Hava Durumu

Bursa'da AK Parti, CHP, MHP, İP, SP ve HDP'den vekil aday adaylığı başvurusu profilleri

Yazının Giriş Tarihi: 01.05.2018 07:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.05.2018 07:18

Hiçbir seçimi kaçırmayan ve başvuru yapmayı kendilerine neredeyse bir görev haline getiren adaykolikler.

Listelere konulmayacağını bile bile, sırf koltuklarını sağlamlaştırmak ve yerlerine de başka ismin düşünülmesini engellemek için partili olduklarını göster- mek amacıyla aday olan bürokratlar.

Partilerinde yönetim kademelerine girip, bir an önce seçim olma olasılığını gözleyip, bu sıfatlarıyla şansını denemek ve yöneticilikten kurtulmak isteyenler.

Aday listelerinde yer almayacaklarını bile bile, isimlerini duyurup, reklam peşinde koşanlar.

İş hayatını düşünerek, seçimler sonrasında kamudan iş ya da ihale alabilmek için partili olduğunu göstermek amacıyla başvuru yapanlar.

Devlet kademelerindeki emekliliklerine az bir süre kala, milli piyango bileti alır gibi, şansını denemek isteyenler.

Kamuda bulundukları makamlardan memnun olmayıp, bir üst makama geçebilmek amacıyla kendilerini parti yönetimlerine göstermek için başvuru yapanlar.

Mensubu oldukları ya da sempati duydukları partilerine hiçbir katkı sağlamadan, seçim zamanı bir anda beliren ve en ön saflarda fotoğraf verenler.
Normal zamanlarda basın kuruluşlarının önünden dahi geçmezken, seçim zamanı neredeyse bu kuruluşlardan çıkmayan aday adayları.
Kamuoyunda bir karşılığı ya da parti içinde yeterliliği bulunmamalarına karşın, Ankara'daki "abi"si, ya da "dayı"sına umut bağlayıp adaylık başvurusu yapanlar.

Milletvekili olmayı gerçekten hak eden, kaliteli ve donanımlı aday adayları.

Kamuda çalışan ve listelere konulmayınca koltuklarını bulamayacaklarını bilmelerine rağmen, muhalefet partilerinden adaylık başvurusu yapan cesaretli adaylar.

Kamuoyunda tanınmıyor olmalarına karşın, mikro milliyetçilik yaparak, hemşerilik ilişkilerini kullanıp adaylık başvurusu yapanlar.

Kendi memleketlerinde seçilme şansı olmayıp, seçim arifesinde Bursa'ya adeta kamp kurarak, şansını burada denemek isteyenler.

Hiç siyaset bilmeden, öfke ile ya da çevrelerinin dolduruşlarıyla, direkt TBMM'yi hedefleyip adaylık başvurusu yapanlar.

Daha kariyer planlaması yapmadan, partilerinin "gençlik kotası"ndan yararlanmayı düşünen ve listelere konulmasalar da kendilerine iş güvencesi yaratmak isteyenler.

Geçmişte parlamenterlik yapmış olmalarına rağmen, başarılı olduklarını düşünerek yine aynı görevde bulunmak isteyip başvuru yapanlar.

Geçmişte ailelerinde siyasetle uğraşmış büyüklerinin soy isimleri sayesinde kendilerine yer bulma gayretiyle adaylık başvurusu yapanlar.

Asıl hedefleri yerel seçimler olmasına karşın, bu seçimde partilerinin içinde isim duyurmak için taktik başvurusu yapanlar.

Geçmişte sempati besledikleri eski partilerinde listelere konulmayınca, bu kez yeni partilerinde yeni bir umut peşinde koşup, eski partililerine nazire yapmak isteyen aday adayları.

Listelere konulmayacaklarını bile bile, üzerlerine atılan ya da atfedilen FETÖ suçlamasını bertaraf amacıyla adaylık başvurusunda bulunanlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.