Hava Durumu

“Bozbey tartışmasız adayımızdır yerini seçmenimiz belirleyecek”

Yazının Giriş Tarihi: 05.08.2012 09:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.08.2012 09:27

Biri;
kısa bir süre önce bu sütunlardan duyurduğumuz, CHP Genel Merkezi’nin, İngiliz İşçi Partisi’nin sistemine geçmesi ki...
Bu sistemin içinde, bölge seçmeninin, kendi adayını kendisinin belirlemesi durumu var.
Yani;
İl ve ilçelerde kamuoyu yoklamaları yapılacak ve seçmene “kimi belediye başkanı görmek istiyorsunuz” diye sorulacak.
Bu bir karar.
Fikir ise;
Nilüfer’in CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in biraz şaşırtarak söylediği “Nilüfer’e yeniden aday olmayıp, hiçbir yere de aday olmayabilirim” ifadesi.
Doğal olarak;
İl Başkanı Metin Çelik’e sorduk bu durumu.
Özellikle de;
Belediye başkan adayı belirleme işinde kamuoyu yoklamasının Nilüfer’de de yapılıp yapılmayacağını.
Çok net konuştu Başkan Çelik.
Önce bir tespitte yaptı.
“Nilüfer” dedi “Bizim için özel önemi olan bir seçim bölgesi ki, bu özellik sadece Bursa’da değil, Bursa dışında da biliniyor. Keza, Nilüferliler’in yıllardır adeta sevgilisi haline gelen belediye başkanımız Mustafa Bozbey faktörü de malum”
Sonra da şunu söyledi.
“Genel merkezimiz yerelde ve genelde iktidar olabilmemiz için birtakım uygulamaları hayata geçirmemizi istiyor. Bursa’da da belediye başkan adaylarımızı kamuoyu yoklamaları ile belirleyeceğiz. Ancak Nilüfer’de bu durum söz konusu olmaz”
Nedenini de söyledi:
“Bozbey başkanımızın en önemli farkı, sadece CHP’lilerin değil pek çok partinin mensubunun ve seçmeninin de takdirini kazanmış olması. İlçede 3 dönemdir belediye başkanlığı yapan bu kadar başarılı bir yönetici, herkesin baş tacıdır”
Metin Çelik;
Bozbey’in aday olmayabileceğine dair kendi fikrine ilişkin de şunu söyledi.
“Mustafa Bozbey, Bursa’da tüm CHP’lileri kıvandıran, lider bir belediye başkanımız.
Ben kendisinin adaylık düşünmeyeceği kanaatinde değilim, kaldı ki gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine, hatta ve hatta CHP’lisinden başka partilisine kadar Nilüfer seçmeni, başkanından çok memnun ki, bu zaten hem biliniyor, hem de söyleniyor.
Bu nedenle Mustafa Başkanımız neyi yapması gerektiğini iyi bilir, geçmişte ve günümüzde olduğu gibi yarın da kimselere sırtını dönemez”
İlavesi de şu oldu:
“Bozbey artık bir simge oldu. Bu nedenle artık kendi kararları ikinci plana düştü ki, kendisiyle ilgili  kararlar, artık seçmene geçti. Bursa seçmeni kendisini nerede, hangi bölgede, hangi seçimde görmek istiyorsa, kendisi orada olacaktır, bunun kararı artık kendisinden çıkmıştır”
CHP İl Başkanı Çelik’in iki konuya ilişkin bu sözleri, sadece CHP kanadında değil AKP kanadında da genel bir kanaat haline gelen Bozbey’in bir kez daha aday olacağı fikrini fazlasıyla perçinliyor.
Galiba şunu da söylemek gerekiyor.
Bozbey’in CHP’yi bırakıp, AKP’den aday olacağı dedikoduları, CHP ve Bozbey’e göre de maksat taşıyor ki, kendi ifadeleriyle, sadece “safsatadan ibaret”

 

TRT, Bursaspor için bu kez ders çalıştı

Bursaspor’un;
UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçında Finlandiya’nın Kups takımıyla oynadığı ve 1-0 yenildiği maç, TRT’nin “haber” kanalından yayınlandı.
Böylece;
Dileyen herkes bu maçı canlı olarak izledi.
Ve geçen yıl yaşanan sorun bu kez tekrarlanmadı.
Hatırlanacağı üzere;
Bursaspor geçen yıl, UEFA Avrupa Ligi’nde Belarus’un ekibi Gomel takımıyla karşılaşmış ancak TRT yönetimi, maç saatinin iftar saatine geldiği gerekçesiyle maçı yayınlamamıştı.
Bu da Bursa’da yoğun eleştirilere neden olmuş, özellikle CHP milletvekilleri, TRT’den de sorumlu olan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a sert eleştirilerde bulunmuşlardı.
Bu yıl ise Finlandiya’daki maçın ardından Bursa’daki 9 Ağustos’taki maçın da TRT’den verilecek olması, TRT yönetiminin bu kez dersine iyi çalıştığını gösteriyor.

 

İftar yemeklerine artık sunum geldi

Dikkatimizi çekiyor.
Yerel seçimlerin ve adaylıkların yavaş yavaş telaffuz edilmeye başlanmasından mıdır bilinmez ama bu yılki protokol iftarları, geçen yıllara oranla farklı geçiyor.
Başta da;
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe olmak üzere, çok sayıda belediye başkanı, kurum ve kuruluşların, meslek odalarının konuğu olduğu iftar yemeğinden hemen sonra kürsüye çıkıp, kısa bir sunum yapıyor.
Üstelik;
Bazı belediye başkanları bu sunumlarını fotoğraf görselleriyle yapıyor ki, bir taşla iki kuş vurarak, hem iftar davetlerini icabet ediyorlar, hem de çalışmalarını aktarıyorlar.
Bu arada;
Yine Altepe başta olmak üzere çoğu belediye başkanının, aynı gece birden fazla iftar yemeğine katıldığını da aktarmış olalım.

 

 

Başkan Çelik’ten strateji değişimi

Bursa’da;
Metin Çelik başkanlığındaki CHP il yönetimi, bu yıl için de parti olarak toplu iftar yemeği verme kararı almadı.
Bu tür yemeklerin protokol ağırlıklı olduğunu, unutkanlıklar nedeniyle kırılganlıklar yaşandığını ve amacının dışına çıktığını düşünen CHP kurmayları, bu nedenle farklı bir yöntem izliyorlar.
Bu yönteme de Başkan Çelik öncülük ediyor.
Ramazan ayı başlangıcıyla birlikte cuma namazlarını farklı camilerde kılmaya başlayan ve iftar sonları da rastgele seçilen bölgelerde 2-3 arkadaşıyla kahvehane sohbetlerine giden Çelik, bunu da duyurmayarak farklı bir yöntem izliyor.

 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.