Hava Durumu

Bu nevruz fotoğrafının Bursa için özel mesajı?

Yazının Giriş Tarihi: 20.03.2018 07:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.03.2018 07:49

Ne yazık ki; Baharın gelişini müjdeleyen Nevruz Bayramı, uzun yıllar PKK terör örgütünün ve siyasi uzantılarının bir etkinliği olarak kabul gördü ülkemizde.
Asırlar öncesine;
Dayanan bir Türk geleneği olmasına karşın nevruzun üzerinde yeterince durulmaması nedeniyle, bu boşluğu dolduran terörize gruplar, ne yazık ki çok da iyi bir algı operasyonu yaptılar insanlar üzerinde.
Öyle ki;
Her yıl 21 Mart'ta kutlanan Nevruz Bayramı için Türkiye, güvenlik güçleriyle birlikte günler öncesinden yıllarca alarm noktasında oldu.
Ve akıllarda da;
Polis eşliğinde kentin belirlenen bir bölgesinde belirli bir grup tarafından kutlanan, bir "Kürt etkinliği" olarak kaldı.
Hatırlanacaktır;
Türkiye uzun yıllar bu 21 Mart psikozunu yaşadı.

Türk milletinin;
Ergenokon'dan çıkışını temsil eden ve baharın gelişini müjdeleyen bu çok eski Türk geleneği, 13 yıldır olması gerektiği gibi kutlanıyor.
Ankara'nın;
Ve yerel yönetimlerin, millet üzerinde haince oluşturulan bu kötü algıyı kırmasıyla birlikte, bu ortak geleneğimiz artık bir mesaj da veriyor topluma.
Kuşku yok ki;
Bu mesaj, "birlik ve beraberlik" mesajı, "ortak değerler" mesajı.
Dikkat edin.
Artık kimse, eski yıllardaki gibi, Nevruz Bayramı yaklaşınca tedirgin olmuyor, o gün için ailesini, çocuklarını uyarma gereği hissetmiyor.

Bursa'da;
Nevruz Bayramı bu yıl yine coşkulu kutlanacak.
Kutlamalar;
Yarın sabah Atatürk Anıtı önünde başlayacak, ardından Kent Meydanı'ndaki törenle sona erecek.
İşte;
Hiçbir siyasi görüş, hiçbir mezhep ve başka bir unsura atfedilmeyen, asırların Türk geleneği olan nevruzun ön hazırlığı dün BAL-GÖÇ Genel Merkezi'nden duyuruldu Bursa kamuoyuna.
Ahıska Türkleri Derneği,
Atatürkçü Düşünce Derneği,
Azerbaycan Kültür Derneği,
Batı Trakya Derneği,
BESOB,
Bursa Platformu,
Hüdavendigar Yörük Derneği,
Kırım Türkleri Derneği,
RUDEF,
TÜRK-İŞ,
Kamu-Sen,
Türk Ocakları
Ve Uludağ Üniversitesi'nin temsilci ve yöneticileri de dün sabah BAL-GÖÇ Genel Merkezi'nde, açıklamayı yapan BAL-GÖÇ Genel Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özkan'ın yanında yer aldılar.

Ve elbette...
Nevruz dolayısıyla ortaya çıkan bu fotoğrafın bize göre bir başka mesajı vardı.
Hükümette;
Önemli bir misyon üstlenen Bursalı Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun bize göre bu yılki organizasyonda ve birliktelikte izleri var.
Kabinede;
Vakıflar ve basın yayın kuruluşlarının dışında, TİKA ve yurtdışı Türkler'den de sorumlu olarak görev yapan Balkan göçmeni Bakan Çavuşoğlu, öyle görünüyor ki dün ortaya çıkan bu yılki fotoğrafın ve organizasyonun mimarları arasında.
Umarız ki;
Bir dönem, Türk insanına unutturulan ve kötü gösterilmeye çalışılan bu bayram, bundan sonra hep böyle olması gerektiği gibi kutlanır, geleneklerimiz yaşatılır, birliğimiz sürer.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.