Hava Durumu

Bursa’da listeler tamamen değişti

Yazının Giriş Tarihi: 08.04.2015 07:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.04.2015 07:48
Siyasi partilerde;
İç bünyede günlerdir süren heyecan fırtınası dün saat 17.00’de, milletvekili aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilmesiyle son buldu.
Böylece;
7 Haziran seçimi öncesinde, aday adaylıklarından, milletvekili adaylıklarına geçilmiş oldu.

Kuşku yok ki;
En büyük sürpriz, iktidar partisi AK Parti’de yaşandı.
Öyle ki;
3 dönem kuralına takılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç hesaba katılmazsa, AK Parti’nin geriye kalan 10 milletvekilinden 5’i liste dışı kaldı.
Mustafa Öztürk, Kemal Şerbetçioğlu, İsmail Aydın, Tülin Erkal Kara ve Bedrettin Yıldırım yeni dönemde aday gösterilmediler.
Yanı sıra;
Bursa’dan aday gösterilmeyen Canan Candemir Çelik de, asıl memleketi Gaziantep’te 4. sıradan aday gösterildi.
Son 4 yıllık performansları Genel Merkez tarafından beğenilmiş olacak ki, Hüseyin Şahin, İsmet Su, Hakan Çavuşoğlu ve Önder Matlı’nın seçilecek sıralardan yeniden gösterilmeleri de dikkat çekti.

AK Parti’nin;
Liste başı adayı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise, adı son günlerde o kadar çok dillendirildi ki, dün adı açıklandığında hiç de sürpriz görülmedi.
Geri kalan tercihlerin de özenle yapıldığı görüldü.
Örneğin;
Kadın Kolu eski Başkanı Emine Yavuz Gözgeç, Başbakanlık Danışmanı eski Büyükelçi Cemalettin Kani Torun, Baro eski Başkanı Zekeriya Birkan, engelli kadın aday Bennur Karaburun ve göçmen kökenli Bursalı TİKA üst düzey bürokratı Gürsel Dönmez ile Erzurumluları temsilen Yüksel Yeni’nin üst sıralardan aday gösterilmeleri bir dengenin işareti olarak yorumlandı.

Listeler açıklandığında;
Bir asıl sürpriz de MHP’de yaşandı.
Liste başını İsmet Büyükataman’ın aldığı listenin ilk 5’i Kadir Koçdemir, Tevfik Topçu, Fevzi Zırhlıoğlu ve Fikret Fidan olarak sıralandı ki, sanki bu sıralamada Büyakataman’ın imzası görüldü.
Mevcut milletvekili Necati Özensoy’un listede yer almayışı kadar, eski il başkanı Hasan Toktaş’ın 6., sendikacı Selçuk Türkoğlu’nun 8., Devlet Bahçeli’nin danışmanlarından Çetin Elmas’ın da 10. sıradan aday gösterilmeleri hayli yankı yarattı, çok konuşuldu.

Yine;
Listeler açıklandığında adaylarını önseçimle belirleyen CHP’de de bazı beklentilerin aksine listeye kontenjan gelmedi ve değişiklik olmadı.
Bu da, başta adaylar olmak üzere, partilileri fazlasıyla rahatlattı.
HDP’de ise;
Bursa’nın başına ithal bir isim olan Asiye Kolçak getirildi ki, adaylık için Elazığ’a başvurmuş olmasına rağmen, Ankara’nın kendisini Bursa’ya görevlendirmesi şaşırtıcı oldu.
Bir de, beklentilerin aksine, seçime bu kez parti olarak girecek olan HDP, Bursa gibi önemli bir seçim bölgesinde, listesini tanınmış bir isimle süsleyemedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.