Hava Durumu

Bu derin ortak acıyı harekatın sonuç görüntüleri azaltabilir!

Yazının Giriş Tarihi: 21.06.2012 00:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.06.2012 00:22

PKK'nın;
Son gerçekleştirdiği ve milleti yine derin bir acıya boğan son kalleş saldırısının ardından ülke yine ayakta.
Artık unuttuğumuzu sandığımız anlarda, genç Mehmetçikler üzerinden Türkiye'yi arkadan vuran hainlere karşı yine geniş bir harekat yapılıyor ki, bu yönde bazı beklentiler de hakim.
Şu bir gerçek.
Türkiye, ekonomisiyle, birlik ve beraberliği ne zaman iyiye gitse, bu düzende birileri mutlaka rahatsız oluyor.
80 öncesinde;
Adına "dış kaynaklı mihraklar" denilen, bugün için ise bu kaynakların nereler olduğu pek çok kişi tarafından bilinen güçler, niyet ve emellerini dolaylı da olsa gösteriyorlar.
Tabii;
Böylesine kalleş saldırıların ardından ülke bir kez daha yasa bürünürken, siyasi ve askeri beklentilerin haricinde psikolojik beklentiler de doğuyor toplum içinde.
Örneğin; PKK'ya yönelik bu tür askeri harekatlarda ölü veya diri ele geçirilen militanların görüntü ve fotoğrafları, başta TRT olmak üzere pek çok televizyon kanallında gösterilip, gazetelerde de yansıtılıyordu.
Böylece;
Bu psikolojik yöntemlerle, PKK'ya ve uzantılarına adeta kin ve nefret kusan kamuoyu da, elde edilen sonuçlarla bir nebze olsun acısını dindirmeye çalışıyordu.
Ne var ki;
Son dönemlerde ele geçirilen bu militanların görüntüleri gösterilmediği gibi, sayıları konusunda da zaman zaman soru işaretleri oluşuyor.
Bu nedenle toplumun genel karakteristik özelliklerinden de yola çıkılarak, gerçekleştirilen bu askeri hareketların amacına ulaştığının, kamuoyu ile fotoğraf veya görüntülü olarak paylaşılması kanaatindeyiz.
Kaldı ki;
Nedenleri ve niçinleri tartışılan Uludere olayında nasıl ki, yaşamını yitirenlerin görüntüleri -bu durum farklı olsa da- medyada yer aldıysa, çembere alındığı belirtilen 100 kişilik PKK grubundan elde edilecek sonuç da kamuoyu ile paylaşılmalı, hatta sağ ele geçirilenlerin bu baskına yönelik açıklamaları duyurulmaldır.
Çünkü;
Hem gözlemlediğimiz kadarıyla hem de bizlere iletilenler aracılığıyla bu isteniyor.


CHP ve MHP'yi göreve çağırdılar!
Dün;
Büyük Birlik Partisi'nin Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal'dan çok çarpıcı bir talep ulaşıt elimize.
PKK'nın;
Yaşattığı son acının ardından bir değerlendirme yapan BBP'nin Bursa kurmayları, CHP ile MHP'yi göreve çağıran bir deklarasyon yayınladılar dün.
Açıklamalarında;
"Meclis'te grubu bulunan CHP ile MHP'nin zaman kaybetmeksizin, Meclis'te bulunan ve terör örgütü yandaşı olan kravatlı teröristler hakkında dokunulmazlıklarının kaldırılması için kanun teklifi vermelerini bekliyoruz" diyen BBP kurmayları, bu açıklamaları da kamuoyu ile paylaşma gereği duydular.


Devir teslim töreni cumartesi yapılacak
Merinos AKKM'de;
Hafta sonunda gerçekleştirilen ve 3 adayın yarıştığı CHP il kongresinde sandıktan İl Başkanı olarak çıkan Metin Çelik mazbatasını aldı.
Şimdi ise sıra geldi yeni koltuğuna oturmaya.
Bu amaçla;
Dün, yeni İl Başkanı Çelik, eski İl Başkanı Gürhan Akdoğan'ı arayarak bir planlama yaptı ve il başkanlığı devir teslim töreninin 23 Haziran cumartesi günü olması konuşunda anlaştı.
Buna göre parti il binasında saat 12.00'de yapılması netleşen bu devir teslim töreniyle birlikte, Metin Çelik il başkanlığı görevine fiilen de başlamış olacak.
Bu sembolik törene ilçe başkanları da davet edildi.


MHP Grubu, AKP'den cevap bekliyor
Sadece;
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin değil, Türk dünyasının da önemli ve etkin isimlerinden biriydi Rauf Denktaş.
Denktaş'ın;
Sadece yavru vatan değil, anavatan'ı da acıya boğan vefatının ardından Milliyetçi Hareket Partisi'nin Adem Dönmez başkanlığındaki Osmangazi ilçe yönetimi olağanüstü toplanarak bir karar almıştı.
Daha doğrusu, bu karar bir teklifti.
Nitekim;
MHP Grubu'nun bu teklifi, 8 Şubat 2012 tarihli Osmangazi Beledilye Meclisi toplantısında önerge olarak verilmiş ve Osmangazi'de bir cadde, bulvar, meydan veya tesise Rauf Denktaş isminin verilmesi istenmişti.
Hatta bu teklifin de, AKP, CHP ve MHP üyelerinin bulunduğu Osmangazi Belediye Meclisi'nden ortak kararla alınması arzulanmıştı.
Ne var ki, MHP'liler o tarihten bu yana, verdikleri bu önergenin gündeme alınmamasından hem rahatsızlar hem de tepkililer.
Bu nedenle;
Ortak bir isim olan Rauf Denktaş'ın Osmangazi ilçesinde de manen yaşatılması için hem Osmangazi Belediye Başkanlığı'nı hem de dolaylı olarak AKP Osmangazi İlçe Başkanlığı'ndan artık adım atmalarını istiyorlar.


Taksi durağının konuğu olacak
Bir süre önce sözü vardı CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir'in.
Erdemir bu sözünü bu sabah yerine getirecek ve başkanlığını Nevzat Ünlü'nün yaptığı Çekirge Hizmet Taksi durağını ziyaret ederek hem taksici esnafının sorunlarını dinleyecek hem de sorunlara karşı görüş önerilerini alarak bir rapor haline getirecek.


TARİHTE BUGÜN

Üniversiteler boykot ve işgallerle sarsılmaya başlayınca TBMM'de bu konu görüşüldü. CHP Grubu adına konuşan Nihat Erim, "Bu durum genç kuşağın patlamasıdır" dedi.
(21 Haziran 1968)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.