Hava Durumu

Bursa'da yer gök inleyecek on binler FSM'den haykıracak

Yazının Giriş Tarihi: 29.10.2012 00:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.10.2012 00:26

Bu durum;
Mustafa Kemal Atatürk'ün kurup bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'nin de 89. doğumgünü anlamı da taşıyor. Böylesine önemli bir günde Bursa'da gözler bu yıl da Nilüfer Belediyesi'ne çevrildi.
Bursa'da;
Yıllar yılı Büyükşehir Belediyesi'nin, merkez Osmangazi Belediyesi'nin böylesine önemli organizasyonlar ve halk yürüyüşlerini ısrarla yapmıyor olmasının tartışması bir yana, bu yöndeki eksikliği yine Nilüfer Belediyesi dolduracak.
2005 yılından bu yana Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda geleneksel hale getirdiği "Cumhuriyet Yürüyüşü" için bir kez daha düğmeye basan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, geçen yıl 100 bin gibi korkunç bir kalabalığa ulaşan bu organizasyonu şimdi yeni bir rekorla geçme niyetinde.
Kaldı ki;
Son dönemde artan terör olaylarında kaybettiğimiz şehitlerimizin acısının da bu yürüyüşe yansıması bekleniyor.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Nilüfer'de bu yıl da binlerce Türk bayraklı Atatürk posteri dağıtıldı.
Dileyen herkese ücretsiz dağıtılan bu Türk bayraklı Atatürk posterleri de Nilüfer'de evlerin camlarını, balkonları ve işyerlerini bir kaç gün önceden süslemeye başladı ki, ilginç görüntüler oluştu.
Bu arada;
Bu akşam yapılacak "Cumhuriyet Yürüyüşü" için de hazırlıklar tamamlandı.
Planlamaya göre;
Saat 19.30'dan itibaren de, onbinlerce Bursalı, sloganlar, marşlar, bayraklar ve meşaleler eşliğinde, 10. yıl marşını söyleyerek Acıbadem Hastanesi önünden yürüyüşe başlayacak.
Ardından;
Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey'in başında bulunacağı kortej, saat 20.30'dan itibaren, FSM Bulvarı'ndaki konser alanına geçecek.
Ve burada da bir başka sürpriz devreye girecek.
Ünlü sanatçı Volkan Konak, ücretsiz konseriyle Bursalılar'la buluşacak.
Görünen o ki;
Bursa'da Cumhuriyet Bayramı denince tek adres olan Nilüfer'de, bu akşam yine unutulmayacak ve çok konuşulacak bir geceye imza atılacak.

 

Kazanımların değeri daha iyi anlaşılıyor

Bugün, en büyük bayramımızın 89. yıldönümü.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun bu yeni yıldönümünde geçmiş yıllardaki gibi yine aynı heyecan, aynı hırs, aynı inanç var.
Sınırlarımızın, birlikteliğimizin ve Cumhuriyet kazanımlarının, küresel güçler ve onların içimizdeki maşalarınca tehdit altında olduğu günümüzde biraz daha gayretli olmamız gerekiyor.
89 yıl önce elde ettiğimiz kazanımların değerini çok daha iyi irdelemek de, bu çabalardan biri olmalı.
Bu noktada,
Bizlere çağdaş dünya hedefini gösteren, ve "tek adam" olmak yerine Türk insanına laik Cumhuriyet rejimini armağan eden Mustafa Kemal'in aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, O'nu fazlasıyla özlediğimizi belirtmek istiyoruz.

 

Yükü yine Sedat Yalçın sırtladı

Her ne kadar;
Sedat Yalçın ve kurmayları, AK Parti'nin bayramlaşma organizasyonunu yine eksiksiz yapsalar da, bu toplu buluşmalarda bir "parti büyüğü" mutlaka aranır oldu.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın hacca gitmesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de Bursa'ya sadece aile ziyareti için gelmesi ve nedeniyle, parti bayramlaşmasının "rutin" geçtiği söyleniyor.
Bunun altında yatan sebeplerden biri olarak da milletvekillerinin halen istenilen performansa ve tanınırlığa ulaşamaması gösteriliyor.
Bu nedenle de partisinin yükünü yine Sedat Yalçın taşımışa benziyor.

 

Bayram sonrasında gözler TBMM'de!

Kurban bayramı ve tatili sona erdi.
Dolayısıyla;
Kısa bir ara veren siyaset camiası da yarından itibaren kolları yeniden sıvıyor.
Gözler özellikle;
Genel Kurul'a sunulması için İçişleri Komisyonu'ndan geçip, TBMM Başkanlığı'na ulaşan "Büyükşehir Belediyeleri yasa tasarısı"nda.
Bu arada;
CHP'nin itirazının yanısıra iktidar kanadı ile MHP'de verilen fireler nedeniyle, gereken anayasa değişikliğine gidilemeyen erken yerel seçim konusu da, kutsal topraklara giden çok sayıda milletvekilinin Ankara'ya dönmesiyle yeni bir formül ve tarih üzerinden görüşülecek. Bu nedenle bayram sonrası Ankara'yı ve siyaset camiasını yoğun bir gündem bekliyor.

 

İkili arasındaki 'makas' açılıyor!

Sözleri gayet netti CHP Bursa Milletvekili Kemal Ekinci'nin.
Kendi partisinin İl Başkanı Metin Çelik'i kastederek "İl Başkanlığı koltuğunda oturduğu sürece o binadan içerdi adım atmam" demişti.
Bunun da nedenlerini ve niçinlerini, yine Bursa Hakimiyet'te bu sütunlara yaptığı açıklamada anlatmıştı Kemal Ekinci.
Bayramda dikkat ettik.
CHP'nin bayramlaşmasında Kemal Ekinci yine yokmuş.
Tıpkı Ramazan Bayramı'nda olmadığı gibi.
Ekinci ile Çelik arasındaki makas iyice ayrılıyor.
Bakalım bu "çekişmenin" sonu nereye gidecek?

 

Nostaljik fotoğraflar Kent Müzesi'nde

Biraz nostalji yapmak isteyenler için Heykel'deki Kent Müzesi'nde bugün çok özel bir fotoğraf sergisi açılıyor. İhsan Celal Antel'in objektifinden yansıyan tarihi siyah beyaz "Bursa'da Cumhuriyet Bayramları" fotoğrafları bugün izlenime açılıyor. Sergi 30 Aralık'a kadar açık kalacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.