Hava Durumu

Bir kapatılma kararı da Kestel Adliyesi için mi?

Yazının Giriş Tarihi: 15.06.2012 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.06.2012 08:03
 Dün ilginç bir gelişmenin haberi ulaştı kulağımıza.
Aktarılanlar;
3’ü hakim, 2’si savcı olmak üzere 20 personelin görev yaptığı Kestel Adliyesi hakkında kapatılma kararı verildiğine dairdi.
Kısa adı;
HSYK olarak bilinen Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nca tayinleri çıkarıldığı belirtilen hakim ve savcıların ardından, personelin de Bursa Adliye’sine kaydırılma işlemine başlanıldığı, dosyaların da aynı şekilde Bursa Adliyesi’ndeki ilgili birimlere aktarıldığı konuşuluyor.
Geçmişte; Bursa’nın dağ ilçelerinde yaşanan ve son olarak Gürsu Adliyesi’nin de kapatılma kararıyla birlikte, şimdi Kestel Adliyesi için alındığı belirtilen kapatma kararı henüz ilçe halkı arasında yeterince bilinmiyor.
Ne var ki;
Gelişmeyi duyup, kararı protesto edenler de yok değil.
Örneğin;
CHP’nin Kestel İlçe Başkanı Yıldıray Atlı, adliyelerinin tasarruf nedeniyle kapatıldığını öğrendiklerini belirterek, Kestel ilçesinin, hükümet tarafından beldeye dönüştürülmek istendiği düşüncesinde.
Başta kaymakamlık, belediye ve adliye olmak üzere kamu kurumlarının, bir bölgeyi ilçe yapan asıl unsurlar olduğunu belirten Atlı, asıl olanın hizmeti halka yerinde ve kısa sürede sunmak olduğunu aktarıp, daha önce kapatılan Kestel Telekom Arıza Şefliği’nin ardından şimdi Kestel Adliyesi’nin de kapatılıyor olmasının ilçe halkına yapılan bir haksızlık olduğunu söylüyor.
Atlı’nın; Bu kararla ilintili bir endişesi daha var. Adliye’de görev yapan hakim, savcı ve personelin Kestel’den ayrılmaya başlamasıyla birlikte ilçedeki avukatların da önemli miktarının Bursa merkeze kayacağını belirten CHP İlçe Başkanı, bu kararla Kestel’in sosyo-ekonomik ve kültürel gelişiminin de yara alacağı inancında.


Üniversitenin bu kep kararı farklı
Yıllar yılı;
Bursa’dan, halktan ve gündemden kopukluğuyla eleştirilen Uludağ Üniversetisi’nin yönetimi -bildiğimiz kadarıyla- ilk olacak bir karar aldı.
Rektör, Prof. Dr. Kamil Dilek başkanlığındaki üniversite yönetimi, belki de bu adımları artık atma gerekliliğini duymuş olmalı ki, üniversitenin 2011-2012 dönemi mezuniyet törenini Atatürk Stadı’nda yapma kararı aldı.
Dediğimiz gibi, böyle bir tören bildiğimiz kadarıyla stadyumda ilk kez yapılacak.
Gerçi, bazı illerde bu tür törenler yapılıyor.
Örneğin komşu il Eskişehir, bu durumun en iyi örneği.
Daha önce üniversitenin kampusunda, otellerde veya eğlence mekanlarında gerçekleştirilen bu toplu kep atma törenlerinin şimdi şehir merkezinde stadyumda halka açık bir ortamda yapılacak olmasını hayli dikkat çekici buluyoruz.


Demokrat kurmaylar ‘baba’larına gitti
6 Mayıs’ta gerçekleştirilen Demokrat Parti’nin olağanüstü büyük kongresinde Genel Başkanlık görevine seçilen Gültekin Uysal ve kurmay kadrosunun adresi dün, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in Güniz Sokak’taki eviydi. Partinin Seçim İşleri’nden sorumlu Bursalı Genel Başkan Yardımcısı Füsun Yaşar’ın da katıldığı geniş katılımlı ziyarette, ülkedeki son gelişmelerle ilgili Demirel’den de fikirler alındığı, aktarılanlar arasında.

Kongreyi yönetecek isim Matkap olacak
Bugün itibariyle;
CHP il kongresine sadece 3 gün kaldı.
Bülent Aslanhan, Mustafa Şenyurt, Metin Çelik ve Yahya Şimşek’in yarışacağı kongre öncesinde olası ittifaklar konusunda atılmış bir adım görünmüyor ki, bu da şu an için seçime 4 ayrı listeyle gidileceği anlamı taşıyor. Bu arada, adaylardan Metin Çelik’in ardından bu sabah da Mustafa Şenyurt gazetecilerle bir araya gelecek.
Yanı sıra;
İl kongresine az bir süre kala sürpriz bir kararla il başkan adayı olmayacağını açıklayan İl Başkanı Gürhan Akdoğan da önceki gün Ankara’ya Genel Merkez’e giderek Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Bursa kongresine dair bizzat çağrı yapan ve davetiye veren Akdoğan, Bursa kongresinin divan başkanlığını yapacak olan kişinin de Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap olduğunu öğrendi.
Bu durumda da genel kanaatin, Kılıçdaroğlu’nun pazar günü Bursa kongresine gelmeme olasılığının yüksek olduğu şeklinde algılandı.


Yazıcı’nın sözüne canlı canlı inşaat
Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve kaba inşaatının yüzde 70’i tamamlanan yeni stadyum, Bursaspor kongresinde de gündeme gelmişti.
Hatta;
Pek çok kişi bu kongrede, İbrahim Yazıcı’nın stadyumla ilgili olarak Recep Altepe’ye yönelik çıkışını garip bulmuş ve şaşırmıştı.
Altepe’nin sabırla sessiz kaldığı bu olay sonrasında dün Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklama, bu stadyumun hem belediye hem de Bursa için ne denli önemli olduğunu göstermeye yönelikti.
Büyükşehir Belediyesi’nin video portalı olan video.bursa.bel.tr adresinden stat inşaatını kesintisiz olarak canlı yayınlamaya başlayan belediye yönetimi, şimdi benzer şekilde kentin bazı noktalarının görüntülenmesi için de hazırlık yapıyor.

TARİHTE BUGÜN
Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk dış kredisi olan 10 milyon dolar, Amerikan Yardım Bankası’ndan alındı.
(15 Haziran 1930)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.