Hava Durumu

Bulgar Konsolos’un protestosu ile başlayan kriz yeni boyut kazandı!

Yazının Giriş Tarihi: 04.12.2013 08:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.12.2013 08:14

Konuyu;
Sadece Bursa kamuoyuna değil, Ankara ve Sofya’ya da ilk kez bu sütunlardan 30 Temmuz günü duyurduk.
Ender görülen bir durum sonucu, Bulgaristan’ın Bursa Konsolosu Dimitar Hacıev, oturduğu evin üst kat komşusuna kızarak, Hürriyet mahallesindeki konsoloslukta, Bursa Valiliği’ni ve Emniyet Müdürlüğü’nü protesto ederek işlemleri durdurmuştu.
Üstelik;
Üst kat komşusunun kendisini rahatsız ettiği gerekçesiyle çalışamaz duruma geldiğini, konsolosluk binası önünde toplanan kalabalığa da ka-meralara rağmen anlatmıştı büyük bir cesaretle.
Vize işlemleri için konsolosluk hizmetlerine ara veren Konsolos Hacıev, kendi deyimiyle dönemin Bursa Valisi Şahabettin Harput’a “sinyal göndermiş” ve Nilüfer FSM Bulvarı’nda ikamet ettiği binadaki sorunun çözülmesini istemişti.
İşte;
Büyük şaşkınlık yaratan bu protestonun üzerinden 4 ay geçmişti ki, hafta sonunda çok ilginç bir gelişme daha oldu.
Olay şöyle gelişti.
29 Kasım Cuma akşamı FSM Bulvarı’ndaki tahsisli evine giden Konsolos Hacıev, üst kattan yine gürültü geldiği iddiasıyla, kalorifer peteklerine vurarak, rahatsız edilmemesini istedi.
Ancak;
Bir süre sonra daire kapısı çalındı ve iddiaya göre üst kat komşusu Hikmet S., Konsolos Hacıev’e saldırarak, Hacıev’i darp etti.
Ardından da, karakola giderek, Konsolos Hacıev’in asıl kendisini rahatsız ettiklerini ve torunlarının gürültüden uyandığını anlatarak şikayetçi oldu.
Konsolos Hacıev ise düzenlenen tutanak Bulgarca olmadığı için imza atmadı ancak durumu Sofya’ya Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı’na iletti.
Dokunulmazlığı olan Konsolos Hacıev’e ise sürpriz bir talimat geldi ve hemen ertesi günü için Sofya’ya çağırıldı.
Konsolos Hacıev, 5 gündür yine Sofya’da.
Bursa’da yaşanan sorunlar nedeniyle süreç nereye gidecek bilinmiyor ancak, Bursa’da Konsolosluk düzeyinde ilk kez yaşanan bu şaşırtıcı olaylar sonrası gözler Ankara ve Sofya’ya çevrilmiş görünüyor.

Uyarı yapılırken yıkımlar geldi

Tesadüf olsa gerek.
Dün;
Bursalı şehir plancıları, “seçim yaklaşırken yangından mal kaçırma hızlandı” başlığı altında bir açıklama yaptı ve ruhsatsız yapılaşmaya dikkat çekti.
Oy kaygısı;
Altında hemen her seçim döneminde görülen bu tip uygulamaların bu seçim döneminde olmaması için belediye başkanlarına uyarı yapan Bursalı şehir plancıları, bir taraftan da belediye meclislerinde alınan kararlara dikkat çektiler.
İlginçtir;
Dün sabah da Osmangazi ve Yıldırım belediyelerinin Yenikaraman, Değirmenönü, Hamamlıkızık, Karapınar, İsabey, Demetevler ve Vakıf mahallelerinde kaçak bina ve ek yapı yıkımları gerçekleştirildi.

Bursa’yı ABD’den motive etti

Genelde;
Yerel seçime yönelik olarak Bursa’nın adını ağzına pek almayan ve İstanbul, Ankara, İzmir ile ilgili görüşler paylaşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ilk kez Bursa’yı telaffuz etti.
Üstelik;
Bir dizi temaslarda bulunduğu ABD’den.
Yaklaşan yerel seçimde partisinin kazanma şansı olan illeri sıralarken Bursa’yı da söyleyen ve Bursalı CHP’lileri de heyecanlandıran Kılıçdaroğlu, bir yandan iddialı olduklarını gösterdi, bir yandan da örgütünü motive etti.

Açıklama için meclis iki gün kaydırıldı!

Başbakan;
Tayyip Erdoğan’ın dün Ankara’da partisinin Grup Toplantısı’nda açıkladığı 15 ilin belediye başkan adayı ile birlikte AK Parti’nin adayı açıklanan il sayısı 46’ya ulaştı.
Haliyle;
Gerek partinin Bursa teşkilatları, gerek muhalefet partileri, gerekse siyasetle yakından ilgilenen Bursalılar da, AK Parti’nin Bursa Büyükşehir adayının açıklanmasını bekliyor artık.
Bu yöndeki;
Genel beklentinin tek isim olarak mevcut başkan Recep Altepe olduğunu daha önce paylaştık.
Nitekim bu yönde somut adımlar da belirlemeye başladı.
Örneğin;
Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin olağan toplantısı normalde 5 Aralık Perşembe günü yapılacaktı.
Ancak;
5 Aralık günü, Başbakan Erdoğan’ın belediye başkan adaylarını açıklayacağı bir başka gün.
Üstelik aralarında İstanbul ile Bursa da olacak ki, bu tören yarın İstanbul’da Haliç Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak.
İşte;
Bu nedenle, Büyükşehir Belediye Meclisi oturumu, perşembe gününden düne kaydırıldı ve İstanbul’daki etkinlik için gerek partililer gerekse Altepe için gün boşaltıldı.

Kabineden 2. isim de gitti

Seçim öncesi ilkler yaşanmaya devam ediyor.
Önce;
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, sürpriz bir şekilde Gaziantep’e aday gösterildi.
Dün de;
Adalet Bakanı Sadullah Ergin de, Hatay’ın adayı olarak ilan edildi.
Sırada, belediye başkan adayı gösterilecek yeni bakanların da olacağı beklentisi de var.
Bu durum, ilk kez görülüyor ki, içinde bulunduğumuz ay içinde yeni bir kabine değişiminin olacağı beklentisi de artık iyice arttı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.