Hava Durumu

Bursa CHP'de gece yarısı krizi

Yazının Giriş Tarihi: 17.02.2014 07:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.02.2014 07:54

CHP'nin;
Bursa örgütünde dün gece yarısı yaşanan kriz adeta göz göre göre geldi.
Yüksek Seçim Kurulu'nun kararı uyarınca, partilerin belediye meclis üyeliklerini İlçe Seçim Kurulları'na son teslim etme tarihi olan 18 Şubat öncesinde yaşanan bu kriz dün gece Ankara ile Bursa arasında büyük bir diplomasiye de sahne oldu.
Kriz;
İlk olarak Osmangazi Belediye başkan adayı Erkan Aydın'ın geçen hafta içinde, meclis üyeliklerinin belirlenme sürecinde yaşanan kriz nedeniyle adaylıktan çekilme restiyle başladı.
Nitekim;
İlçe Başkanı İsmet Karaca ile anlaşan Erkan Aydın, belirledikleri isimlerin sıralamaya yazılmaması halinde adaylıktan çekileceğini açık bir dille vurgulamıştı.
Aktarılan bilgiler;
İlçe Başkanı Karaca ve Osmangazi adayı Aydın'ın Osmangazi'nin ilk 3 sırasına Recep Çohan, Gamze Kayabaş ve Nihat Balkan'ın yazılmasını istediği yönünde.
Ne var ki;
Bu isimleri de, İl Başkanı Metin Çelik'in istemediği ve yerlerine Ramazan Doğan, Halit Deniz ve Macide Arıkan'ın yazılmasını istediği yönünde.
Bu noktada;
İl Başkanı Çelik de, Osmangazi İlçe Başkanı Karaca da, Osmangazi Belediye başkan adayı Erkan da 3 gündür Ankara'da Genel Merkez'de adeta kamp kurmuşlardı.
Ne var ki;
İl Başkanı Çelik ile Osmangazi İlçe Başkanı Karaca arasında yaşanan liste krizi dün gece yarısı adeta tavan yaptı ve taraflar anlaşamadı.
Bunun üzerine;
İl Başkanı Metin Çelik Genel Merkez'e istifasını verdi.
Devamında ise bu haber Bursa'da tepkiye yol açtı ve bazı ilçe başkanları da, Çelik'e destek için gerekirse adaylarıyla birlikte istifalarını vereceklerini ilettiler.
Derin kriz;
Gece yarısı sonrasında ise sürpriz bir uzlaşmayla sonuçlandı.
Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin ve Umut Oran ile Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil'in de devreye girmesi sonucu, Metin Çelik ikna edildi ve istifası geri çektirildi.
Yanı sıra;
Metin Çelik, istifasını verecek kadar peşinden gittiği listenin onaylanmamasını da kabul etti ve Osmangazi İlçe Başkanı'nın listesine "evet" dedi.
Böylece;
Dün gece yarısı Ankara'da yaşanan liste krizi, İl Başkanı Metin Çelik'in Osmangazi listelerinde siyaseten mağlup olmasıyla son buldu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.