Yavuzselim Mahallesi’ndeki cami önünde buluşup, ardından da Suyolu Caddesi’nde bölge sakinleriyle görüşecekler ve sağduyuya yönelik ortak bir basın açıklaması yapacaklar.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.