Hava Durumu

BU İŞTE BİR TUHAFLIK VAR. 4 YIL ÖNCE TADİLATA ALINIP AÇILAN TARİHİ BİNA YİNE TADİLATA ALINDI

Yazının Giriş Tarihi: 16.07.2019 07:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.07.2019 07:55

Bu işte bir tuhaflık var. Türk Ulusu açısından bir dönüm noktasının kağıda döküldüğü ve Kurtuluş Savaşı zaferinin tanındığı yer olan Mudanya'daki Mütareke binası bir kez daha tadilata alındı.
Hatırlanacaktır.
Bu tarihi bina;
Binanın dış korumasındaki ve ahşap bölümlerindeki bozulmalar ile duvarlarda oluşan çatlaklar ve paslanmalar ile çevresindeki olumsuzluklar nedeniyle 2012 yılında tadilata alınmış ve bina ziyaretlere kapatılmıştı.
Ardından da;
Uzun bir sürenin ardından, Ekim 2014'te bina önünde düzenlenen törenle, yeniden ziyaretçi trafiğine açılmıştı bu tarihi bina.
Dönemin;
Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, milletvekilleri, bürokratlar ve partililerin katılımıyla açılan binanın onarımı için, 520 bin dolara denk gelen, 1 milyon 100 bin lira harcanmıştı.

Ne ilginç ki;
Büyükşehir Belediyesi'nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müzeler Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirdiği bu çalışma, tuhaf bir şekilde bir süre sonra yeniden onarım gerektirmişti.
Sonra da;
Yeni onarılmasına rağmen ihtiyaç gerektiren onarımlar, müteahhit firmanın garanti süresi içinde gerçekleştirilmişti.
Şimdi ise...
Bu son tadilatı 4 yıl önce yapılan Mudanya Mütareke Evi Müzesi, şaşırtıcı bir şekilde bir kez daha tadilata alındı.
Bu kezki sebebi de, binada yaşanan tahribatlar.
Eğer ki;
Şimdi yine aynı tadilat, aynı birim fiyatlarından bile yapılacak olsa, günümüzde bu kezki dolar karşılığı 2 milyon 900 bin liraya denk geliyor.
Düşünmeden edemedik.
Sadece bir tarihi bina, 3-4 yılda bir sürü para harcanarak sık sık tadilat görüyorsa, bu işin ya müteahhit bölümünde ve sonrasındaki denetim bölümünde bir sorun var, ya da başka teknik bir sorun var.
Yine hatırlanacaktır.
Mudanya'da;
Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ama başta zemin kaplamaları olmak üzere, deyim yerindeyse tel tel dökülen Sahil Projesi Çalışması da benzer akıbete uğramıştı.
3 yıl boyunca kapalı kalan sahile, ortaya çıkan çalışma hiç de yakışmamış ve hatalı onarımlar, müteahhit firmaya ücretsiz olarak yeniden yaptırılmıştı.
Galiba...
Müteahhitlere yaptırılan bu tip onarım ve tadilat çalışmalarının iş tesliminde çok daha dikkatli olmak gerekiyor.

ESKİ KURMAYDAN SERT ÇIKIŞ: HER MUHALİF HAREKETE BİR KULP BULUNMAMALI

Bir dönem;
AK Parti'nin Nilüfer kanadında yöneticilik yapan Tahir Kahveci, ilginç bir paylaşım yaptı.
Partisinin;
Bir seçim dönemindeki sloganının "Yaparsa yine AK Parti yapar" olduğunu hatırlatan Kahveci, bu kez birtakım uyarılarda bulundu.
Paylaşımında;
"AK Parti, yönetimdeki hatalarını ve yapılan yanlışları acilen gözden geçirmelidir" diyen Kahveci'ye göre "Her muhalif harekete bir kulp bulup savuşturulmamalı ve parti içindeki özeleştiriler dikkate alınmalı, milletin sesine kulak verilmeli"
Partisine yönelik ilk kez böyle bir yapıcı eleştiri yaptığı gözlenen Kahveci'nin bir başka çarpıcı tespiti de 'sert dil'.
Paylaşımında;
"İnsanları, hainlik, zillet veya ümmeti bölüyorlar gibi irite edici ve de ötekileştirici dilden uzak durulmalı" diyen Kahveci, bu sözleriyle İstanbul seçim sonuçlarının nedenlerine dair de adeta ipucu vermiş gibi görünüyor.

GÖLYAZI'NIN ESKİ BAŞKANI VEFAT ETTİ

Ethem Şahin;
Nilüfer'e bağlı Gölyazı'nın son belediye başkanıydı.
2004-2009 döneminde;
AK Parti'den belediye başkanı olarak görev yapan Şahin, 2009 yılında belde belediyelerinin kapatılmasıyla, partisine üye olarak hizmet veriyordu.
Şahin;
Bir süredir de kanser tedavisi görüyordu.
Ne var ki, yaşam mücadelesine pazar günü yenik düştü. Ailesi, dostları ve partilileri tarafından dün Gölyazı'dan son yolculuğuna uğurlanan eski başkana biz de Allah'tan rahmet diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.