Hava Durumu

Bursa’da estirilen Balkan rüzgarı Erdoğan’a da gitti

Yazının Giriş Tarihi: 08.02.2013 23:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.02.2013 23:55

Bir süre önce;
Türkiye’de ilk kez AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nın gerçekleştirdiği “Balkanlar Yerel Buluşması”, tahmin edildiği gibi yurtdışından beklenen sesi getirdi.
Türkiye’nin yanı sıra;
Kosova, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, Sırbistan, Makedonya, Karadağ ve Arnavutluk’tan katılan 16 siyasi partinin temsilcileri, Bursa’daki iki günlük oturumun sonunda bir de ekonomik işbirliğine yönelik “dostluk bildirgesi” imzalamışlardı.
Nitekim;
Bu 9 ülkenin 23 şehrinden Bursa’daki organizasyona katılan 44 parti yöneticisi, belki diğer şehirlere ve ülkelere de örnek olacak ilk buluşmadan fazlasıyla memnun ayrılmışlar ve her yıl tekrarlanması istenmişti.
Bu nedenle de gelecek yılki ikinci buluşmanın adresi olarak da, Kosova ev sahibi olmak istemişti.
Tabii;
Balkan coğrafyası için büyük önem taşıyan bu organizasyon, Bursa’daki etkinliğe katılan temsilcilerin ülkelerinde de ses getirdi.
Nitekim;
Katılımcı ülkelerin ulusal ve yerel gazetelerinde çıkan Bursa’daki bu etkinlik haberleri takip edildi ve AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nca bir dosya haline getirildi.
Hatta;
Bursa’da iki gün süren buluşmadaki sunumlar ile bu buluşmaya dair yabancı basında çıkan haberler ve kupürler de özel bir dosya olarak, Başbakan Tayyip Erdoğan’a da gönderildi.
Böylece;
Bursa’da estirilen Balkan rüzgarları için Ankara özel olarak bilgilendirilmiş oldu.
Söz konusu bu buluşmanın özellikle Balkanlar’daki yansıması da Ankara açısından fazlasıyla önem taşıyor.
Nitekim, Bursa’daki bu etkinlik büyük bir tecrübe oldu ki,  bundan sonra atılacak adımlar için bir taban teşkil etti.
“Balkanlar Yerel Buluşması” atılacak ekonomik adımlar için de büyük önem taşıyor.
Nitekim;
2011 verilerine göre tüm Balkan ülkeleninin dış ticaret hacmi 400 milyar dolar.
Ancak;
Bu dış ticaret hacminde Türkiye’nin payı öyle küçük ki sadece 17.5 milyar dolar.
Bu nedenle;
İl Başkanı Sedat Yalçın’ın da dün ifade ettiği gibi, Balkan ülkeleri ile olan tarihi, kültürel ve akrabalık bağları bir avantaj haline dönüştürülmenin ve Balkan ülkeleri ile olan dış ticaret hacminin karşılıklı olarak güçlendirilmesi planları yapılıyor şimdi.

 

Hatadan dönüldü doğrusu buydu

Normalde;
Sıradan bir asayiş haberi gibi görünüyor, Gemlik’te jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği midye operasyonu.
Aktarılana göre;
Yasak olmasına rağmen denizden toplanan toplam 1000 kilogram midye, araçlara yerleştirilirken jandarma baskın yapıyor ve bazı kişiler gözaltına alınıyor.
Buraya kadar normal.
İlginç olanı şu.
Jandarma, daha önce yaptığı bu tür operasyonlarda ele geçirilen tonlarca midyeleri, imha edilmek üzere çöp depolarına atıyordu.
Ve bu durumu eleştirip, uyarıyorduk.
Şimdi olması gereken oluyor ve midyeler artık doğal ortamlarına, denize dökülüyor ki, geç de olsa yanlıştan dönüldüğünü görüyoruz.

 

Görevden almalar zarar veriyor

Gelişmeler;
Doğal olarak yankılanıyor MHP’nin Bursa kulislerinde de.
Genel başkan adaylarından Koray Aydın’a yakınlığı ile bilindiği belirtilen teşkilatların bir bir görevden alınması fazlasıyla dikkat çekiyor. Muğla ve Çankırı’dan sonra şimdi de Sakarya, Edirne ve Konya teşkilatlarının MHP Genel Merkez emriyle kapatılması, başka bir deyişle görevden alınmaları, kısa bir süre önce yaşanan MHP kurultayına bağlanıyor.
Dahası;
Bu tasfiye operasyonunun, kişilerden ziyade MHP’nin birlik ve beraberliğine, inanç değerlerine zarar verdiği konuşuluyor ki, en önemlisi de bu.

 

AK Parti’ye DSP teklifi

DSP’nin;
İl Başkanı Necmettin Şengül’den, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın’a yönelik bir teklif gitti.
Yalçın’ın;
Bursa’nın geleceğini tartışmaya açılması gerektiğine dair ifadelerinden hareketle, il başkanlarının bir araya gelmesi gerektiğini savunuyor Şengül.
Bu nedenle de dün “Bursa’nın ne kazandığını, ne kaybettiğini tartışmak” için, buluşma gerçekleştirilmesini teklif etti.

 

Referandum artık telaffuz ediliyor

Dün;
Bursa Hakimiyet’i ziyaret eden bir başka AK Parti yönetimi olan Hüdayi Yazıcı başkanlığındaki Yıldırım ilçe kurmaylarını dinlediğimizde de gördük.
Yeni anayasa konusunda nisan veya mayıs ayında olası bir referandum AK Partililer arasında artık yavaş yavaş telaffuz ediliyor ki, bu yöndeki SKM’lerin (Seçim Koordinasyon Merkezleri) hazır hale getirilmesi de referandum için bir başka işaret olarak görünüyor.

 

Akpınar’da bir sorgulama daha

CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan’ın ardından, MHP’nin Osmangazi ilçe yöneticileri de, kentsel dönüşüme sokulmak istenen Akpınar’da mahalle sakinleri ile bir araya geldi.
Tıpkı;
CHP’liler gibi MHP’lilerin de kuşkuları var Akpınar’a yönelik.
Bu bölgenin yıkıntı bölgesi olmadığını ama buna rağmen öncelikli yer olarak görülmesinin rant kuşkuları doğurduğunu anlatan MHP kurmayları da, projeye dair net açıklamalar yapılmasını ve bu ifadelerin bir daha değiştirilmemesi gerektiğini söylüyorlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.